zatmavovací folie na skla

Více
17 roků 8 měsíců zpět #1 od Criton
zatmavovací folie na skla vytvořil uživatel Criton
Určitě se to tady už řešilo, ale vážně to nemůžu nikde najít...

chtěl bych si zatmavit skla, teda jen celej zadek (vše kromě řidičových, spolujezdcových oken a předního okna)

Abych se dostal k jádru dotazu: když si koupim zatmavovací folii (tady u nás ji maj 75x300cm za 198 Kč), na krabici od ní je napsaný nějaký atest...
když si ji tam nalepim, nebudu mít pak problémy s policajtama?

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 8 měsíců zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: zatmavovací folie na skla
většinou je na nich napsáno, že nejsou schváleny pro provoz na pozemních komunikacích. Nebo atest zahrnuje pouze některé vozy (třeba dodávky) a některé skla (většinou u těch dodávek skla zboku do nákladového prostoru)

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 8 měsíců zpět #3 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: zatmavovací folie na skla
takže to asi ani nemá cenu, abych si na ty skla něco lepil.... :cry:

Více
17 roků 8 měsíců zpět #4 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: zatmavovací folie na skla
většinou to prochází, pokud je pouze na bočních zadních sklech. -> nesmí být u řidiče, spolujezdce a na zadním skle

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 8 měsíců zpět #5 od seko888
Odpověděl seko888 pro téma Re: zatmavovací folie na skla
ja som si dal popieskovať predne okna na minutu a bolo to moc tmave vzadu mam normalne folie ale boli zbytočne natahovačky z policajtmi tak som dal normalne a mam pokoj :lol:

Více
17 roků 8 měsíců zpět #6 od JohnnyTD-GT
Tak zatmavit folii se daj vsechny skla krome predniho, sou zadany urcity hranice propustnosti, ale urcity cisla po mne nechtej. Jestli chces atest a nemit tak problemy s bengama, musis to sverit nejakej profikum a ty tam daj s foliema i znacku s atestem. Cely auto vyjde tak na 4-5 tisic.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
17 roků 8 měsíců zpět #7 od Criton

Tak zatmavit folii se daj vsechny skla krome predniho, sou zadany urcity hranice propustnosti, ale urcity cisla po mne nechtej. Jestli chces atest a nemit tak problemy s bengama, musis to sverit nejakej profikum a ty tam daj s foliema i znacku s atestem. Cely auto vyjde tak na 4-5 tisic.

jj, právě, ž je to tak drahý, na to radši se**. Přemýšlel sem o normálních levných zatmavovacích foliích, přeci jen to auto s nima vypadá úplně jinak, ale když bych měl mít problémy s bengama. tak na to asi radši peču... :(

Více
17 roků 8 měsíců zpět #8 od Kracmi
Odpověděl Kracmi pro téma Re: zatmavovací folie na skla
taky sem nad touhle folii premyslel me ani netrapi ten atest ale spis jestli ta folie neni sračka a nejde blbe lepit jestli pak budes moct zapnout vyhrejvani zadniho skla atd atd....

Více
17 roků 8 měsíců zpět #9 od amores perros
Taky me odradila cena 3500 za homologo tak sem si pred rokem a pul nalepil presne to co ted chces (zadek krome ridice atd.) obycejnejma foliema za 200 kila. Policajti nic, technicka zatim nebyla. Lepit sli pekne a zatim nevybledly.. Radsi risknu nejkaou tu pokutu nez dat 3500 za folie a pokud mas nejyky znamy, tak si karticku o atestovanych foliich sezenes..

Více
17 roků 8 měsíců zpět #10 od CUBErt
Odpověděl CUBErt pro téma Re: zatmavovací folie na skla
Měl jsem folie jak na Tipu, Fiestě a teď i na Astře. Doporučuju nechat nalepit u někoho kdo to umí, nemusí to bejt profík, ale sám bych se bez zkušeností do toho nepouštěl. Také doporučuji kvalitní značkové folie. Já mám a vždycky jsem měl značku Lummar. Pokud někdo nemá v autě klimu, dokáže to v létě snížit teplotu až o 10°C a to se počíta :wink: . Pokud s autem půjdeš na technickou, budou chtít vidět atestovou značku na každém zatmaveném okně a takovou kartičku kde je procentuelně vyádřené procento zatmavení. Předek může mít maximálně 25% zatmavení, zadek 85% zatmavení. Kromě snížení teploty také není do auta tolik vidět a celkově je uvnitř auta příjemněji. Mě folie na auta lepil týpek ve své garáži, má to dobře zmáknutý, nikdy žádné bublinky, žádné problémy a to za 700kč/1 sklo. Naprostá spokojenost a všem doporučuji. Ovšem s mírou, cajti sou dost háklivý na " neprůhledný " auta, tak opatrně :wink: :lol:

Fiat Tipo 1.4
Ford Fiesta 1.3 EFi
Opel Astra G Caravan 1.4 16V

Více
17 roků 8 měsíců zpět #11 od Criton
tak jak nad tim přemejšlim, trak nemá cenu policajty nějak moc provokovat.. asi tam ty folie dam, ale nějaký světlejší, jen aby ty okna měli lehce černej nádech... myslim, že to by vadit nemělo

Více
17 roků 8 měsíců zpět #12 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: zatmavovací folie na skla
já jsem to tam zkoušel lepit a je to fakt humus myslím že i martas to může potvrdit

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 8 měsíců zpět #13 od CUBErt
Odpověděl CUBErt pro téma Re: zatmavovací folie na skla
2 Criton: Dej na zadek 85% zatmavení a na předek 25% zatmavení a máš to v cajku podle všech regulí a nikdo ti nemůže nic říct !

Fiat Tipo 1.4
Ford Fiesta 1.3 EFi
Opel Astra G Caravan 1.4 16V

Více
17 roků 8 měsíců zpět #14 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: zatmavovací folie na skla
měl sem zatmavená všecha boční okna u všech aut co sem měl a samozřejmě to má i moje Tempra a nikdy sem neměl problémy s policyjty ani při technické takže vřele doporučuji všem a prace to je jednoducha zvládne to každy pokud je aspon trošku šíkovny i bez vyndání skla, do zadu mi nejde vydět vůbec a do předu trochu

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
17 roků 8 měsíců zpět #15 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: zatmavovací folie na skla

2 Criton: Dej na zadek 85% zatmavení a na předek 25% zatmavení a máš to v cajku podle všech regulí a nikdo ti nemůže nic říct !

...může. Pokud to děláš, musíš to mít homologovaný, aby bylo zaručeno, že je to v souladu se zákonem. Každá fólie na okně musí mít atest, jinak Ti daj flastra a Ty s tím nic neuděláš... Svěř to odborníkům a je to bez problémů, nebo si zajeď to tiskárny, a nech si ten atest podle vzoru vyrobit... Jinak budeš platit.

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Vygenerováno za 0.553 sekund