Ventilator chladenia-vypinac

Více
15 roků 6 měsíců zpět #46 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Ventilator chladenia-vypinac
myslím že by to mohlo být ono, a máš tam na té fotečce dokonce i teploty

www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageCmb.asp?PrdRc=1958

myslím že za ty prachy kabelovat, drátovat, vypínačovat a hrát si na hlídacího psa... děkuji
PS: na tom netu je ta cena malinko větší než v obchodě

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #47 od jipaf
ska8er,
nezdá se mi, že by se 1,4 měla o moc více hřát než 1,6..
za jízdy stačí u obou náporové chlazení a v koloně ten menší motor by měl teoreticky spálit méně benzínu při stejných volnoběžných otáčkách
jediné místo kde by se to mohlo více hřát je jízda do kopce s plně naloženým autem a tam tu 1,4 musíš více točit aby jsi dostal tu požadovanou práci z motora..
PS: a nakonec je né lehká noha na plynovém pedálu, tj, že z 1,4 chceš dělat plnohodnotného sportovce a tudíž to točíš a pak se to hřeje když pálíš zbytečný benzín :D

Více
15 roků 6 měsíců zpět #48 od aaa_najn
a este ked mam klimu dorobenu - cize klasicky chladic 1.4kovy a LPG tak sa asi ani nemusim cudovat :-O

Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046

Více
15 roků 6 měsíců zpět #49 od ska8er
Ten chladic z 1.4 je o vela mensi ako z1.6 a spravi to dost

jipaf
tak hovoris ze do kopca treba chodit ako avia na jednotke a na stvrt plynu, aby to stihalo chladit??

nie ide o to ventilator za normalnej jazdy som mal zapnuty stale a ked prisiel kopec tak sa to zacalo hned varit, a potom neskor mi roztrhlo vyrovnavaciu nadrzku ktora je spolu s chladicom(neviem preco) tak som ten chladic zahodil a dal z 1.6 aj nadrzku som napojil a mam pokoj uz treti rok som nedolieval ani deci vody lebo je tam stale max.

4hodiny puntickarskej roboty a je po probleme!!!

FIAT TIPO 2.0 16V SEDICIVALVOLE 107KW
FIAT TIPO 1.4 51KW

Více
15 roků 6 měsíců zpět #50 od Charles
Pokud ti to roztrhlo expanzku, tak jsi měl v háji víčko, protože to funguje jako přetlakový ventil a pokud začneš vařit, musí upouštět tlak! Většinou přirezne nebo spíš se přilepí ten mechanismus ve víčku a neotevře. Já jsem měl opak a mě víčko nezavíralo a tak se mi auto vůbec nehřálo, protože tam žádnej potřebnej tlak nevzniknul.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 5 měsíců zpět #51 od pegas77
k cemu vlastne delate ty vypinace? pro zamezne vypnuti chlazeni?

ja mel spis opacny problem tudle ze se mi ventilator nespoustel a vysledek chybne cidlo a termostat v chladici taky na vymenu

Více
15 roků 5 měsíců zpět #52 od jipaf
pegas77,
dělají to asi z nudy, ono je za slabého provozu lepší si sám hlídat teplotu vody a zapínat-vypínat ventilátor, tahat dráty a hrát si s pájkou a vypínačema... než si to porychtovat a mít klid...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #53 od ska8er
ehm. ja to mam hlavne koli tomu, ze ked ides na hory tak sa ti to hreje ked vydes hore tak vypnes motor a z dovodu vysej teploty mas vent stale zapnuty a dost to zere baterku!!!

ked mas vypinac tak zapnes pod kopcom na plny kotol vybehnes hore niakych 30km a hore zhasnes motor a vypnes vypinac. a mas pokoj hned otvaras pivo!!!

FIAT TIPO 2.0 16V SEDICIVALVOLE 107KW
FIAT TIPO 1.4 51KW

Více
15 roků 5 měsíců zpět #54 od jipaf
tak potom jsou zase nějaké chyby, třebas ti to špatně dobíjí, nebo máš baterii v háji, myslím že když ti to dobře startuje v zimě za mrazu tak nějaké chvíli běžení ventilátoru v létě je proti zimním startům prkotina..
pak mě napadá ještě jedno řešení, a velmi levné, dokonce levnější než kabelování a vypínačování.... voz ze sebou kýbl se studenou vodou a vždy na kopci to šplouchni pod kapotu na ochlazení motora :D

Vygenerováno za 0.395 sekund