regulátor tlaku brzd náhrada

Více
15 roků 5 měsíců zpět #16 od Libor
Když už tu byla řeč o regulátoru, tak přihodím své postřehy. Můj byl totálně zarezlý.... vyndal jsem ho a několikrát pěkně nastříkal WD40, odrhnul ocelákem a ve svěráku jsem násilím rozhýbal tu páku v tom spodním čepu...2 holendry šli povolit opravdu ztuha a klíčem to nešlo....musel jsem použít větší sílu v podobě velkého hasáku... ale nakonec závity v regulátoru byly OK. Pístky jsem uplně nerozebíral..ale rozhejbal jsem je a vypadá to že kapalina neprosakuje.... sice jsem si s tím cca 2hodky hrabal...ale zase 3500Kč za nový je ušetřeno. :)

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #17 od skypan
zdílím Liborúv a Honzúv názor,
1)regulátor jde sundat,rozebrat,rozhejbat,vyšistit,chce to trpělivost a čas si na to udělat...
2)ta páka je nastavitelná a kdyš ho budeš mýt sundanej a rozebranej tak potom přez tu páku můžeš i nastavit tažnou sílu na pístek a tím pádem nastavit i pútok brzd.kapaliny :arrow: a tím pádem i učinnost brzd na zadní nápravě..
myslím že ti i nemusím radit jak ho rozhejbat a a vyčistit a zprovoznit,myslím,že seš docela dost velkej znalec,aby sis sám stím poradil
pozor :!: tělo omezovače je z lititiny,nebo hodně podobného složení a část kde je očepovaná páka tam v těch místech je to docela křehký,tak pozor aby ti to tam neruplo :!:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 5 měsíců zpět #18 od skypan
podívej do knihy jak na to a myslím že tam je řez a popis omezovače :idea:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 5 měsíců zpět #19 od Libor
Nastavovací šroub jsem nerozhejbával, nechal jsem jak to bylo. Tak by mě ted zajímalo jak poznám že je to OK nastavené. Když ted auto stojí na místě a zadek je prázdný, tak ta pružina není nijak natažená a to ani při sešlápnutí pedálu...ale je to v klidu na místě a nezatížené... je to tak OK ?

Více
15 roků 5 měsíců zpět #20 od jipaf
Libore,
i když to zvedneš na heveru a zadní kolo je ve vzduchu vždy brzdí alespoň na tolik aby jsi jej rukou při šlápnutí na brzdu pootočil, vždyď na STK jdeš s prázdným kufrem a musí to docela dost brzdit aby to prošlo

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #21 od Charles

Libore,
i když to zvedneš na heveru a zadní kolo je ve vzduchu vždy brzdí alespoň na tolik aby jsi jej rukou při šlápnutí na brzdu pootočil, vždyď na STK jdeš s prázdným kufrem a musí to docela dost brzdit aby to prošlo

Dovolim si tak nějak napůl souhlasit....když máš kolo ve vzduchu úplně, tak dozadu nejde prakticky žádnej tlak, je zavřenej přívod... ale schválně si zvaž někdy, kolik je ten tvůj prázdnej kufr ve skutečnosti zátěž na kola ;) je to přibližně 1/3 váhy celýho auta....navíc když připočítáš plnou nádrž, tak to je dalších 50kilo navíc...

Já jsem to zkoušel, když jem měl sundané prase a kolo bylo ve vzduchu, tak mi z trubky kapalina jen mírně ukapávala, ale stačilo jen lehce podložit a pustit dolů a stříkala jako divá ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 5 měsíců zpět #22 od jipaf
jj Charlesi, tak souhlasíš jen na 1/2 ???
tak že na heveru jej nepřetočíš o 360° ale jenom o 180° ?
silák Ivánek... a na sraz dorazí i s Nasťou :D

Více
15 roků 5 měsíců zpět #23 od Charles

jj Charlesi, tak souhlasíš jen na 1/2 ???
tak že na heveru jej nepřetočíš o 360° ale jenom o 180° ?
silák Ivánek... a na sraz dorazí i s Nasťou :D

pokud není zabržděné a nebo někdo nešlape na pedál, tak ho otočim klidně o 720° :)
Ale stejně když je kolo volně, tak to brzdí, jako že nebrzdí :) je to stejné, jako když pojedeš 100km/h a dupneš zběsile na pedál, zadek nepůjde smykem, protože se moc odlehčí ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 5 měsíců zpět #24 od jipaf
brzdí - nebrzdí..
obuté - neobuté..

když jsem si hrál se samostavěčema v bubnech před STK tak mi šlo právě že některé zadní do smyku, ale nevím které :roll:

Více
15 roků 5 měsíců zpět #25 od Charles

když jsem si hrál se samostavěčema v bubnech před STK tak mi šlo právě že některé zadní do smyku, ale nevím které :roll:

tak to jde zjistit pomocí ostřížího zraku a stop spálené guma na asfaltu ne? ;)
Já jsem řešil spíš opak, nebrzdilo mi vůbec levé zadní kolo a byly na vině dva důvody - sjeté obložení a hlavně tekoucí prase, kdy kapalina zaplavila všechno, včetně obložení...samostavy mám taky špatný, musim je nastavovat ručně, ale nevadí to, zase tak rychle se to nesjede, takže to stačí jen zkontrolovat cca 2x v roce :)

Více
15 roků 5 měsíců zpět #26 od jipaf
souhlasím jen na 1/2..
taky to ručně nastavuji..
(mezi námi-nechce se mi to komplet kuchat a čistit a promazávat)
-zadní brzdy opravdu tak honem nesejdou..
-ale já to nastavuji 1x co 2 roky

Více
15 roků 5 měsíců zpět #27 od Libor
Charles : no taky bych rád zkoumal které kolo jak brzdí podlestop na soilnici nebo na ceste (jako jsem to dělal u Favíka), ale tady mi to ABS nedovolí :? No a ta pružina regulátoru je volná když to stojí na kolech a ne podložené. Ale co jsem už tak pročet, je to OK.... měla by táhnout až při větším zatížení.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #28 od BlackJack
Poptám se znova na dotaz někde předemnou ... Šlo by tohle nějak napasovat a zprovoznit na Tipu? Mělo by to nějaký význam?

AutoKelly part number: XS 118595320

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
14 roků 8 měsíců zpět #29 od majster
naco sluzi ten ventil?
na starych skodovkach to sluzilo na zaistenie brzdneho ucinku pri poruche na jednom kolese.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
14 roků 8 měsíců zpět #30 od remarque

Poptám se znova na dotaz někde předemnou ... Šlo by tohle nějak napasovat a zprovoznit na Tipu? Mělo by to nějaký význam?

AutoKelly part number: XS 118595320

Mělo by to jít našroubit bez problémů do brzdového válce,závity na těchto autech bývají stejný.Na Favoritu to bylo taky,ale tam jsou závity na brzdovém válci jinačí,takže pro Tipo nepoužitelné.

Pokud jde o funkci,dle mých informací se jedná o zpožďovací ventil. Hodně lidí to používá místo zátěžového regulátoru. Na některé felicie to bylo montováné z výroby. Pokud jezdíte většinou poprázdnu,je to ideální (bezúdržbové) řešení.

FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91

Vygenerováno za 0.561 sekund