problém s kabely

Více
17 roků 3 týdnů zpět #1 od Charles
problém s kabely vytvořil uživatel Charles
Ahoj tipaři, mám velkej problém s elektrikou v motoru, protože nějaký prase co to mělo přede mnou se v tom dost hrabalo.
Mám totiž hrozně velkou spotřebu (asi 15 na sto) :!: Například jsem myslel že mám špatnou lambdu, našel jsem ji, od ní vedl jeden černej kabel a nebyl nikam připojen. Myslel jsem že jsem našel problém, ale ono ne, protože jsem našel jinou lambdu, která je tedy zapojená :!: Pátral jsem dál a našel jsem čidlo teploty nasávaného vzduchu, které je ale taky pro jistotu nepřipojené, navíc jsem se nikde nedohledal nějakého volného konektoru :evil: ¨
Proto vás moc prosím, zda by byl někdo ochoten mi nafotit, jak vypadá ten konektor na to čidlo a odkud vedou k němu kabely....myslím si že to je asi uříznutý a někde tam budou alespoň zbytky z kabelů.
díky moc za každou radu ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #2 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: problém s kabely
chtěl jsem to nafotit,ale mám ko baterky(nabíjím)tak snad zítra.jestli máš odpojenou lambdu nebo možná vyhřívání k ní tak ta spotřeba je jasná.čidlo teploty vzduchu je ve vstřiku a konektor ze zadu nad krokomotorkem myslím-jesli píšu blbosti tak mě někdo opraví.

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
17 roků 3 týdnů zpět #3 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: problém s kabely
hele abych to uvedl na pravou míru, mám 1.6ku dvouvačku a tam je lambda jen se jednim kabelem bez vyhřívání. Jde o to, že lambdy tam mám dvě, nějak zázračně a jedna tam podle mě je jen aby zaslepila díru.
Dále to čidlo nasávanýho vzduchu vim kde je, jde mi to to, že tam nemám k němu připojený kabely, tak bych chtěl nafotit odkud vedou k tomu čidlu, protože jsem tam nikde nemohl najít kabely k tomu čidlu.
Tady jsou navíc fotky, co jsem udělal dneska:
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5670

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
17 roků 3 týdnů zpět #4 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: problém s kabely
to je mazec dvě lambda sondy

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 3 týdnů zpět #5 od Charles

to je mazec dvě lambda sondy

Taky jsem na to čuměl jako tele....ale je to tak :) A je klidně možný, že ani jedna není funkční

Více
17 roků 3 týdnů zpět #6 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: problém s kabely
No jo no, ty už nevíš, co by sis tam udělal za tuning co :lol: Si s sebou vozí jednu jako náhradní... by mě zajímalo, co to mělo před tebou za praso, nebo spíš ten elektrikář, co ti zapojoval ten novej motor, to bude asi taky profík co :lol: :lol: Možná by nebylo od věci se ho zeptat, jestli něco náhodou nefikl...
Hlavně foť, ať můžem pak spisovat :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 3 týdnů zpět #7 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: problém s kabely
Rád bych ti pomohl,elektriku na DOHC znám jak svý boty,ale takhle na dálku to asi moc nepůjde.Pokud mi vyjde čas,tak ti něco nafotím a změřím nějaký hodnoty kterých by jsi se mohl chytit,ale nic neslibuji.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
17 roků 3 týdnů zpět #8 od Vali
Jsem charlesovi psal, že nejlepší by bylo vedel jeho tipa zaparkovat jinou DOHC a pak by to bylo nejjednoduší, ale jak píšeš Nuni je to z ruky. Taky bych pomohl, ale mám OHC. Ale říkal jsem si, že se aspoň pokusím rozšířit obor svých znalostí :wink:

Více
17 roků 3 týdnů zpět #9 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: problém s kabely
Tak jsem kouknul v rychlosti pod kapotu.Drát na lambdu hledáš na správném místě,ale na té tvojí fotce jsem ho nezahlídl.Je to zelený silnější káblík a na konci má bílou plastovou koncovku na kterou se nasadí gumový chránič konektorů.Ten je navlečený na káblu lambda sondy.Ta správná lambda by měla být ta kterou máš na fotce.Tu druhou někdo asi použil jako záslepku kontrolního bodu měření emisí,které se mimochodem nevyužívá.Símač teploty vzduchu má přívod ze svazku z kterého jsou rovedeny také káble na snímač teploty vody a snímač rozdělovče.Konektor je vpodstatě stejný jako u toho rozdělovače.Barvu těch vodičů se ti pokusím ještě zjistit.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
17 roků 3 týdnů zpět #10 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: problém s kabely
ke mě to má kousek ale s 2.0 to asi nelze spojovat

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 3 týdnů zpět #11 od Vali
To JirkaR: no asi by to moc nepomohlo ten tvůj 2.0, ale zas by pomohly tvoje osobní zkušenosti :lol: Co jsme si psali s Charlesem, tak říkal, že se domlouval předběžně s critonem, ten bydlí naproti něj, ale musí se časově sladit.. tak snad už to bude brzy OK, ta spotřeba je šílená.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #12 od Charles
Chlapi moc vám děkuji, hlavně NUNImu...moc by mi pomohlo nějaké foto od tebe. Já mám tu lambdu na svodech nezapojenou a ta druhá vypadá, že je připojená, protože od ní jde kabel nahoru a mizí někde mezi hadicema, aby to bylo lépe vidět musel bych sundat asi celej vzducháč.
Jinak k tomu čidlu nasávanýho vzduchu, ty kabely jsou asi uřezaný, nějakej expert co to zapojoval, by potřeboval useknout ruce....tohle je fakt prasečina největší :!: dnesk sjem to zase zkoušel hledat a nenašel jsem ani náznak nějakýho volnýho kabelu, kterej by mohl bejt ten pravej.
Opravdu uvítám každý nápad nebo fotku :)
díky moc ;)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #13 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: problém s kabely
Taky je klidně možné, že tam není origoš motor a byla tam nějaké dvouvačka. Pak máš kabeláž jinak :( To by vysvětlovalo proč je to tak zbastlené, máš jinde lambdu apd. Je fakt škoda, že bydlí tak daleko, na to umění bych se rád podíval :(
Hele kluci, neuděláme si nějaký zimní sraz u Charlese? :D
Nebo někde na půli cesty.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 3 týdnů zpět #14 od Charles
Hele chlapi z tohohle by jste se fakt asi zhrozili, co to je za výtvor.....jinak motor tak je měněnej, byla tam dvouvačka a vyměněno taky za dvouvačku i s převodovkou.
Jinak když by jste chtěli, jsem ochoten někdy někam přijet, protože tohle stojí za to ;) Já už se tomu začínám jen smát :)

Více
17 roků 3 týdnů zpět #15 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: problém s kabely
Jo, už jsem pár takových aut viděl. To jsem fakt nechápal co všechno lidi nevymyslí. To auto vypadalo jako by ho látal právník. Naštěstí jsem z něho potřeboval jen chladič. Taky jsem měl příležitost si ho sám vyndat, a byla fakt prdel jak bylo bšechno poskládané a slátané věcma které do auta absolutně nepatří.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.493 sekund