-
Fórum
-
Technické fórum
-
PODVOZEK
-
slabe brzdy
slabe brzdy
18 roků 4 měsíců zpět #1
od IceTipo
Prosim poradte mi někdo jak se dají vylepšit brzdy u tipa aby to mělo lepší nastup a take lepší a ostřejší brždění.nema to takove to ostre zakousnuti.
2.0 ie V 83Kw cca 120Hp
Ice Tipo RamuS Tuning Club - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 4 měsíců zpět #2
od TripleX
Aj ja som riesil tento problem a nevedel som nijako na to prist resp. neda sa to akokeby dobre odvzdusnit vymenil som brzdove hadicky brzdove oblozenie stiahol kotuce a vyrovnal odvzdusnil vymneil brzdovy valec a stale nic. Uz mi ostava iba bud vymenit brzdove trubky ale myslim si ze to bude pravdepodobne posilovac tazko povedat. Ono to brzdy fajn ale presne ako si povedal nema to taky ostry nabeh ako potrebujem. Odvzdusni a uvidis ci ti to pomoze. Inak ja mam kotuce vpredu aj vzadu a ked mi pomahali kolegovia na fore tak mi kazdy radil pozriet aj rozdelovac brzdneho ucinku ci ako sa to presne vola je to na zadne brzdy aj tam moze bty zrada. Je to zatazovy regulator.
18 roků 4 měsíců zpět #3
od IceTipo
no ja mam kotouce v předu a vzadu len bubny a když mi daly new kotouče ajdestičky a v servise pod tlakem ovzdušnil tak to bylo stejne ako ted.a cetl jsem v ato hit casopise že tipa mají takoveto slabe brzdy.
napadla mne jedna myšlenka a to ta skusit tam dat hlavni pracovni valec z ineho auta ktere má stejné zavity na trubičkách.Co??
2.0 ie V 83Kw cca 120Hp
Ice Tipo RamuS Tuning Club - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
18 roků 4 měsíců zpět #4
od TripleX
Tak to neviem ako sa to bude spravat podla mna je problem asi v posilovaci. Neviem inak je pravda ze mam taku skusenost z viacerych Fiatov teda TIPO ze to brzdi tak pomalsie resp. chyba tomu nabeh. Ale zial ja ked som daval do kopy brzdy tak sa mi to stale nepacilo mam rad pedal ked je tvrdy ako kamen a kazdy mechanik ktory do toho sadol povedal ze to brzdi pekne rovno a dostatocne silno tak neviem. Fakt je ze chodim rychlo dost. Ale vzdy musim silnejsie nabehnut na brzdu a potom mam problem s prebrzdenim prosto nesedia mi tie brzdy.
18 roků 4 měsíců zpět #5
od IceTipo
Tak to neviem ako sa to bude spravat podla mna je problem asi v posilovaci. Neviem inak je pravda ze mam taku skusenost z viacerych Fiatov teda TIPO ze to brzdi tak pomalsie resp. chyba tomu nabeh. Ale zial ja ked som daval do kopy brzdy tak sa mi to stale nepacilo mam rad pedal ked je tvrdy ako kamen a kazdy mechanik ktory do toho sadol povedal ze to brzdi pekne rovno a dostatocne silno tak neviem. Fakt je ze chodim rychlo dost. Ale vzdy musim silnejsie nabehnut na brzdu a potom mam problem s prebrzdenim prosto nesedia mi tie brzdy.
jj tak to pravdě mluvime uplne o stejnem problemu.
2.0 ie V 83Kw cca 120Hp
18 roků 4 měsíců zpět #6
od TripleX
Ked sa ti podari nieco vyriesit tak sa ozvi ako si to vyriesil a cim hlavne. Mne sa zda ze u mna to bude ten posilovac ale tazko povedat. Ked soferujem ostatne auta tak v pohode skocim na brzdu a v momente ked to zacinam prebrzdovat tak uz iba simulujem mierne ABS a v pohode vleziem do zakruty. Tipo vobec aby som zastavil musim silno tlacit do brzdy a zrazu sa to chyti ale uz nestiham pracovat s nou jednoducho slaby nabeh a uz je potom zle nedobre. Ked jazdim s ABS tak to mi nevyhovuje uz vobec ale tam prekopnem brzdu vzdy na full.
18 roků 4 měsíců zpět #7
od IceTipo
Ked sa ti podari nieco vyriesit tak sa ozvi ako si to vyriesil a cim hlavne. Mne sa zda ze u mna to bude ten posilovac ale tazko povedat. Ked soferujem ostatne auta tak v pohode skocim na brzdu a v momente ked to zacinam prebrzdovat tak uz iba simulujem mierne ABS a v pohode vleziem do zakruty. Tipo vobec aby som zastavil musim silno tlacit do brzdy a zrazu sa to chyti ale uz nestiham pracovat s nou jednoducho slaby nabeh a uz je potom zle nedobre. Ked jazdim s ABS tak to mi nevyhovuje uz vobec ale tam prekopnem brzdu vzdy na full.
jj kdybych neco vyřešil tak písnu
2.0 ie V 83Kw cca 120Hp
18 roků 4 měsíců zpět #8
od TripleX
18 roků 4 měsíců zpět #9
od pavelZet
jj, taky mám takový problém. mám 4 kotouče, ale docela mně sklamaly. kotouče by měly být sportovní, ostrý tvrdý, přesně tak
. ale nejsou
ale so cem seděl v tempře s bubnama bez ABS, tak brzdila ještě znatelně hůř.
ale stejně mám v plánu s tím zajet do fiatu na válce a prozkoušet to. ten nástup brzd zamrzí
mně teda ještě navíc skoro nebrzdí ručka, ale to je asi úděl 4kotoučáků, jak sem z diskusí pochopil.
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
18 roků 4 měsíců zpět #10
od Honza
velkej podíl na nástupu brzd a brzdným účinku má složení směsi brzdovejch destiček - u brava mam originální desky a při tuknutí na pedál div neletím oknem ven, u coupe mam nějakou druhovýrobu ještě po přechozím majiteli a ten nástup takovej není, a u tipa mam taky druhovýrobu a je to o chlup horší než v coupe (mam načlej brzdovej válec, takže to zabírá až po dráze pedálu cca 5cm)
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
18 roků 4 měsíců zpět #11
od TripleX
Kupil som original FIAT/LANCIA aj brzdovy valej aj platnicky-desticky ale stale nic moze to byt ten posilovac ci skor spatny zatazovy regulator?
18 roků 4 měsíců zpět #12
od jirkaR
no zadní brzdy u tipa s kotučem nebývají nic moc většinou to všechno ubrzdí předek
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
18 roků 4 měsíců zpět #13
od TripleX
no zadní brzdy u tipa s kotučem nebývají nic moc většinou to všechno ubrzdí předek
Je to mozne a nemoze to byt fakt spatnym tym zatazovym regulatorom co je vzadu?
18 roků 4 měsíců zpět #14
od rat21
To zistis lahko, po jazde, ked si viac brzdil a skusis predne kolesa musia byt horuce a zadne vlazne (myslim s prazdnym autom), ked su aj zadne horuce tak to vzadu bzrzdi naplno a pri studenych to nebrzdi vobec..
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
18 roků 4 měsíců zpět #15
od TripleX
To zistis lahko, po jazde, ked si viac brzdil a skusis predne kolesa musia byt horuce a zadne vlazne (myslim s prazdnym autom), ked su aj zadne horuce tak to vzadu bzrzdi naplno a pri studenych to nebrzdi vobec..
Dakujem hned skusim...
-
Fórum
-
Technické fórum
-
PODVOZEK
-
slabe brzdy
Vygenerováno za 0.436 sekund