tipo 1,6 dohc vynehava

Více
14 roků 10 měsíců zpět #31 od Neverhood
Odpověděl Neverhood pro téma DOHC špatný chod
Prosím o radu. Měnil jsem hlavu (kousek hlavy se urval a mlatil mi píst do toho kousky urvaneho hliniku). Hlava vyměněna + nové svíčky. Jenže .. teď nastartuju a jde z toho celkem čoud (špatné spalování) (otáčky cca 1500) + zvuk mototru jak nafta. Po zahřátí již nečoudí ale zvýší se mi otáčky (ca 2500) . Jde mi ted o to zklidnit chod motoru a snížit otáčky. Kdo ví nebo tuší,prosím o radu.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #32 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
nejdříve, než to budeš znova rozebírat a znova skládat, překontroluj rozvody a kabeláže ke svícím..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
14 roků 10 měsíců zpět #33 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
opět příjde na řadu pár dotazů ode mě...
1) jaká je reakce motoru na plyn?
2) byla halav před montáží srovnaná a otlakovaná?
3) co takhle ojnice, klika a šály? jakej stav?
4) nehnul sis rozvodama?
5) nemáš emulzi na víčku od oleje nebo naopak mastnou vodu?

díky za odpovědi...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
14 roků 10 měsíců zpět #34 od Neverhood
Odpověděl Neverhood pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
Otáčky už jsem srovnal .. nemel jsem zapojený odvod od vany .. asi v tom byl zásadní problém co se otáček týče. A pak jsem zkontroloval rozvody a ikdyž jsem našel chybu v jednom zubu na jedné vačce tak se to nezlepšilo ... tak jsem nad ím přemýšlel a asi vím. Jsou rozdílné podložky na ventilech sacích a výfukových ??? Já jsem je tam naházel jak mi přišli pod ruku. Takže teď jde o to zda jsou rozdílné a jaké jsou rozměry abych je případně přeměřil a vrátil na správné sací a výfukové ventily. Pokud víte budu rád za info.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #35 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
Ano samozřejmě každá podložka má svou tloušťku, podle toho, jak je zaklepaný ventil do hlavy. Vůle mají být sací 0,40mm +- 0,05mm, výfukové 0,50mm +- 0,05mm. Každá podložka má na spodní straně napsanou hodnotu síly podložky, ale doporučuji je pomocí nějakého rpavítka zkontrolovat, zda tam nejsou vybroušené dolíčky uprostřed, pokud ano, dát novou. Pokud nějaká podložka nebude mít na sobě hodnotu, tak už ji nějaký chytrák otočil obráceně a taková podložka se mu úplně vyměnit. Rozdílné vůle budou mít za následek nekultivovaný chod motoru a špatnou reakci na plyn, neochotu akcelerovat i vyšší spotřebu...
Ale nezdá se mi, aby nezapojené odvětrání kliky mělo jakýkoliv vliv na otáčky motoru, taky mám hadici jinde mimo sání a nic se neděje.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
14 roků 10 měsíců zpět #36 od Neverhood
Odpověděl Neverhood pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
1/ JJ díky za ty vůle .. takže podložky které budou silnější tak dát na sání a ty slabší na výfuk? Potřebuju je nějak roztřídit (sání/výfuk) a pak na jednotlivých vačkách roztřídím podložky na jednotlivé ventily ..
2/ Taky jsem si říkal že to zapojení odvětrávání je blbost .. možná pomohlo několikeré zapojení a vypojení konektoru čidla na rozdělovači :-) .
Každopádně díky a doufám, že příště už napíšu jak mi to opravdu pomohlo.

Vygenerováno za 0.330 sekund