velká spotřeba oleje

Více
17 roků 3 měsíců zpět #16 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma tipo
Já mněnil kroužky horem a myslim že lepší než spodem a nemusel jsem vyndavat motor ani klikovku.Jinak těch 99% že to nebude fachat je blbost.

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #17 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma spotřeba oleje
taky jsem myslel že za opravu bude hafo peněz, ale už mám druhý motor, který je na tom líp, každopádně díky za rady :god:, na druhou stranu ten můj motor ještě pořád jede dobře, spotřeba cca6l, starty na drc,rychlost okolo150, akorát žere olej, a občas kvůli dýmu nevidím za sebe, ale chci ho vyměnit už kvůli těm řidičům co nechávám za sebou, ten smrad je hrozný :lol:

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #18 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma tipo
Taky řešení :driver:

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Více
17 roků 3 měsíců zpět #19 od michalkulistak
zrovna při jednom vyměním aj ramena

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #20 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: tipo

Já mněnil kroužky horem a myslim že lepší než spodem a nemusel jsem vyndavat motor ani klikovku.Jinak těch 99% že to nebude fachat je blbost.

Napsal jsem blbost, ta klikovka ven opravdu nemusí. Akorát ze spodu musíš uvolnit ojnici a píst si pak vytáhneš náhoru.
Ale za tím, že vyměnit jen kroužky bez výbrusu v drtivé většině nestačí, si stojím, vlastní zkušenost a zkušenost mnoha kamarádů a známých.

Pokud máš k dispozici druhý motor v lepší kondici, tak to je úplně nejjednodušší řešení. Sice máš spotřebu 6 litrů nafty, ale každých 400 km dolít litr oleje, to se dost prodraží :D

Více
17 roků 3 měsíců zpět #21 od michalkulistak
dneska jsem kontroloval olej, a je to divné,ale ujel jsem asi 400km a olej neubyl, jinak auto pořád kouří jak tank

Více
17 roků 3 měsíců zpět #22 od Toncek
Odpověděl Toncek pro téma Re: velká spotřeba oleje
takže mám obdobný problém u 1,9td,z měrky to kouří mírně,myslíte že by to mohly být kroužky?nebo to vydíte na turbo,startuje to na ždrc,spotřeba do 6l nafty,akorát to strašně smrdí,jinak motor super,žadné pazvuky,a turbo netlačí víc jak 0,5bar

seat ibiza 1,9tdi,power plus 764
Lancia kappa 2,4jtd,pjetihrnek:-),už je pryč
fiat brava 1,9td,prodáno
tempra 1,9td,jede jak z praku,olej už nebere,ve stadiu oprav a úprav

Více
17 roků 3 měsíců zpět #23 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: velká spotřeba oleje
Dle čeho soudíš? Může to být zpuchřelá hadička do budíku :wink:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #24 od Toncek
Odpověděl Toncek pro téma Re: velká spotřeba oleje

Dle čeho soudíš? Může to být zpuchřelá hadička do budíku :wink:

aha,ale co ten olej,může to jít přes to turbo?nebo myslíš že ty kroužky?

seat ibiza 1,9tdi,power plus 764
Lancia kappa 2,4jtd,pjetihrnek:-),už je pryč
fiat brava 1,9td,prodáno
tempra 1,9td,jede jak z praku,olej už nebere,ve stadiu oprav a úprav

Více
17 roků 3 měsíců zpět #25 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: velká spotřeba oleje
Rozpoj hadici do IC a koukni..Měl by tam být jen opravdu lehký film oleje v těch trubkách. Pokud je ho tam hodně, tak turbo vyhazuje olej.
Mě ten olej jednou přímo z toho ICéčka přímo tekl, jak ho tam bylo hodně..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #26 od TOMIAW
Odpověděl TOMIAW pro téma Re: velká spotřeba oleje
ja mam tiez taky problem len mne zere len olej, ziadny dym z vyfuku vsetko normalne, spotreba 7-8l, a neviem čo s tym jediné čo ma napada ze ten motor je stary a je to tým..

Více
16 roků 8 měsíců zpět #27 od radluk
Odpověděl radluk pro téma Re: velká spotřeba oleje
Nekdy ma smysl vymenit krouzky bez vybrusu a nekdy ne, zalezi jak je na tom stena valcu. Jestli jsou vybehane atd. V principu je to delane tak, aby valec mel vetsi odolnost, jak pistni krouzek.
Udelej si jednoduchy test, stary krouzek dej do valce, a zmer mezeru v zamku, vsadim boty, ze u noveho krouzku o stejne prumerove toleranci bude mensi...
Muzes to risknout, a dat o nejakou setinu vetsi prumer krouzku, delaji se odstupnovane po 0.05 mm.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #28 od skypan
Odpověděl skypan pro téma velká spotřeba oleje
no michale,mě to kouří taky jak...občas(kdyš tomu sešlápnu) ale nekouří změrky!!!!tak asi trochu turbo,ale spíš odsáváním,přepadem(mám ten samí problém)no jinak od výměny k výměně nedolívám oil,ale je na zpodní měrce!!!!
jinak válce sou u těchto motorů vrtané (takže masiv)tak bych taky viděl jen překroužkovat(kroužky se opotřebují rycleji než válec!!!!)
a pokud chytá na převalení mot. tak URČO!!!! tlaky v motoru sou dobré,jinak by se nezapálila směs kdy má(potřebuje vysokou teplotu a ta se docílí vysokým tlakem vzduchu který se tím ohřeje na vznícení ropy) :D
a asi bych nezapoměl i na přebroušení ventilů(kdyš je hlava dole)ventyly delájí taky hodně(netěsní,tím utíká hodně vzduchu z válce),vl.zkušenost,po výměně ohnutejch ventilů(zpadla kladka rozvodáku a potkalo se to)tak sem dal použité ventily a zabrousil a opravdu mohu říci ten motor chital o poznání lépe(o velké poznání!!!!!) :lol:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 8 měsíců zpět #29 od radluk
Odpověděl radluk pro téma Re: velká spotřeba oleje
zabrousit ventily + vymena tesneni na driku je samozrejmost, tak jak pise Skypan 8)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #30 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: velká spotřeba oleje
...no tak ja budem na tom dosť podobne len s tým rozdielom že mne sa dymí takmer so všade mierka,viečko na dolievanie no a aj sa mi už nejako zle pohína tlaky budú zrejmä slabšie no je zaujímavé že v zime pri - 12 mi to lapilo na drc...no asi sa dám na tú výmenu krúžkou a uvidím ako to dopadne

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Vygenerováno za 0.527 sekund