Sviti baterka!
ak je to tak potom hladaj studeny spoj na vyvodoch vynutia a vyvode z diod, alebo este kontakt na regler.
ty tam sice nameras to napatie, ale moze to kmitat, a pristroj ti to neukaze, pritom ale ziarovkou tecie maly prud, preto to moze slabo svietit.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
To,já jak sem nedávno zkládal na třikrát alt. tak jak píšeš u jednoho (ty tři malé diody)byly a udruhého nebyly.už si nevpomenu přesně jestli jsem je dal zpět a vymenil sem jenom regle s uhíky...To že mi jen lehce svítilo dobíjení mi udělala propálená dioda. Jedna z těch malých co jsou připojeny hned u regulátoru.Ty diody jsou tam tři. Dobíjelo to na 14,3 V, ale baterka nikdy nebyla dostatečně nabitá. Nejprve jsem hledal v kostrách, pak jsem rozebíral altík a kontroloval diody uvnitř, měnil uhlíky i s regulátorem a nakonec to byla taková blbost:)
poprvé kontrola svítila a nedobíjelo,po druhé nesvitila vůbec a nedobíjelo,ana potřetí se povedlo tak jak má.Tím chci říci že alt.od stejné firmy měly asi dva druhy nebo od roku výroby?
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Já tam ti malé diody mám, a altík funguje
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
1.4 i.e, r.v. 1995 3 dvéř už není
já mam altik z roku 95 a protoze to prestalo dobijet, tak sem koupil jinej funkcni z roku 89 ale mel jinou prirubu, tak sem z neho predelal regulator a to ja k tomu vede vinuti myslim, že to je diodovej mustek, ale nevim jak bych mel vymenit diody? Batewrka porad sviti...
Jestli tam máš ty 3 malé diody, tak se na ně zkus podívat. Myslím tím proměřit jestli není nějaká prostřelená.
1.4 i.e, r.v. 1995 3 dvéř už není
spravne su v tom chladici, a tie sa vacsinou ani nedaju opravit, lebo su nerozoberatelne, ale premerat sa daju aj tie, odpoj draty vynutia a meraj tak, ze + na kontakt odkial si odletoval vynutie a - na vyvod pre budenie,ja tam prave zadny didody nemam... nejsou nejak zadelany v tom hlinikovym chladici co k nemu vedou ty tri draty vinuti?
toto z kazdeho miesta pre vinutie a vzdy na ten vyvod pre budenie, mal by si namerat vzdy priblizne rovnake hodnoty, ale nie skrat alebo nekonecno.
takto zistis ci su dobre tie male diody.
este su tam 6 ks velkych tie sa meraju podobne, ale mera sa ku kostre 3 krat, a ku vyvodu pre pripojenie baterky 3 krat.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny