vysoká spotřeba 1,6 - rada

Více
17 roků 6 měsíců zpět #46 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: vysoká spotřeba 1,6 - rada
To Augustin: No tak vzheldem k tomu, že je tam lambda úplně nová, tak bych předpokládal, že jde. Relé taky chodí, přehodil jsem to na chvíli na palivové čerpadlo. Jedině by byla zrada někde při cestě do řj. Ted asi nejspíš v nejbližší době pojedu do Přerova, prý tam je servis, který se zabývá přímo systémy Bosh, tak ta diagnostika asi konečně k něčemu bude (a né jak tady u náš Fiat Rolný, tam jsem se nedozvěděl nic, jen jsem byl pěkně nasr.. ) a rovnou se s nima domluvím i na změření směsi. Stejně tam někde bude zakopanej pes s těma teplejma startamam při vysoké venkovní teplotě. Sám jsem zvědavej, jak to dopadne :roll:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 6 měsíců zpět #47 od moucha
Zdravím, i má spotřeba mě ničí. Už mám vyměněné kde co, naposledy lambda sondu ale spotřeba snad ještě vzrostla. Myslíte že by v ní mohl být podobný problém, jako s čidlem teloty vzduchu, kdy rozdíl mezi OHC a DOHC je téměř desetinásobný? Jinak mám 1,6ie 89. Mám měněné svíčky, čidlo vzduchu (doplněné o 3Kohm odpor pro srovnání hodnoty), termostat funguje dobře, teplota se drží kolem 90°C. Nový katík i výfuk. Přetěsněná hlava motoru. Neškube, otáčky neskáčou.Nenapadá mě už kam šáhnout a co vyměnit.

Více
17 roků 6 měsíců zpět #48 od petr1978

To Augustin: No tak vzheldem k tomu, že je tam lambda úplně nová, tak bych předpokládal, že jde. Relé taky chodí, přehodil jsem to na chvíli na palivové čerpadlo. Jedině by byla zrada někde při cestě do řj. Ted asi nejspíš v nejbližší době pojedu do Přerova, prý tam je servis, který se zabývá přímo systémy Bosh, tak ta diagnostika asi konečně k něčemu bude (a né jak tady u náš Fiat Rolný, tam jsem se nedozvěděl nic, jen jsem byl pěkně nasr.. ) a rovnou se s nima domluvím i na změření směsi. Stejně tam někde bude zakopanej pes s těma teplejma startamam při vysoké venkovní teplotě. Sám jsem zvědavej, jak to dopadne :roll:

škoda, že to máš tak daleko na Severní moravu. V Litoveli je servis kde je dost dobrý diagnostik. Už hodně lidem pomohl.
Ten člověk se jmenuje František Hetcel a má doskonce vlastní fórum na netu. Je dost dobrý, smekám před ním klobouk :god: :god: :god:

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 6 měsíců zpět #49 od Vali
No jestli myslíš Litovel nad Olomoucem, jakože jiná snad ani není, tak tam to mám 33 Km, což je potom už jedno, jestli pojedu do Přerova nebo tam jak říkáš :wink: V Přerově prý je taky celkem fajn diagnostika, přímo se to jemenuje Bosh servise. Ale pokud máš dobré zkušenosti s tou Litovlí, tak bych jel asi tam, mohl bys mi poslat odkaz na ty jeho stránky??
A co tam stojí ta diagnostika, já byl kdysi tady u nás ve Fiatu, stálo mě to 500 a nic mi neřekli, jen jsem já byl maximálně nasr..nej :evil:

Více
17 roků 6 měsíců zpět #50 od Augustin
Peta tam mel chybu v tom jmene, ale dalo se to nalezt pres google :wink:
ty jeho stranky jsou predpokladam tyto www.hetcl.cz/

Více
17 roků 6 měsíců zpět #51 od Vali
Jj díky moc, já jsem to včera večír pohledal na googlu a dokonce i to fórum. Vypadají, že budou asi opravdu solidní. V tom Přerově jsou prý taky dobří, ale asi pojedu do té Litovle. Díky za rady
:wink:

• LZdenda
17 roků 6 měsíců zpět #52 od LZdenda
Odpověděl LZdenda pro téma spotřeba
Zdravim, já měl Tempru, s tim samym motorem, a v průměru mi žrala 8-9l, na dálku pži 120km/h na dýlnici i pod 7

Více
17 roků 5 měsíců zpět #53 od Vali
Tak jsem byl včera na diagnostice, prvně bych vyjádřil velkou spokojenost s přístupem pana Hetcla... to je opravdu jednání, jaké jsem ještě v servise nazažil, to jen úvodem,takže díky za dobrou radu.

Jinak k zjištěným věcem - paměť závad čistá a pak měření dalších věcí - emise super, poťák už má trošku otřepanější průběh, ale na výměnu to až tak asi nebude + je otřepené lanko v bovdenu, takže to způsobuje záškuby - to vyměním. Dva kabely ke svícím jsou špatné - koupím nové, doporučené od Tesly a origo sada na můj vůz 303 Kč super cena. Asi vyměním i svíčky za NGK nebo Denso - doporučeno, teď tam mám Brisk (starty v poho, pálí hezky cihlová barva.. ale slyšel jsem že Brisk a Fiat se někdy rády namají tak nevím)

Ale teď hlavní věc, což si myslím, že asi i souvisí s těma teplejma startama ( jasný je, že se to neprojevilo když jsem potřeboval, tak se to zjišťuje špatně.. prostě startovalo hezky) Měření tlaku paliva bylo 0,9 baru mám mít 1,1 baru... teď je otázka jestli je špatné už čerpadlo nebo regulátor tlaku paliva. Bylo mi řečeno, že ten regulátor nejde vyměnit a je třeba sehnat celej vrch vstřiku. Tak se ptám co vy na to?? Jestli to je ten regel nebo čerpadlo, případně jak to zjistit. Ten snížený tlak asi má i vliv na výkon a bylo mi řečeno, že může mít vliv i na spotřebu, sice chudší směs ale v důsledku tomu musím víc šlapat, než by bylo normálně třeba.
Budu rád, za každý váš názor

Více
17 roků 5 měsíců zpět #54 od jirkaR
a od kud ten človíček je ? Pořeboval bych změřit tlak v palivový nádrži a zjistit proč nejde abs

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 5 měsíců zpět #55 od Vali
To jirkaR:
pro tebe to bude dost nedostupné a z ruky, je z Litovle, takže pochybuju. www.hetcl.cz/ tady nějaké info

Více
17 roků 5 měsíců zpět #56 od jirkaR
kolik si tam nechal penízek?

Fiat Tipo

Více
17 roků 5 měsíců zpět #57 od Vali
No byl jsem tam cca 2 hodiny, pracoval na tom osobně pan Hetcl a ještě jeden pomocník, když dělal Hetcl na druhém autě. Prováděl vše výše zmíněné a změřil, co jsem chtěl. Stálo mě to bez dokladu, a teď se podrž 300kč. Tak jsem byl velice mile překvapen a trochu jsem to ohodnotil a něco málo přidal.

Btw. co myslíš tím měřením tlaku v nádrži?? Jako změřit tlak kolik dává před vstřikem čerpadlo, případně jak to upravuje regulátor, ale tlak v nádrži???

Více
17 roků 5 měsíců zpět #58 od jirkaR
no myslím tlak v palivové soustavě a ten se řídí regulátorem..
tyjo za 300 to je zadarmo

Fiat Tipo

Více
17 roků 5 měsíců zpět #59 od Vali
No to jo, když to porovnám, když jsem byl kdysi před Vánocema tady u nás (Prostějov) na "diagnostice" ani se to tak nedá nazvat, v autorizovaném servise Fiat, byl jsem tam 30 minut, neřekli mi nic a ještě mi rozjebali volnoběh, že jsem myslel, že neodjedu. No odborníci na slovo vzatí, stál jsem vedle nich a oni přede mnou nadávali, co tomu může být, zkrátka jak říkám odborníci :D Sálo mě to tenkrát 500 a odcházel jsem s tím, že jsem si odnesl teda řádné nasrání.

Tady jsem opravdu koukal, už to samotné jednání, asi ještě jeden z mála servisů, kde jim jde o to poradit a né okrást.
Jinak ohledně toho tlaku, mi právě dává málo, ale nevím, jestli je to špatné čerpadlo nebo regulátor. Já jsem nad tím přemýšlel, až když jsem jel domů, ale tam jsme se bavili o regulátoru, psal jsem mu email, čekám, že mi v pondělí odpoví.

Říkal jedině sehnat celej vrch vstřiku, že ostatní jde nahodit (poťák, krokáč), ale ten regel je nastavenej prej přesně z fabriky a musí to být přesně ten vrch z 1,6 a označení motoru (můj případ), já bych mohl mít z 1,4 ale ten prej být nemůže. Je tam rozmezí tlaků 1,0 -1,2. Tak přemýšlím co s tím, asi se to bude dost blbě shánět. Jedině vrakáč.

Jinak to měření toho tlaku je celkem jednoduchý, zhodíš před vstřikem hadici s přívodem a nasadíš tam jakoby prodlužku na které je tlakoměr zatáhneš pořádně sponky, aby netekl benzín a utěsníš to (kvůli tomu tlaku) a nastartuješ káru a ono ti to hodí kolik tam je. To stejný pak na druhé odvodní hadici. To už ale nevím, co a kolik to má ukazovat a dávat :roll:

Více
17 roků 5 měsíců zpět #60 od jirkaR
no jo ale chce to mít ten přístroj a ten nemám já jsem to asi moc rozjebal trochu jsem s ním kroutil :cry: ale je to v poho jinak pokud to nedělá nějaké větší problémy tak se dotoho radeji nemá cenu vrtat :!:

Fiat Tipo

Vygenerováno za 0.498 sekund