Sviti baterka!

Více
17 roků 2 týdnů zpět #16 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: Sviti baterka!
No já jsem to měřil a dává to myslim 14,2V mohu ....

ak je to tak potom hladaj studeny spoj na vyvodoch vynutia a vyvode z diod, alebo este kontakt na regler.
ty tam sice nameras to napatie, ale moze to kmitat, a pristroj ti to neukaze, pritom ale ziarovkou tecie maly prud, preto to moze slabo svietit.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 týdnů zpět #17 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Sviti baterka!
Asi se do toho nebudu moc vrtat, jsem rád, že to dobíjí a aby to fungovalo dál, páč by se mohlo stát, což většinou se taky stane, že to přestane dobíjet...mě to nevadí, že to malinko svítí, jen jsem se na to chtěl zeptat.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 2 týdnů zpět #18 od majster
ak je to studenak tak casom sa ti to bude zhorsovat a to zbadas lebo to prestane dobijat uplne, len aby ti neodisiel regler.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 2 týdnů zpět #19 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Sviti baterka!
jediny co vim je stuďák, regler nevim jak vypadá ani co to je, natož abych to nějak zkoušel koumat....a kabely na altíku držej jako přibitý, ty mít blbej kontakt nemůžou

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 2 týdnů zpět #20 od skypan
Odpověděl skypan pro téma svítí baterka
psal sem to už víše, regulátor je ta hliníková krabička sešroubovaná a spojená kontakty s držákem na uhlíky(přepájet uhlíky je docela hračka proti porodu vynávání alt.z motor.prostor)

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 2 týdnů zpět #21 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: Sviti baterka!
Kostra,kostra a zase většinou kostra.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
17 roků 2 týdnů zpět #22 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Sviti baterka!
To že mi jen lehce svítilo dobíjení mi udělala propálená dioda. Jedna z těch malých co jsou připojeny hned u regulátoru.Ty diody jsou tam tři. Dobíjelo to na 14,3 V, ale baterka nikdy nebyla dostatečně nabitá. Nejprve jsem hledal v kostrách, pak jsem rozebíral altík a kontroloval diody uvnitř, měnil uhlíky i s regulátorem a nakonec to byla taková blbost:)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 2 týdnů zpět #23 od skypan
Odpověděl skypan pro téma svítí baterka

To že mi jen lehce svítilo dobíjení mi udělala propálená dioda. Jedna z těch malých co jsou připojeny hned u regulátoru.Ty diody jsou tam tři. Dobíjelo to na 14,3 V, ale baterka nikdy nebyla dostatečně nabitá. Nejprve jsem hledal v kostrách, pak jsem rozebíral altík a kontroloval diody uvnitř, měnil uhlíky i s regulátorem a nakonec to byla taková blbost:)

To,já jak sem nedávno zkládal na třikrát alt. tak jak píšeš u jednoho (ty tři malé diody)byly a udruhého nebyly.už si nevpomenu přesně jestli jsem je dal zpět a vymenil sem jenom regle s uhíky...
poprvé kontrola svítila a nedobíjelo,po druhé nesvitila vůbec a nedobíjelo,ana potřetí se povedlo tak jak má.Tím chci říci že alt.od stejné firmy měly asi dva druhy nebo od roku výroby?

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 2 týdnů zpět #24 od petr1978
Jo, toje možné. Viděl jsem altík z roku 1988 a já mám 91. Je to rozdíl.
Já tam ti malé diody mám, a altík funguje :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 1 týden zpět #25 od Larin
Odpověděl Larin pro téma Re: Sviti baterka!
já mam altik z roku 95 a protoze to prestalo dobijet, tak sem koupil jinej funkcni z roku 89 ale mel jinou prirubu, tak sem z neho predelal regulator a to ja k tomu vede vinuti myslim, že to je diodovej mustek, ale nevim jak bych mel vymenit diody? Batewrka porad sviti... :(

1.4 i.e, r.v. 1995 3 dvéř už není

Více
17 roků 1 týden zpět #26 od petr1978

já mam altik z roku 95 a protoze to prestalo dobijet, tak sem koupil jinej funkcni z roku 89 ale mel jinou prirubu, tak sem z neho predelal regulator a to ja k tomu vede vinuti myslim, že to je diodovej mustek, ale nevim jak bych mel vymenit diody? Batewrka porad sviti... :(

Jestli tam máš ty 3 malé diody, tak se na ně zkus podívat. Myslím tím proměřit jestli není nějaká prostřelená.

Více
17 roků 1 týden zpět #27 od Larin
Odpověděl Larin pro téma Re: Sviti baterka!
ja tam prave zadny didody nemam... nejsou nejak zadelany v tom hlinikovym chladici co k nemu vedou ty tri draty vinuti?

1.4 i.e, r.v. 1995 3 dvéř už není

Více
17 roků 1 týden zpět #28 od majster

ja tam prave zadny didody nemam... nejsou nejak zadelany v tom hlinikovym chladici co k nemu vedou ty tri draty vinuti?

spravne su v tom chladici, a tie sa vacsinou ani nedaju opravit, lebo su nerozoberatelne, ale premerat sa daju aj tie, odpoj draty vynutia a meraj tak, ze + na kontakt odkial si odletoval vynutie a - na vyvod pre budenie,
toto z kazdeho miesta pre vinutie a vzdy na ten vyvod pre budenie, mal by si namerat vzdy priblizne rovnake hodnoty, ale nie skrat alebo nekonecno.
takto zistis ci su dobre tie male diody.
este su tam 6 ks velkych tie sa meraju podobne, ale mera sa ku kostre 3 krat, a ku vyvodu pre pripojenie baterky 3 krat.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 1 týden zpět #29 od marekus
Odpověděl marekus pro téma Re: Sviti baterka!
chlapi!som zufaly.mam 1.7 tipo a zacala mi slabucko svietit baterka na pristrojovke.hned som to riesil tak ze som preletoval diod.mostik respektive vymenil.Svietit neprestala.Potom som vimenil uhliky a stale ta svina svieti a este intenzivnejsie ako predtym.Samozrejme to nedobija.Napada ma uz len vymenit regler,len nie som si isty ci to problem vyriesi. :( Poradte.dikes.

Více
17 roků 1 týden zpět #30 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: Sviti baterka!
skús pozrieť aj káble, ktoré ho napájajú- môže byť niektorý uvoľnený, alebo zaoxidovaný......

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Vygenerováno za 0.498 sekund