samovybíjení baterie

Více
18 roků 1 týden zpět #1 od HAJECEK
samovybíjení baterie vytvořil uživatel HAJECEK
Mám takovej problém,mám půl roku starou baterku,auto mi vždy 14 dní stojí, a jen o víkendu jezdím, kromě palubních hodin a paměti rádia žádné spotřebiče nemám a stejně musím ob cc7týdnů nabíjet baterii,protože se úplně vyšťaví. Nevíte zda se může nějakou vadnou alektrikou sama vybíjet ?

FIAT TIPO 1.6 sx DOHC, 66kW - DGT

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 týden zpět #2 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: samovybíjení baterie
No podle mne by si mohl promerit kolik stavy ti tece do tech hodin a kolik do radia kdyz mas auto vklidu,a pak by jsi mohl promerit kolik stavy tece ven z baterie, a kdyz tam bude velkej rozdil medzi souctem radia a hodin a odberem z baterie tak budes vedet ze mas nekde nakej skrat kterej ti odebira z baterky. A pak ti uz zustava jenom hledat kde.... :( ale da se to pomerne rychle zistit v pojistni skrince,v jednotlivejch vetvich,proste se s tim budes muset trochu vyhrat, vzdyt je to prece Tipo

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
18 roků 1 týden zpět #3 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: samovybíjení baterie
Ale v pořádku to není protože když mi auto stojí třeba týden tak brnknu a jedu.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
18 roků 1 týden zpět #4 od Vlastík
Odpověděl Vlastík pro téma Re: samovybíjení baterie
Odpoj si + od baterie vezmi si multimetr,přepni na Ampéry propoj to přes ten multimetr a zjisti kolik ti to odebírá na prázdno.Pokud tam bude velký odběr hledej závadu v elektroinstalaci,pokud ne bude ta baterka v :wc:

Více
18 roků 1 týden zpět #5 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: samovybíjení baterie
Tipuju to autorádio, některé značky jsou proslulé tím, že i při vypnutí odebírají dost proudu (Sony, Philips).
Pak může být taky nesprávně zapojené - novější autorádia mají jedno napájení stálé (paměť), druhé spínané (zbytek funkcí).

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
18 roků 1 týden zpět #6 od michal_tipar
čemu říkáš "jezdím" jednou za čtrnáct dní? Není jezdit jako jezdit, pokud zajedeš nakoupit jednou za týden nebo dva, jen popojíždíš po městě od jedné prodejny ke druhé, tak se nediv, že se ti baterka nedobije. Pokdu ale jezdíš v kuse delší úsek, třeba jen jednou za dva týdny, tak to by byl někde probém...

Více
18 roků 1 týden zpět #7 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: samovybíjení baterie

čemu říkáš "jezdím" jednou za čtrnáct dní? Není jezdit jako jezdit, pokud zajedeš nakoupit jednou za týden nebo dva, jen popojíždíš po městě od jedné prodejny ke druhé, tak se nediv, že se ti baterka nedobije. Pokdu ale jezdíš v kuse delší úsek, třeba jen jednou za dva týdny, tak to by byl někde probém...

No ale stejne je to divne, kdyz mu nova baterie tak kleka. Osobne to vidim na nejaky kratas. Chce to napojit multimetr na baterii (mezi plus pol) a pak muzes postupne vytahovat jednu pojistku za druhou. Tam kde poklesne proud, pak ten obvod je ve zkratu. Pak musis hledat v tom danem obvodu.

Více
18 roků 1 týden zpět #8 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: samovybíjení baterie

No ale stejne je to divne, kdyz mu nova baterie tak kleka. Osobne to vidim na nejaky kratas. Chce to napojit multimetr na baterii (mezi plus pol) a pak muzes postupne vytahovat jednu pojistku za druhou. Tam kde poklesne proud, pak ten obvod je ve zkratu. Pak musis hledat v tom danem obvodu.

a nebo je v háji třeba i ta nová baterka jelikoš jsme kdysi prodávali markt. baterky tak se občas stalo že i ta nová byla KO ale spíš bych to viděl jako Augustin

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 1 týden zpět #9 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: samovybíjení baterie
Nejaky skrat v elektroinstalacii by vyrazil poistku. Jedna sa len o zvyseny odber, alebo je to uplne bez zavad. Pocitajme spolu: Ak ma radio s hodinami odber napriklad 50 mA, tak za 14 dni je to 24 hodin * 14 dni * 50 mA = cca 17 Ah. A pokial nie je napriklad 50Ah bateria uplne nabita, tak po 14 dnoch auto nedokaze natocit.

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 1 týden zpět #10 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: samovybíjení baterie
Ale mě auto kolikrát stojí taky čtrnáct dní a pak jsem v pohodě a to i v zimě. Bydlím pár metrů od centra, fabrika je taky ve městě a ty čtyři minuty na kole mě taky nezabijou do tý prašivý práce. A problém nemám ani když mrzne. V autě je autorádio a pořád na něm bliká taková dioda. A loni když bylo mínus dvacet tak taky nebyl problém a to byla baterka celou dobu v autě. :wink:

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
18 roků 1 týden zpět #11 od Zemca
Odpověděl Zemca pro téma Re: samovybíjení baterie
Mě se takhle vyšťaví zhruba za tři týdny...

Více
17 roků 11 měsíců zpět #12 od codexx
Odpověděl codexx pro téma Re: samovybíjení baterie
U me byl stejny problem. Po promereni se ukazalo, ze problemem je vyhorela ridici jednotka centralu.

Lancia Kappa SW 20VT

Více
17 roků 11 měsíců zpět #13 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: samovybíjení baterie
:arrow:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 11 měsíců zpět #14 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: samovybíjení baterie
Taky bych to tipoval na autorádio. Jak psal čenda, záleží na značce rádia. Některé jsou jinak napájené a když, jak píšeš, nejezdíš 14 dní, může se stát, že jsi bez šťávy. Typické pro značky Sencor, Hyundai atp., mají docela velký odběr. Zkus dobít batrii a na těch 14 dní odpojit rádio a uvidíš, Třeba to tím není, to by bylo na Tipo moc jednoduché :lol: ale za pokus to stojí.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 9 měsíců zpět #15 od Iveta
Odpověděl Iveta pro téma Re: samovybíjení baterie
Problém s baterkou mám stejný, po určité době se vybíjí, ale začalo to dělat až po koupi nového rádia zn. SENCOR, dneškem jsem ho vyndala a dám tam to původní jen na kazetu zn. Philips.
Někdo mi říkal, že rádio do Tipa (novější) je třeba zapojit jinak. Však uvidim jak to dopadne, teď nabíjím baterku a půjde tam se starým autorádiem.

[img:1135fe0c32] i9.tinypic.com/40ab7g5.gif [/img:1135fe0c32]
Fiat Tipo 1,4 r.v. 1989
Kdyby lidé nedělali bláhové věci, nic inteligentního by se nikdy nestalo.

Vygenerováno za 0.471 sekund