slabe brzdy

Více
15 roků 8 měsíců zpět #46 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: slabe brzdy
...po dlhých mesiacoch uvah a špekulovania som zistil že brzdy na edicii Tipo,Tempra nikdy nebudu brzdiť,vyskušal som všetko ale hlavny problem je v tom že HBV ma maly priemer piestika štandardne 20,64 mm do novších sa daval 22,20mm ale to je tiež o nepostačujúce,ine značky použivali už v tých istých časoch HBV s priemerom piestika 23,81 a podobne...

...a tiež kvalita kotučov druhovyroby sa značne liši moje ATE sa ukazali ako totalny šmejd a ešte za nova za zvlnili,použite Platničky Textar čo nieje žiadny šmejd tiež nepomohli brzd. učinku...

...dostal som par rad ako na Brzdy...

...v prvom rade si kupiť HBV z fiatu Bravo HGT to je to naj čo sa da zohnať priemer piesta 23,81mm (až sa vam zda drahy tak minimalne 22,2 ale nebude to ono)

...nove kotuče najlepšie bendix + platničky bendix ,alebo Kotuče Brembo a Platne Textar alebo zvoliť nejaku rozumnu kombinaciu.V žiadnom pripade nepouživať platničky Icer a podobne shity hovno brzdia...

...zadok ak su kotuče skontrolovať až treba tak stočiť a poskladať,až su bubny tak nastavit samostavy popripade nove pakne...

...vymeniť brzdove hadice ale pouze za Origo,nepouživať hadice zo škody favorit,maju menši priemer diery v hadici a pre naš učel su nevhodne...

...vymeniť všetky 4 zadne hadice...

...skontrolovať zatažovy regulator popripade ho nastaviť (až je vadny a nefunguje vobec mate smolu,bud vymeniť za funkčny alebo zapojiť napriamo...)

...použivať kvalitnu brzdovu kvapalinu,naj Castrol...

...no a další postup už viete...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #47 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: slabe brzdy
No tak já už něco o brzdách vím, protože mám téměř kompletně nový brzdový systém.

- kotouče a destičky
- brzdové čelisti
- zadní brzdové válečky
- pružinky a ovzdušňováky
- hadičky
- HBV
- kapalina
- bubny stočeny na soustruhu

Ale i přes to vše, brzdný účinek se mi zdá slabý - ale nemůžu zatím moc kecat, protože jsem s novými brzdami najel teprve okolo 400km. Tak nevím, jestli je to dostačující nebo je potřeba najet více km. Zatáhnutím ruční brzdy nedojde k zablokování kol, je to chabé, tak jestli čekat, než si více sednou ... asik yo. No z toho plyne otázka, kolik je potřeba ujet, aby si brzdy sedly?

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
15 roků 8 měsíců zpět #48 od TDGT
Odpověděl TDGT pro téma Re: slabe brzdy
hmm tohle je zajimave,je pravda ze na minulym tipku to taky nebyla zadna slavaa,ale na mojem nynejsim TD to brzdi jako cert,ostry nastup.nevadnou,perfektni davkovani,i na technicky se divili ze to tak brzdi, taky asi vedi ze to je nejslabsi stranka u Tipa i jyinych fiatu

/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

Více
15 roků 8 měsíců zpět #49 od BlackJack
Jo, mně to taky dobře brzdilo, než jsem kompletně obměnil brzdovou soustava. Když jsem dupnul na brzdu, tak kola šla do smyku, dokonce zadní i když nás v autě bylo 5. Ale teď je to takové vláčné, nechce se jim pořádně brzdit.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #50 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: slabe brzdy

Jo, mně to taky dobře brzdilo, než jsem kompletně obměnil brzdovou soustava. Když jsem dupnul na brzdu, tak kola šla do smyku, dokonce zadní i když nás v autě bylo 5. Ale teď je to takové vláčné, nechce se jim pořádně brzdit.

máš to někde zavzdušněný taky na mém autě(ABS) se dělaly desky,kotouče a dvě přední hadičky,celé se to odvzdušnilo a bylo to na prd-první sešlápnutí na podlahu ,druhe už lepší a třetí úpně na tvrdo jako bez posilovače....
po přeodvdušnění celého auta je to super.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 8 měsíců zpět #51 od bjukemen
....no tak dnes som nad tým zase maturoval a tie samostavy na bubnoch mi nefungujú tak som to zase nastavil ručne...

...a ako som si všimol mal som naopak zapojene trubky do HBV,mali by byť na kríž a ja som mal samostatne predok a samostatne zadok tak som to dal tak ako by to malo byť a je to lepšie aj pedal trošku ztvrdol...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 8 měsíců zpět #52 od BlackJack
2 skypan: No mně se pedál vůbec nepropadává. Myslím, že zavzdušněné to nebude. Prostě to nemá silný brzdný účinek. Když zatáhnu za ruční brzdu, tak auto pouze zpomaluje, takže buď si ještě nesedly čelisti nebo jsou naprd.
A předky kapitola sama o sobě, šlápnu a dojde ke kratičkému blokování, skoro to připomíná ABS, když brzdím na kamínkách.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #53 od bjukemen
...prave včera som šoferoval Golf4 a pri brzdení som si skoro rozbil papulu o čelne sklo,samozrejmä som sa zdrapil na pedal tak ako som zvyknuty u mna...hh...masakr...

...dnes som bol znova ovzdušnovať brzdy a tiež mam pedal pomerne tvrdy ale nieje to to prave,treba na pedal dosť silno tlačiť...a podla všetkeho za to z časti može aj slaby posilnovač...

...na Jar sa zase do toho pustím a pojde komplet všetko nove,lebo napr. Schade 120 brzdi ako svina...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 8 měsíců zpět #54 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: slabe brzdy
to je pravda Golf a Chrochtávka maj pěkně jedovaté brzdy a přitom pedál jde lehonce(taky sem se svezl)ale volant na točení jde tíž a motor je takovej těžkopádnější(mluvím 1.9TDI)ale je to tím že jsem si zvykl na 2,5l.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 8 měsíců zpět #55 od BlackJack
Tak mně teď napadlo, kdo chce na Tipu fakt echt silné brzdy s rychlým nástupem, nechť si vyfrézuje široké svislé drážky o hloubce nejmíň 3mm z každé strany kotouče. Pak vyrobí místo destiček pořádné trny a nasadí do zesílených třmenů. Věřím, že vaše brzdění by potom bylo jen smykem :lol:

Vygenerováno za 0.408 sekund