vysoká spotřeba 1,6 - rada
Nejprva zkus nalít do nádrže čistič palivového systému a udělej to alespoň 2x. Je lepší ho tam nalít více a ještě nabrat benzín na Shellce. Naber normální Shell V-power. Mělo by to pomoct jestli nejezdíš s více olejem dlouho. A hlavně ulij ten olej!!!
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
U OHC zapomen na samodiagnostiku, tam to bohuzel nejde. Co se tyce ceny za diag. je to ruzne, rekl bych do 1000kc, zalezi na servisu.Ještě dotaz...když budu chtít zobrazit ty chybové kódy, kde přesně se to zobrazuje??? Vím, že někde na palubce...ale která kontrolka, četl jsem tady něco o kontrolce vstřiku, když ji tam nemám, tak si o tom pravděpodobně můžu nechat jen zdát respektive, v servise je to možné nějak napíchnout a zjistit, ale asi docela paletka, že??
Lmabdu stejně nijak nezjistíš pokud ti dává nějaké hodnoty chybový registr to nezachytí. To pomůže jen přímé měření v servisu
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
fiattipo.net/clanky/lambda-sonda-15.html
tam je vše docela podrobně shrnuto
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
To petr1978 no stejně mám OHC, jak psal Augustin na samodiagnostiku mohu zapomenout. Zítra bych se na to měl vrhnout, hlavně dát pryč ten přebytečnej olej, zkontroluju filtry, jak moc to odnesly a svíčky. Chtěl jsem nějakým dostupným způsobem zjistit, čím by to mohlo být, abych alespoň něco málo vyloučil, když do toho servisu pojedu. Ale jak jsem si četl o té lambádě a měření, tak to není tak jednoduchý a jen digi multimetrem asi stejně nic moc neříkající Typoval bych to na čidlo teploty + ta lambáda. Zkusím nějak aspoň to čidlo, snad budu zítra moudřejší...
Ale nakonec tedy zjistil, že vstřikování je prý v pořádku, a poté co si zničil pojistky na měřáku a na mém autě vůbec nedržel volnoběh otáčky, že je mrtvá lamba (jak překvapující). S dobrým pocitem, že prý je to pro dnešek všechno, mi naznačil, že víc času nemá
Jiná čidla samozřejmě po jízdě do servisu měřit nejde, už je vše zahřáté.
Když mi řekli cenu náhradních dílů, lambda a výfukové vedení vše origo Fiat, rychle jsem vyklusal
Vím, že tam určitě nic dělat nebudu a nejen kvůli těm cenám. Škoda, že jsou jediní, co tu diagnostiku mají, tady u nás. Ale to spíš tak pro představu, jak vypadá autorizovaný servis Fiat, když přijede někdo o kom si myslím, že tomu nerozumí. Ale díky tomu fóru to tak není
Fiat Tipo 1,6 DOHC,r.v. 89 černá metalíza
Tipo 1.4 i.e 160.A1.046, rv 1992, koupeno v ČR, najeto přes 240tis. km
V knížce Jak na to psali: po výmeně lambády test těsnosti výf. ucpáním koncovky výfuku hadrem, pokud to auto zdechne, tak by měl být těsný. Nevím, ale jestli to nemůže mít nějaké i vedlejší nemilé účinky?? Co myslíte otázka na vás zkušenější
Já mám lanbdu podle měření mrtvou, takže bych to možná zkusil, ale s novou nevím, jestli to nemůže něco udělat...i když v jak na to psali až po výměně lambády...nevím no
S tím výfukem: kontroloval mi ho v servisu. Ucpal ho hadrem a pak pozoroval tu část před lambdou. Motor sice nezdechnul, ale žádná díra tam nebyla, prý by to bylo docela výrazně poznat, když se to ucpe.
Já se spotřebou bojuji už několik měsíců a pořád nejsem schopný na nic přijít. Bylo to i na diagnostice, ale nic. Teď, jak byla párkrát větší zima, tak mi to u studeného motoru někdy při rozjezdu cukalo. Taky volnoběh někdy kolísal, ale jak se to zahřálo, tak v pohodě. Možná je zatuhlý krokový motorek, ale ten by na spotřebu neměl mít vliv. Alespoň myslím.
Teď chci jít do servisu, k jednoumu fandovi Fiatu, tak snad už se to rozsekne.
Chci nechat přeměřit ještě jednou čidla voda/vzduch a kontrola výfuku+ výměna lambda sondy. Tak jsem zvědavý na cenu a výsledek. Dám ti pak vědět, na co přišel, doufám, že už na něco příjde
Ty jsi kupoval origo lambádu Fiat.... nepamatuješ si cenu, mi teď v servise Fiat říkali něco kolem 4500 (to je moc), ale chci nějakou neorigo, zatím se mi nepodařilo na netu nic pohledat.
Kdyby někdo znal nějaký odkaz, byl bych vděčen Nevím, jaké je tam označení, jasná, že vyhřívaná a 3 vodičová,co mám, ale stoupání závitu, rozměry atd. nevím. Budu rád za radu
Jen tak ze zvědavosti jsem šel do orig. prodejny, do MotorTecu v Brně. Tam si do počítače naťukali moje VIN číslo, hned viděli, co mám za kousek, kdy byl vyrobený a jaká přesně lambda tam patří. Stála opravdu 4500 a byla včetně celé kabeláže i konektorů. Kvůli ceně jsem se ale chystal poděkovat a vypadnout. Ale pak mi říkali, že tam mají jednu poslední skladem a na tyhle starý auta už to u nich nikdo nekupuje, takže jim tam leží už pěkně dlouho. Nakonec mi ji prodali na 3.300Kč, což už není takový rozdíl oproti neoriginální. Mám na to 2letou záruku a v originálním servise by zrovna myslím nebyl s uplatněním té záruky problém. A pasovala tam, jak zadek na hrnec.
Cukání zmizelo, ale spotřebu to nevyřešilo. Chvilku byla 9-10l, ale teď už jsem zase na 12...
Kdybys ještě na něco přišel, tak dej vědět, už fakt nevím, čím by to mohlo být.
Zkus www.pop-art.cz nebo auto.klucka.cz maji tam neorigo a mela by stat okolo 2tisic. Kdyz tak muzes koupit i 4drat, to neni na skodu, kostrici drat pripojit k rele vyhrivani (na celni stene v motor. prostoru). Co se tyce zavitu, melo by to byt stejne.Aha tak to jo, už tomu rozumím.. trochu lépe Ale pro tvoji kontrolu funkčnosti to asi moc určující není ne Meřením jsi to zkoušel?? Já se pokoušel, ale jak jsem oddělal airbox, nějak jsem se zadrhl, nejsem si jist, jestli jsem měřil zcela správně Nějaké hodnoty jsem dostal (měřil jsem čidlo na teplotu vody)- pokoušel se o to Ale s teplotou se teda odpor a charakteristika moc neměnila
Teď chci jít do servisu, k jednoumu fandovi Fiatu, tak snad už se to rozsekne.
Chci nechat přeměřit ještě jednou čidla voda/vzduch a kontrola výfuku+ výměna lambda sondy. Tak jsem zvědavý na cenu a výsledek. Dám ti pak vědět, na co přišel, doufám, že už na něco příjde
Ty jsi kupoval origo lambádu Fiat.... nepamatuješ si cenu, mi teď v servise Fiat říkali něco kolem 4500 (to je moc), ale chci nějakou neorigo, zatím se mi nepodařilo na netu nic pohledat.
Kdyby někdo znal nějaký odkaz, byl bych vděčen Nevím, jaké je tam označení, jasná, že vyhřívaná a 3 vodičová,co mám, ale stoupání závitu, rozměry atd. nevím. Budu rád za radu