Dobíjení
A jak se to vlastně proměřuje? Já měnil uhlíky neb mi to taky problikává ale v nich to nebylo, tak už to budou asi právě ty diody...
Jezdím s tím už dva měsíce a baterka furt drží, tak to snad nebude nic tak hrozného, ale raději bych měl přístrojovku v "cajku"
Mně to svítí taky, vím, v čem je chyba - špatně napnutý řemen. Ještě jsem se nedostal k tomu, abych to vyřešil.
Pro kontrolu se použije multimetr, + na kladný pól baterie, - na blok motoru, při zvýšených volnoběžných otáčkách musí ukazovat mezi 14 - 15 V. Mně ukazuje 14,7 V i při doutnající kontrolce dobíjení, takže celou věc nechávám na jaro
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Mně to svítí taky, vím, v čem je chyba - špatně napnutý řemen. Ještě jsem se nedostal k tomu, abych to vyřešil.
Pro kontrolu se použije multimetr, + na kladný pól baterie, - na blok motoru, při zvýšených volnoběžných otáčkách musí ukazovat mezi 14 - 15 V. Mně ukazuje 14,7 V i při doutnající kontrolce dobíjení, takže celou věc nechávám na jaro
Mně ten řemen přijde dost napnutej = jako že by nemusel prokluzovat a dobíjení by tím pádem bylo slabší... Samosebou to nemohu tvrdit, zkusím to s tím multimetrem ale asi pak zkusím ty diody nechat proměřit - kdyby byla nějaká z toho Gretzova zapojení vypálená, tak by to asi dávalo ooblouček míŇ - a viděl bych to reálněji, že to nedobíjí jak má...
Fiat Tipo 1.4 i.e. 1993, 150 000km, koupeno 12/2006
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Fiat Tipo 1.9TD granturismo
Fiat Tipo 1.4 i.e. 1993, 150 000km, koupeno 12/2006
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Určitě je špatná jedna z diod.Mně to mžourá skoro pořád - zapnutá světla a ventilátor dostačují, aby při volnoběhu či nízkých otáčkách kontrolka mžourala stále. Oddělat baterku bych nechtěl ale už to tak mám, co jsem to auto koupil (11/2006) a pořád to jezdí a startuje dobře. Uhlíkama a řemenem to nebude, tak asi zbývají ty diody - měl/má to někdo také tak?
my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!
- TripleX
- TripleX
To dobijeni se da zjistit, ze das voltmetr na baterii pri nastartovanem motoru a melo by tam byt pres 14V.
Merali sme a pri starej baterke davalo asi 13,8V ked som dal druhu tiez staru baterku tak davalo 13,98V a ked to skusal tak ten alternator daval zo starymi uhlikmi asi 14,1V a ked boli nove asi 14V ... Ale on to vtedy nemal az tak zatazene tak neviem ... Len hovorim podla mna to dobijalo len mam take podozrenie ze to prestavalo dobijat ked som isiel rychlejsie alebo casom ja neviem ...
Zdravím,
mám jeden takový problém. Po nastartování motoru mi nezhasne kontrolka dobíjení. Jak přidám plyn, tak začne zhasínat a po ubrání se zase rozsvítí. Občas se ale stane, že hned po nastartování normálně zhasne.
Dobíjení funguje normálně. Nedávno jsem měnil celý diodový blok na alternátoru.
Můžou to dělat uhlíky na alternátoru? A nebo něco jiného? Díky.
moj nazror: zly kontak uhlikov,,,,to iste mi robiloooo..a ked som pridal na plno kontrolka staleee slabucko svietila
Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa
Tak vcera sem dojizdel z Prahy bez dobijeni. Este ze mam diesla, ze mi nekde nezhas motor. Ale svetla uz skoro nesvitily.
ako to je mozene????ja ked som mal zly altik a nedobijalo to-vybilasa mi baterka tam mi FIJATIk chcipol... sak ked to nema stavu tak si zatvori cievka v cerpadle privodd nafty,ci nie????
Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane