asi vadný potenciometr

Více
16 roků 10 měsíců zpět #31 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: asi vadný potenciometr
no tak čidlo teploty vody jsem vyměnil a je to ,,o trošku leopší,, otáčky už nemam 4000 ale 3000, no potencák sem rozebral, vevnitř sem ho očistil, byl takový jaký si mastný, ale je to pořád stejné napadlo mě už jen jediný pučit si vstřik z feldy - to je to samý úplně a napíchnout jen tu svorkovni z potencáku na něj a pak jestli to bude dělat pořád , nebo ne

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #32 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: asi vadný potenciometr
No tak v tomhle už neporadím, jestli to tam pasuje, myslím si, že to asi není úplně stejný no. Ale na to ozkoušení jestli se to nějak změní.. otázka jak si s tím poradí řj no.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 10 měsíců zpět #33 od hovi
:D tak už skoro hurá :lol: už sem našel závadu , ale nevim kde to je eště :D je vadný odpojojač volnoběhu, nebo jeho ukostření , to je ten ,,odpor,, který má pozvolna přivírat tu klapku po startu no měl by podle schematu vedst kabel bilej kabel od toho do digiplexu , ale na pin 6 ale já na tom pinu nic nemam a jediný bílý kabel mam na pinu 9 a ten vede do vstřiku

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #34 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: asi vadný potenciometr
No to jsou věco, to jsou věci ... tak to by mě zajímalo docela tohle. He he až budeš vědět, tak dej určo vědět, ať rozšířím oblast vědění :wink: Držím palec :D

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 10 měsíců zpět #35 od hovi
:lol: jj jasný že dam vědět, zejtra se na to vrhnu , tak sem zvědavej

Více
16 roků 10 měsíců zpět #36 od hovi
tak dnes jsem skusil jiný Digiplex a tim to tedy neni , chová se to stejně , takže už to podle mě může být jen v tom krokomotůrku , snad už to bude ono :lol:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #37 od hanzs
Odpověděl hanzs pro téma Re: asi vadný potenciometr
hovi: no ja si myslim, kdyz jsem to procetl, ze motor toci volnobeh treba 3000 ot., protoze si RJ mysli, ze tolik tocit ma - ona totiz dobre vi, kolik otacek toci (diky cidlu otacek - to ti funguje, kdyby ne, tak to nejezdi vubec). A muze si to myslet na zaklade jinych cidel - jak uz tu bylo receno podle teploty vody, podle teploty vzduchu. Pokud jsi uz cidlo vymenil a furt nic, musis taky proverit konektor a kabel vedouci k RJ, muze byt treba zlomeny, muzes to proverit na konektoru RJ, nebo tohole by mela jasne poznat diagnostika.
Jinak dotaz pri tom rozebirani a cisteni potaku jsi hybal s pozici jedce toho potaku vuci klapce nebo ne? Pokud jo, uz to nemusi nikdy chodit dobre...

Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #38 od hovi
no rozebral sem ho celej úplně a vyčistil , ale dal sem ho na stejný mýsto jak to bylo , podle otlačení šroubků ns něm, ale to všechno funfuje , mě jen nefunfuje to,že se mi nevrátí krokomoturek , prostě nastartuju vyletí to na 3000 a krokomotůrek dělá , že je pořád jakoby sytič, prostě jako kdyby nedostal ten inpuls k zavření

Více
16 roků 10 měsíců zpět #39 od hanzs
Odpověděl hanzs pro téma volnobeh
Jeste nekolik poznamek - vstrikovani mas mono jetronic? (melo by to tak byt u motoru 57kW). Dal po tom rozebirani potenciometru je potreba pro jistotu vzdycky zresetovat RJ (odpojit privody k baterce a na chvili zkratovat).

Dal jak pises - motorek funguje ale nedostane pokyn, zkus zkontrolovat ty kabely od cidel teploty. Jednomu znamymu takhle snad 4 krat menili lambdu nez prisli na to, ze je to kabelem (a buhvi jestli i ta prvni vlastne nebyla dobra...)

Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #40 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: volnobeh

Jeste nekolik poznamek - vstrikovani mas mono jetronic? (melo by to tak byt u motoru 57kW). Dal po tom rozebirani potenciometru je potreba pro jistotu vzdycky zresetovat RJ (odpojit privody k baterce a na chvili zkratovat).

Dal jak pises - motorek funguje ale nedostane pokyn, zkus zkontrolovat ty kabely od cidel teploty. Jednomu znamymu takhle snad 4 krat menili lambdu nez prisli na to, ze je to kabelem (a buhvi jestli i ta prvni vlastne nebyla dobra...)

jj je to mono jetronic 57kw , kabely sem všechny zkontroloval a na nic sem nepřišel i sem je proměřoval, jestili náhodou někde nejsou přešušený a nic jsem nenašel vadnýho,už sem si sehnal jinej ten krokomotůrek , tak ho tam skusim dát a uvidím , co to bude dělat

Více
16 roků 10 měsíců zpět #41 od hanzs
Odpověděl hanzs pro téma Re: asi vadný potenciometr
hovi: No uvidis, ja tomu moc sanci nedavam, ale uvidi se...

Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #42 od hovi
Záhada vyřešena- Vadný krokomotůrek , dal jsem jiný a už vše funguje jak má :lol:

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g...mp;g2_serialNumber=2

Více
16 roků 10 měsíců zpět #43 od hanzs
Odpověděl hanzs pro téma gratulace
Tak to gratulace!
I když to mi nejde moc do hlavy, ze po připojení napětí konektor chodil dobre jak si psal (myslim ten stary) asi to byl nejaky přidřeny nebo nevim, že chvili chodil chvili ne...

Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #44 od hovi
no ono je v tom motůrku nakonci takový mikrospínač, na který tlačí ta klapka a právě ten mikrospínač je v háji , a když sem dal kostruna ten konektor co má jít právě kostra přes ten spínač, tak to šlo no

Více
16 roků 10 měsíců zpět #45 od hanzs
Odpověděl hanzs pro téma jasny
Tak to jo, ja myslel, ze si ten spinac volnobehu mel zkontrolovany...

Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.

Vygenerováno za 0.468 sekund