vysoká spotřeba 1,6 - rada
Ale ještě na vás mám jeden dotaz, mám pocit, co jsem přijel, že to ztratilo výkon při nízkých otáčkách a to docela dost markantně. Na 1 to točí do otáček ochotně,ale že bych vystřelil, tak o tom se mluvit nedá. Stojím takřka na místě, když budu přehánět. Možná už z toho blázním a hledám co tam není, ale znáte to. Dříve to teda bez lambdy a čidla vzduchu lítalo jak divé. Nevíte, čím by to mohlo být??
Nebyla resetovaná paměť řj, mohlo by to na to mít vliv?? Mám ji vynulovat, nebo se to po nějakých km upraví tak nějak samo??
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Tipo 1.4 i.e 160.A1.046, rv 1992, koupeno v ČR, najeto přes 240tis. km
Svýho milovanýho 2,0 16V už nemám. Strašně mi chybí.Měl sem ho rád
Jeho foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/sedicivalvole.html
Nyní jezdím alfou 155 2,5 TD foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/alfice.html
Hele chlapi, napadá vás něco s tím výkonem, jak jsem psal výše??? : :
Tak jsem přijel ze servisu, přišel o pár peněz a budu čekat, co bude dál, jak se to projeví na spotřebu Platil jsem necelých 7, co se dá dělat. lambdu mám Bosh, nakonec jsem raději připlatil 400 a koupil i se svorkovnicí a přímo na Tipo, dále novej termostat + čidlo vzduchu, palivovej filtr (i když jsem to chtěl měnit sám, někdo neposlouchal jak měl) Plus zavaření výfuku, ještě musím nechat vyměnit na výfuku opletenec, protože ten tam nějak není.. nějaký ho..o tam navařilo kus trubky. Jinak mám pocit, že pocukávání při přezazení z 1 na 2 za studena zmizelo, ale třeba se projeví jak bude trochu pod nulou..snad ne ( musím přeměřit poťák) každopádně budu informovat o spotřebě, jak změřím, snad půjde dolů
Ale ještě na vás mám jeden dotaz, mám pocit, co jsem přijel, že to ztratilo výkon při nízkých otáčkách a to docela dost markantně. Na 1 to točí do otáček ochotně,ale že bych vystřelil, tak o tom se mluvit nedá. Stojím takřka na místě, když budu přehánět. Možná už z toho blázním a hledám co tam není, ale znáte to. Dříve to teda bez lambdy a čidla vzduchu lítalo jak divé. Nevíte, čím by to mohlo být??
Nebyla resetovaná paměť řj, mohlo by to na to mít vliv?? Mám ji vynulovat, nebo se to po nějakých km upraví tak nějak samo??
ŘJ by se měla resetovat po každé věí opravě na řídícím systému motoru a taky na výfuku. Všechny tyto věci mají dost velky vliv na spotřebu a chcování motoru.
Ta cena za opravu se mi zdá celkem dost, je to polovina auta.
Všechny čidla kromě lambdy se dají spolehlivě zjistit doma obyčejným multimetrem. V servisech jsou takoví parchanti že mění i co nemusí jen aby vydělali. Neříkam všude, ale ve většině to tak je.
To že ti to jede hůře může být tím, že jsi měl trochu bohatší směs a dávalo ti t nějaké koníky navíc, nebo se koukni jestli máš včechny hadičky připojeny. Hlavně ať máš připojeny ty co vedou od sání.Nic jiného než v čidlech, termostatu a lambdě to být nemohlo pokud máš motor O.K.
Jen mě tak napadlo pár věcí když jsem četl příspěvky:-)
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Napadla mě taky ta paměť, hadičky snad nandal správně, ale dneska jeden neví, že
No jo co si člověk neudělá sám, nemá... myslím, že do servisu raději nechodit... nastudovat tady a pak pracovat. Horší je to s místem a nářadím
V horčím případě stojí Lmada 2000, čidlo teploty 500, tesrmostat+ filtr 300. Vychází mi max 3000 kč. Proto nejezdím do servisu, a zbírám zkušenosti:-)
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Začínám být zoufalej, docházejí nápady, čím to může být, pomalu i penízky. Auto je jinak super, vymazlený, ale ta spotřeba mě prostě ničí. Jestli někdo máte jakejkoli nápad, čím to může být, budu rád.
Otázka na Vás, co máte 1,6 i.e OHC 159A3.046 - motor , kolik máte spotřebu kombinovanou???
Pokud jde o spotrebu, jezdim stabilne za 10. Nehybe se to moc ani nahoru ani dolu, at jedu kudy jedu. Asi mam porad stejne tezkou nohu
Je ale fakt ze jezdim hodne po meste (tak 85%) a navic kratky trasy (do prace to mam 8-9km) a vesmes v zacpach po magistrale.
Pred par tydny jsem ale opravil ekonomer (prisaval vzduch) a zkusil jsem pri ceste pro mladou do Litomeric (trasa Nymburk-Melnik-Litomerice) po okreskach v nedeli vecer economy run. Vysledek me dost prekvapil. Odhadem jsem tu trasu 105,3km (podle gps) odjel tak za 6litru, prumerna rychlost 62,3km/h. Je ale fakt, ze jsem byl dost brzdou provozu, normalne bych takhle jet nemohl(myslim v beznem provozu). Zadny vytaceni motoru, jenom plynula pomala akcelerace, vyuzivani volnobehu, v kopeckach kolem Melnika a Steti peclivy razeni atd... takovej klobouk styl.
Ten muj odhad 6 litru je podle meraku nadrze, ktery je velmi spolehlivy , ale presto me to dost prekvapilo... netusil jsem, ze se vubec to auto dostane pod 9 litru. Kazdopadne pri normalnim jezdeni tech 9-10 litru a min ani tuk.
Coz me napada ze bych mel asi zacit hledat ropu, jinak se nedoplatim ..
Lancia Kappa SW 20VT
1.6 8ventilů..jezdím stabilně za osm s laděným výfukem nakonci. Termostat je nový, svíčky relativně také..Spotřeba je +-...jezdím často dálnici
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Dneska mi říkal kémoš oledně toho mého problému startování teplého motoru, ale jen za teplého počasí, že jeho otec měl Renault a problémy s teplýma startama a bylo to špatnou řj. tak doufám, že jen to néé
No budu to kutit a uvidím, jestli jak budou větší tepla (musím počkat) jak to bude startovat no. Kdybych na něco přišel, dám vědět. Musím se prostě nějak dostat na 8l/100 jinak mě to sežere to auto i těch 8 je dost
Ta spotreba je dost velka, v zime jsem to pricital zime (sice mirny ale prece jenom zime), zimnim gumam a topeni. Ted uz zima neni ani mirna a spotreba stale stejna. No vzledem ktomu, ze koncem mesice me ceka STK, tak dopreju auti novej olej, filtry a necham promerit lambdu. Mam strac ze bude pred smrti POkud se ani pak nic nestane se spotrebou, tak se odstehuju nekam bliz ropnejm vrtum nebo koupim velky silny auto. Zrat to bude stejne ale budu se vozit lip... Ostatne jsem si uz vylidnul saaba...
Jinak nedavno jsem to pocital - za pul roku co mam tipatko jsem za benzin (pouze za bezin, nic jinyho nezapocitavam) zaplatil mnohem vic penez nez za kolik jsem vozitko koupil... ((
Lancia Kappa SW 20VT
ty Vali a jak si si jist, ze ta lambda sonda je "v poho" jak rikas? Byls ji nechat promerit na emisich??? Tam jsou ti spolehlive schopni rici, jak na tom je.Tak to docela teda hledím, dost vysoká spotřeba No já motor netočím, snažím se dojíždět na křižovatky se zařazenou rychlostí atd. Využívat neutrál, ale stejně mi to příjde dost, myslím si, že by to mělo mít tak 8l/100 když jezdíš na spotřebu, myslím teď v kombinovaném provozu. Vždyť kluci tay co mají 1,6 DOHC se někteří dostali lehce pod 8 a to to DOHC vezme prej víc, než OHC. Tak nevím, každopádně díky za info.
Dneska mi říkal kémoš oledně toho mého problému startování teplého motoru, ale jen za teplého počasí, že jeho otec měl Renault a problémy s teplýma startama a bylo to špatnou řj. tak doufám, že jen to néé
No budu to kutit a uvidím, jestli jak budou větší tepla (musím počkat) jak to bude startovat no. Kdybych na něco přišel, dám vědět. Musím se prostě nějak dostat na 8l/100 jinak mě to sežere to auto i těch 8 je dost
Btw ja jezdim 40% mezimesto a 60% mesto a mam spotrebu okolo 9l/100km.