Ritmo: moje nové staré auto

Více
14 roků 7 měsíců zpět #61 od Předseda
Nj, to je ale Abarth. Moc pekny Bertone (mk1 cabrio) je ted treba na mobile.de za 1590 Eur. To by slo, jeste ze na to momentalne nemam :)

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #62 od Předseda
Kolečka jsou po repasi, obutá, vyvážená, teď ještě dobarvit ty černé pruhy.

Ještě bych se chtěl zeptat - na těch pneumatikách uvažuju o tom, že bych vybarvil písmenka PIRELLI bílou barvou. Co se na to dá použít za barvu, aby to drželo na gumě? Nebo se na to mám radši vykašlat, myslíte že by to byla opičárna?

Více
14 roků 7 měsíců zpět #63 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Ritmo: moje nové staré auto

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #64 od Předseda
Děkuju.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #65 od sendador
Ale opicarna to bude :D

Už je pryč: Tempra 1.6i.e., 1993
Stilo MW 1.9 JTD 115, 2005

Více
14 roků 7 měsíců zpět #66 od Předseda
Tak na to kašlu 8)

Ony ty nápisy Pirelli jsou moc velké, fakt by to vypadalo asi podivně.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #67 od jamk1
Předseda- Kolečka jsou po repasi, obutá, vyvážená...ale. Kto Ti to robil? Cerveny puntik, ktory je na pneumatike, ten oznacuje najtazsi bod na pneumatike a ma sa montovat presne oproti vetilku. Ono je to v podstate jedno, ale potom pri vyvazeni sa mozu pouzit podstatne mensie zavazia. Jednak ten disk krajsie vyzera a pre zakaznika je to aj o nieco lacnejsie... Vies, nie ze by som kritizoval niekoho robotu, ale po 20-tich rokoch prace v Rakusku som si uz na poctivost a poriadnu pracu, ktora potesi aj zakaznika zvykol.
Ale auticko budes mat aj tak super.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #68 od jamk1
Este doplnim moj komentar k tomu farebnemu znaceniu na pneumatikach, mozno sa to niekedy niekomu zide.
Takze cerveny bod oznacuje najtazsie miesto na pneumatike a pri montazi na disk sa montuje cerveny bod oproti ventilu, naopak zlty bod oznacuje najlahsie miesto na disku a pri montazi sa montuje k ventilu. Ako som spominal vysledny efek t je taky, ze ak sa dodrzi spravna montaz pneumatiky na disk, v konecnom efekte sa znizi velkost potrebneho zavazia pri vyvazovani. A ruku na srdce, nieje koleso s 20gr zavazim krajsie, ako koleso so 45gr zavazim?
Keby toto tak chlapci v servisoch vedeli. Si neviete predstavit, ake mam nervy, ked vidim pneumatiky ledabolo a neodborne namontovane.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #69 od Předseda
Děkuju za informace, gumy na ráfky obouval kamarád a o tomhle určitě nevěděl. V pneuservisu, kde mi to pak vyvažovali, na to nic neříkali.

• jumbo
14 roků 7 měsíců zpět #70 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Ritmo: moje nové staré auto
Předsedo, já bych ten nápis vybarvil. To autíčko bude roztomilejší. Já v tom opičárnu nevidím.

Jamk-1, o těch barevných bodech slyším poprvé. Dnes ráno jsem musel dát na auto rezervu ( v běhounu šroub jak sviňa ) a neviděl jsem ani na Barumce ani na Michelince tyto barevné body. Můžou se ty body časem ztratit? Nebo jsou natrvalo?

Více
14 roků 7 měsíců zpět #71 od sendador

o těch barevných bodech slyším poprvé. Dnes ráno jsem musel dát na auto rezervu ( v běhounu šroub jak sviňa ) a neviděl jsem ani na Barumce ani na Michelince tyto barevné body. Můžou se ty body časem ztratit? Nebo jsou natrvalo?

Ja jsem si jich vsiml poprvy, kdyz jsem loni na podzim koupil novy zimni Pirelky. Musim kouknout, jestli je mam na letnich Dunlopech taky, ale mam pocit, ze ne...

Už je pryč: Tempra 1.6i.e., 1993
Stilo MW 1.9 JTD 115, 2005

Více
14 roků 7 měsíců zpět #72 od jamk1
Na novej pneumatike je tá farebná bodka neprehliadnutelná. Je veľkosti asi 19mm. Samozrejme, že prevádzkou pneumatiky sa postupne stráca a hlavne kto nevie, že tam nieoledy bola, tak ju snáď ani nenájde. Ale ako som písal, nieje to záležitosť životne dôležitá a ani život ohrozujúca. Je to viac-menej vec estetická, že pri správnej montáži netreba pri vyvažovaní natrieskať na disk zbytočne veľa závaží. Najväčší význam je aj tak u diskov z ľahkých zliatin, kde sa vyvažovacie závažia lepia na vnútornú stranu disku. Aj vnútorné a aj vonkajšie. Takto vyvážený disk je na pohľad pekný, lebo ho nešpatia závažia lepené z vonkajšej strany. (a pritom koľko áut vídavam práva z takto fušersky nalepenými závažiami)
Samozrejme, že ak sa závažia lepia z vnútornej strany, tak treba patrične zmeniť aj nastavenia vyvažovačky. Dnešné moderné to už umožňujú určite všetky.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #73 od skypan
před týdnem sem kupoval nové pneu,Barum Brilatys II a nenašel sem na nich žádné znaménko,ale dodám taky postřeh,u konce běhounu je na kraji napsáno (ted to nevím přesně),ale outside(strana ven)a na druhé straně inside(strana do vnitř),taky mě na to upozornil kamarád v práci a já to hned skontroloval jetli je mám obuté správně a mám :wink:
ale žádné tečky sem si nevšiml :?

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
14 roků 7 měsíců zpět #74 od Předseda

Jen se na to nesmí koukat moc zblízka, je to prostě dělané štětečkem od ruky, no :oops:

Více
14 roků 7 měsíců zpět #75 od Charles
=D> =D> =D> opravdu moc moc pěkné [smilie=bluecolorz5_pdt_01.gif] už jsem zvědavý na žabáčka v Radimi 8)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.536 sekund