Brzda se nevrací:(

Více
15 roků 11 měsíců zpět #16 od Pavel Jandák
Odpověděl Pavel Jandák pro téma Re: Brzda se nevrací:(
a jako sadu mám koupit?Koukal jsem že je sada na průměr 48 a na 54.Mám tipo 1.4 i.e. r.v.93. A co brzdová kapalina?Ta vyteče všechna?

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #17 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Brzda se nevrací:(
já jsem pístek vyndal tlakovym vzduchem, oddělal jsem hadici a tou dirkou foukl, parádně vyběhl ;) Taky doporučuju použít ty opravné sady, i když se zdá prachovka jako dobrá, stejně může někde puštět bordel.
Jinak ještě je potřeba důkladně vyčistit třmen v místě, kde se hýbe v držáku. Já odtud vypláchl tolik písku, že by mě to nikdy nenapadlo. A to byly prachovky dobrý. Pro jistotu jsem koupil i nový ty čepy, vše namazal řádně novou vazelínou a chodí krásně, předtim mi to zůstávalo viset uvnitř :?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #18 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Brzda se nevrací:(

a jako sadu mám koupit?Koukal jsem že je sada na průměr 48 a na 54.Mám tipo 1.4 i.e. r.v.93. A co brzdová kapalina?Ta vyteče všechna?

Nevyteče pokad nebudeš šlapat na pedál na 1.4ie by to mělo být 48mm

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
15 roků 11 měsíců zpět #19 od Pavel Jandák
dobrá,a ještě se chci zeptat na ty brzdový hadice.Pasujou tam ze 120ky.Díky

Více
15 roků 11 měsíců zpět #20 od Ram512
určitě nepasujou i kdyby pasovaly zavity tak nebude pasovat délka. Taky sem už o tom přemýšlel. Fačko aji filcka mají kratší

Soubor přílohy:
[/URL

Více
15 roků 11 měsíců zpět #21 od Pavel Jandák
Tak jsem koupil novou opravnou sadu na brzdiče.Celý jsem to rozebral.Pístek je v pohodě.Dal jsem dovnitř nový kroužek,prachovku a ty 2 prachovky na ty vodící čepy.Jinak pístek mi teda zpátky nešel zatlačit rukou,ale šel zlehka,tak snad to je dobrý.Našlapal jsem pedál,povolil jsem odvzdušňovák a kapalina tekla,ale fakt nic moc.S druhou stranou nesrovnatelný.Tak jsem ho zase utáhnul a našlapal jsem znovu a zjistil jsem,že pístek zase vysí a nevrací se,ale hned jak povolim odvzdušňovák,tak se vrátí.Je teda probém v hadici?Díky moc

Více
15 roků 11 měsíců zpět #22 od Ram512
JJ to je problém v hadici když se ti nevrací až po uvolnění odvzdušnováku

Soubor přílohy:
[/URL

Více
15 roků 11 měsíců zpět #23 od Pavel Jandák
tak jsem hadičku vyměnil a problém byl opravdu v ní.Povolim odvzdušňovák,pár bublinek,utáhnu a zjistim,že pedál je pořád měkej.Tak zase povolim odvzdušňovák a teče jen brzdovka,tak ho utáhnu a pedál je furt měkej.Nevíte co s tim?Díky moc

Více
15 roků 11 měsíců zpět #24 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Brzda se nevrací:(

tak jsem hadičku vyměnil a problém byl opravdu v ní.Povolim odvzdušňovák,pár bublinek,utáhnu a zjistim,že pedál je pořád měkej.Tak zase povolim odvzdušňovák a teče jen brzdovka,tak ho utáhnu a pedál je furt měkej.Nevíte co s tim?Díky moc

No a kolikrát jsi to takhle povolil? Pokud se odvzdušňují brzdy, tak bych takhle našlapal aspoň 6-7x, aby mi sem dotekla čistá nová kapalina od HBV, jinak se může stát, že bublinka se dostane trubkou někde nahoru (plyn v kapaline stoupá nahoru) a pak to nebrzdí :? Děláš to sám a nebo ti někdo šlape?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #25 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma brzdy
odvzdušnovat se má tak, že bud jeden člověk našlape brzdu ,až je tuhá,a tlačí na ni a ty povolíš odvzdušnovák, až ho zatáhneš teprve se povolí pedál. druhá možnost je na odvzdušnovák navlíct hadičku a dát ji do sklínky s trochou brzdovky, v níž je ta hadice ponořená. když to děláš sám tak se může stát že když povolíš pedál tak to tím odvzdušnovákem cucne vzduch zpátky

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #26 od bobik43
Odpověděl bobik43 pro téma odvzdusneni
a treti moznost je mit udelany vicko na nadobku s ventilkem a odvzdusnovat pomoci kompresoru. Samozrejme s rozumem

Prodej použitých dílů Fiat Tipo 1.9TDS. Malý bazárek na www.bazarekfiat.wz.cz

Více
15 roků 11 měsíců zpět #27 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Brzda se nevrací:(
Tak nejak. Jinak ja pouzivam sadu na vypousteni a zaroven odvzdusnovani na brzdy..perfektni vec za pomoci kompresurku

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #28 od bobik43
Odpověděl bobik43 pro téma re
mohl bys detailneji popsat tu sadu? Nejakou vakuovou pumpicku jak se na to prodavaji, nebo co presne?

Prodej použitých dílů Fiat Tipo 1.9TDS. Malý bazárek na www.bazarekfiat.wz.cz

Více
15 roků 11 měsíců zpět #29 od Pavel Jandák
Takže mám našlapat pedál až bude tuhej,stát na brzdě a někdo povolí odvzdušňovák,pak ho utáhne a já povolim brzdu.Problém ale je ten,že já můžu na tu brzdu šlapat klidně 20x a pedál neztuhne,tak co s tim a nikde mi nic neteče :roll:

Více
15 roků 11 měsíců zpět #30 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Brzda se nevrací:(
je to jakoby fixirka s velkou nadobkou.. do rukojeti das hadici od kompresoru z nadobky jde hadicka, ta se pripevni na odvzdusnovak a jak na rukojeti zmackes packu, tak ti to zacne nasavat vzduch z nadobky a tim vlastne vycucavat podtlakem brzdovku .. je n kontrolujes, zda je dolito v nadobce v motoru

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Vygenerováno za 0.499 sekund