samovybíjení baterie

Více
17 roků 9 měsíců zpět #16 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: samovybíjení baterie
Novější rádia mají obvykle dvojí napájení, jedno stálé, druhé spínané. V Tipu je z výroby vyvedeno jen jedno napájení, stálé.
Spínané napětí je třeba připájet od kontaktu 15 na spínací skříňce (vlevo pod volantem). Znamená to připájet jeden drát navíc. Elektrikář by to měl umět vyřešit během 15 minut.
Pokud je stálé a spínané napájení propojeno, snadno u některých autorádií (zejm. Sony, Philips) vytluče baterku během jednoho týdne, kdy se s autem nejezdí.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #17 od michal_tipar
tak to mám asi kliku, mám záměrně zapojené oba kontakty na přímé napájení, abych klíčkem nevypínal rádio a nic to nedělá, asi proto, že je to to Clarion 8)

Více
17 roků 9 měsíců zpět #18 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: samovybíjení baterie
prave som mal fusku, mlada pani kupila nove radio, sused jej to zapojil, a ok, ale po par dnoch uz nenastartovala.
po premerani zistenie, ako v opisoch hore.
radio vystavi baterku, prepojil som jej napajanie a je ok, akurat ak vypne motor, tak si musi pustit hifi-vezu v obyvacke, ale nevadi jej to.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 9 měsíců zpět #19 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: samovybíjení baterie
Já mám přesný odběr rádia vklidu 600 mA. I když mám baterku 60Ah, za 14 dní neodjedu:-(
Je to Sony, přesně jak tady někdo psal. Mysím kompletně vytahovat tatranku aby mi nesvítila, to se trochu situace vylepší.:-)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 9 měsíců zpět #20 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: samovybíjení baterie
me radio ma v klidu odber 0 mA jelikoz je to starej sencor a nema to zadne pameti a ani ukazatel casu,a je to uz digital, nemenil bych ho za nic, v zaloze mam jeste jedno sony i s cd playerem a to uz ma pameti a hodiny a eqalizer a podobny blbosti a z predchodzich skusenosti v mim predchadzejicim aute vim ze dost cucalo baterii a proto odpociva doma v policce,az budu auto pouzivat kazdej den tak prijde jeho chvile,jinak pokud jeste studuju tak jezdim nepravidelne cca 2-3 krat v tydnu kratke trate a to by baterka dlouho nevydrzela.....a ted jeste uzakonili celorocni sviceni i u nas na slovensku,takze baterka dostane dost zabrat.....

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 9 měsíců zpět #21 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: samovybíjení baterie
Moje rádio Philips odebírá při stálém napájení taky zhruba 600 mA, po vyřešení spínaného napájení (to je ten drát ze spínačky, jak jsem shora zmínil) při vyjmuté tatrance asi 150 mA.
Celkem bych myslel, že to připájení drátu navíc stojí za tu práci. Výsledkem je standardní ISO konektor pro libovolné další moderní standardní rádio.
Konec konců, kdo dnes stojí o nějaké "retro" doplňky, např. "CD changer", když autorádio na mp3 stojí kolem 2000 Kč a na jedno CD se v mp3 vejde x hodin muziky :roll: ?

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 9 měsíců zpět #22 od Shovel
Odpověděl Shovel pro téma Re: samovybíjení baterie
Ja mam Sony a resim to tak, ze pokazdy kdyz vystupuju z auta tak vycvakavam celni panel :) Jednou stacili jen tri dny a uz sem nenastartoval...

Fiat Tipo 1.4 i.e. AGT, r.v. 1991, najeto přes 145 tis.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #23 od HAJECEK
Odpověděl HAJECEK pro téma Re: samovybíjení baterie
TAK JSEM NECHAL ODPOJENOU PO TŘI TÝDNY BATERII, SCHVÁLNĚ JESTLI TEDA KIXNE,PROTOŽE ENBYLA ZROVNA MOC PŘEDTÍM NABITÁ,VČERA JSEM JI ZAPOJIL A ,.... NASTARTOVAL, TAKŽE ZA TO MŮŽE SI MYSLÍM RÁDIO-ROADSTAR.... ALE JINAK KDYŽ CHCI OTOČIT KLÍČKEM,TAK SE TO JAKO SPÍŠ NEJDŘÍV PROCVAKNE A PAK NASTARTUJE,NEVÍM JAKO BY TO TROCHU PROBILO NEBO SE VYBILO A PAK TEPRVE STARTOVALO, DŘÍV TO NEDĚLALO... ! ?

FIAT TIPO 1.6 sx DOHC, 66kW - DGT

Více
17 roků 9 měsíců zpět #24 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: samovybíjení baterie

Odpoj si + od baterie vezmi si multimetr,přepni na Ampéry propoj to přes ten multimetr a zjisti kolik ti to odebírá na prázdno.Pokud tam bude velký odběr hledej závadu v elektroinstalaci,pokud ne bude ta baterka v :wc:

Dost nebezpecny postup pre ampermeter, ak je na aute napriklad centralne zamykanie. Po pripojeni akumulatora totiz riadiaca jednotka centralneho zamykania zareaguje a prud do motorcekov centralu je znacny. Moze odist ampermeter.

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 8 měsíců zpět #25 od Iveta
Odpověděl Iveta pro téma Re: samovybíjení baterie
Takže vybíjení baterky je vyřešeno, odpojila jsem to nové rádio a auto jezdí bez problémů. Nové rádio mi leží ve skříni a je mu dobře :cry: , jde mi o to, že pokud potřebuju auto k lékařce atd. tak mi jede a nemusim myslet na to jestli zase chytne.... Nové si uschovám pro případné auto nové,novější,zánovní či ojeté (pokud teda na něj někdy budu mít) :wink:

[img:1135fe0c32] i9.tinypic.com/40ab7g5.gif [/img:1135fe0c32]
Fiat Tipo 1,4 r.v. 1989
Kdyby lidé nedělali bláhové věci, nic inteligentního by se nikdy nestalo.

Více
17 roků 8 měsíců zpět #26 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: samovybíjení baterie

Takže vybíjení baterky je vyřešeno, odpojila jsem to nové rádio a auto jezdí bez problémů. Nové rádio mi leží ve skříni a je mu dobře :cry: , jde mi o to, že pokud potřebuju auto k lékařce atd. tak mi jede a nemusim myslet na to jestli zase chytne.... Nové si uschovám pro případné auto nové,novější,zánovní či ojeté (pokud teda na něj někdy budu mít) :wink:

ale v tom novom to bude robit to iste ak je radio nevhodne zapojene, ja mam v tipe tiez sencor radio a baterku mi nenici.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 8 měsíců zpět #27 od Iveta
Odpověděl Iveta pro téma Re: samovybíjení baterie
to ano,nic to neřeší, ale bylo zle zapojené a já neměla zatim čas to někomu dát na správné zapojení. A až si "někdy" koupim jiné autí, tak doufám, že to bude zapojené OK, a já se nebudu nad tím čílit 8)

[img:1135fe0c32] i9.tinypic.com/40ab7g5.gif [/img:1135fe0c32]
Fiat Tipo 1,4 r.v. 1989
Kdyby lidé nedělali bláhové věci, nic inteligentního by se nikdy nestalo.

Více
17 roků 8 měsíců zpět #28 od J.TuneR
Odpověděl J.TuneR pro téma Re: samovybíjení baterie
Je to právě tak. U nových autorádií je napájení ze dvou kontaktů. Mám Microstar na CD a MP3 a měl jsem stejný problém. Rádio jsem připojil na jeden vodič - dva do jednoho - dost se hřálo a po několika dnech stání motor ani neotočil - teda jen malinko. Zapojil jsem to tedy takto: Na stálé + diodu a Na spínací skříňku pak druhý drát. Teď mám baterku v poho a rádio studené.

Více
17 roků 8 měsíců zpět #29 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: samovybíjení baterie
Tak koukám, že jedno blbé rádio a kolik nadělá problémů:-)
Holt Tipo má jenom dvě polohy zapalování. Auto ze kterého jsem vytáhl Sony mělo 3 polohy klíčku.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 8 měsíců zpět #30 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: samovybíjení baterie
Tak tenhle problém jsem vyřešil přepínačem na rádio. Rádio můžu poslouchat přestože nemám klíče v zapalování a taky mi to nebere baterku při vypnutém rádiu:wink: Tak jsem celkem spokojenej, jen to chtělo pohledat ty správné káblíky a zakomponovat přepínač, kterej zároveň používám i na další věc :D

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Vygenerováno za 2.679 sekund