Když se o auto nestaráte .... přijde koroze!

Více
18 roků 2 měsíců zpět #16 od Pavel
No víte jak to je musí se vše sundat okolo a pak jak postupně odkrýváš plasty,tapecírungy a koberce tak jen zděšeně koukáš co kde všude je! A pak to dopadne tak že s auta před vyvařováním prakticky vše odstrojíš a vaříš a vaříš. Vím jak to chodí u nás v klempírně 8O

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #17 od jirkaR

No víte jak to je musí se vše sundat okolo a pak jak postupně odkrýváš plasty,tapecírungy a koberce tak jen zděšeně koukáš co kde všude je! A pak to dopadne tak že s auta před vyvařováním prakticky vše odstrojíš a vaříš a vaříš. Vím jak to chodí u nás v klempírně 8O

no já jsem to koupil pře 4 rokama a celý jsem to odstrojil a ponatřel a myslím,že jsem to docela zachránil měl jsem to celý rozebraný koberce sedačky kufr nárazníky a celý jsem to odoubal kdybych to neudělal tak jesm dopadl jak kracmi

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 2 měsíců zpět #18 od tommy
tak když to tak vidim,jsem rad,že po korozi u me nikde ani stopa. Reknete jak je to mozne kdyz jsou ty auta skoro všechny stejne stare????

1.6ie 93"

Více
18 roků 2 měsíců zpět #19 od JohnnyTD-GT
Tak ja sem si myslel ze mam auto shnily hodne, ale proti tomuhle je to este parada. Pres leto se na to chystam taky. Zadni podbehy, podlaha a pod zadnim naraznikem je to shnily slusne, aspon prahy mam zdravy.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
18 roků 2 měsíců zpět #20 od jirkaR

tak když to tak vidim,jsem rad,že po korozi u me nikde ani stopa. Reknete jak je to mozne kdyz jsou ty auta skoro všechny stejne stare????

tak třeba to tvý nebylo tolik osolený :lol:

Fiat Tipo

Více
18 roků 2 měsíců zpět #21 od jirkaR
a hlavně většina našich aut je dotažená s německa kde byly bořený a tady to někdo levně opravoval :!:

Fiat Tipo

Více
17 roků 11 měsíců zpět #22 od Charles
Ano koroze je velký problém. Zadní podběhy mám taky slušně vyhnilý, ale v co nejbližší době se chystám to vyvařit. Ty zadní podběhy jsou asi nejslabší místo na Tipu. Aspoň si to myslím :oops:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

• Tava
17 roků 11 měsíců zpět #23 od Tava
Odpověděl Tava pro téma koroze
No máte pravdu asi to bude nejslabčí článek auta ty zadni podběhy ja už rovnou koupil druhy auto na součastky protože to moje nemělo ani smysl vyvařovat :?

Více
17 roků 6 měsíců zpět #24 od Předseda
Tak třičtvrtě roku po mojem posledním příspěvku v tomhle tématu už pomalu prostrčím prst prahem a díra je taky v zadních dveřích. Nemam ani odvahu pod to auto lézt. Mám čerstvou technickou, ale počítám, že je to pro tuhle káru její poslední. A do toho zima na krku, která - obávám se - bude naprostej opak tý loňský...

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
17 roků 6 měsíců zpět #25 od michal_tipar
rez přijde i když se staráš... Pokud auto provozuješ celoročně. Sundal jsem zadní nárazník předevčírem a zadní čelo je zase jak cedník, něco málo už tam bylo před třema rokama, když jsem to celé zespoda drbal a natíral, prahy a tak, teď je to o trochu horší, takže jsem to odrbal (o5) těd už to čistím pískováním, tak by to mohlo být lepší než ocelákem, po opískování odrezovač na to tmel na díry co vedou do kufru (k rezervě) jsou tam přes sebe plechy, tam to dostává zabrat nejvíc. Zbytek je po minulé úpravě tlumexem jako novej a když to seškrábnu, tak tam je pozink. Kastle je pozinkovaná ale to neznamená nic víc než že se ta koroze oddálí, stačí otrý kamínek který ťukne ochranu na plech a pak už voda udělá své. Nejhoší je právě překrývání plechů - je tam výstuha zadního nárazníky nabodovaná na čelo a ty styčný plochy to je konečná...

Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!

Více
17 roků 6 měsíců zpět #26 od michal_tipar
jo a ten podběh jsem taky měl jak po brokovnici, vzal jsem to laminátem, není to žádná pevnostní konstrukce, a aspoň to už nezrezne. vzl jsem to celé plátnem a lepidlem, navrch bílý lak a není to skoro poznat, že tam není plech, ale možná se na to zase po letech podívám. Zjistil jsem menší dírku letos na druhém podběhu... :cry:
Je to holt staré auto - 14 let je poznat - veterán

Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!

Více
17 roků 6 měsíců zpět #27 od Dresik
Já mám přitom Deltu je to sice rok 95 (konec), ale stejná konstrukce a po rzi nikde ani památky...Jak prahy, podběhy, tak zadní blatníky...

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 6 měsíců zpět #28 od jirkaR
já sundávám zadní nárazník 2 x ročně :lol: a drbu a drbu

Fiat Tipo

Více
17 roků 6 měsíců zpět #29 od doomik

Já mám přitom Deltu je to sice rok 95 (konec), ale stejná konstrukce a po rzi nikde ani památky...Jak prahy, podběhy, tak zadní blatníky...

ZAlezi odkud pochazi. Mam deltu nuovu z italie a ta je zespod jako nova, dokonce i srouby naprav vypadaji jako cerstve namontovane, ale ja s ni v zime nejezdim. Pak Tipko z reichu a to uz je po vyvareni podlahy a Deltu 1 taky z nemec a uz taky zacina :-)
Je treba hlavne vystrikat poctive vsechny dutiny a radeji vicekrat a melo by se to trochu zpomalit.
Podbehy na delte by sly taky do kitek, ale ja tam narval 1/2 litru ML a to musi pomoct. Kam se nedostane voda a vzduch tak nemuze koroze!

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Více
17 roků 6 měsíců zpět #30 od čenda
Co je ML?

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Vygenerováno za 0.080 sekund