Koroze- boj proti ní

Více
18 roků 7 měsíců zpět #76 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Koroze- boj proti ní
dobrý nápad zkusím to

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #77 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Tak mám potíž... Auto bylo deset let starý, když jsem ho koupil. Bylo měněno přední sklo a guma která ho lemuje tam nebyla. Radili mi tehdy abych tam něco nalepil, jako gumu třeba i z jinýho auta, já udělal toto : Do drážky jsem vpravil materiál na bázi polyuretanu určeného na lepení skel - byl tam flíček rzi asi v tý drážce pět na pět milimetrů který jsem zamázl barvou Hammerite. To jsem udělal den před zamazáním tím přípravkem na skla. Po třech letech se objevily puchýřky nad místem řidiče a sice o zcela zanedbatelných rozměrech, nicméně tam jsou. Když jsem sloupl barvu z těch "velkých" nalezl jsem místo rezavé, avšak není to skrz -zkoušeno šroubovákem - a na místě malých puchýřků byl pod nimi - zdravý pozink !!! Jde o lem v bezprostřední blízkosti těsnící gumy, respektive místa kde má guma být. Nyní tam je tato drážka vyplněna výše uvedeným materiálem. Lze sundat stropnici a vpravit tam něco co šíření rzi zabrání ? Jak by to kdo řešil ? Díky...

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #78 od stanik
Odpověděl stanik pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Když už někde objeviš rez(koroze)není z vlastní skušenosti ošetřit místo
odrezovačem dle návodu!Tím chemicky zastaviš rezavěni ato je dost duležite!Jenom zamazat vazelinou ,špatné skušenosti.Pokut je to viditelne místo tak se da v poodě opravit-odrezovač,zaklad,vyplnˇ,barva,lak.
Kde to není vidět takj budiš -odrezovač,vazelina.Možna lepši je namichat
sajrajt -konkor,tlumex.rezistin atd. dle vlastniho uvaženi ,neni co zkazit
-stanik

Více
18 roků 7 měsíců zpět #79 od jirkaR
jo odrezovač to je dobrá věc asi ho začnu používat děda ho používá na škodovce a je pravda že pak ta barva drží

Fiat Tipo

Více
18 roků 6 měsíců zpět #80 od stiglitz
Dneska jsem ten jedinej blatník jehož kterej měl lehčí lišku v místě toho šroubu dole namatlal Hammerite a teď jsem zvědavej jak dlouho to vydrží, předtím jsem to odrbal a - ne až na zdravej plech - a vodmastil jak píšou. Tak uvidím, dal jsem tam poměrně silnou vrstvu. :?: Měl jsem tam předtím tu gumu, ten schutz a to se voloupalo.

stiglitz.
/////

Více
18 roků 6 měsíců zpět #81 od jirkaR
ten hammerite bych asi moc neschvaloval četl jsem o tom nějaký články ale první dva roky super a pak se to prý odlouone i s kusem plechu udájně je snad špatně propustný či co ale třeba to byl jen blábol každopádně to pečlivě hlídej

Fiat Tipo

• TripleX
18 roků 4 měsíců zpět #82 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Korozia?
Korozia no a co pokial to nehnije je to OK nech koroduje len aby vsetko drzalo ako ma. Povrchova korozia ma netrapi :?

Více
18 roků 4 měsíců zpět #83 od Martinus
Odpověděl Martinus pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Já nemám na autě vůbec žádnou korozi takže tohle řešit nemusím

Fiat Tipo 1.4 i.e. r.v 1994 najeto: 106 000 km

Více
18 roků 4 měsíců zpět #84 od stiglitz

Já nemám na autě vůbec žádnou korozi takže tohle řešit nemusím

No tak gratuluju. Ale prevence je potřeba. Aspoň jednou za dva roky dutiny a spodek. Oceníš to. Pokud tedy neplánuješ prodej auta do dvou tří let.

stiglitz.
/////

Více
18 roků 4 měsíců zpět #85 od klidek
Odpověděl klidek pro téma Re: Koroze- boj proti ní
už jste někdo prohrali boj s korozi ???? na dvou předchozích tipech jsem to nestihl , koroze byla rychlejší ale nyní tak typuji že na dieslu cca 4 roky pojezdím potom asi začne opět boj :evil: :evil:
a benzín zatím neví co je to koroze :!: :!:

TIPO 1.1
ABARTH 500 ESSEESSE
MERCEDES VITO
TIPO 1.7 D přestavba na olej - EXITUS
TIPO 1.6 8V na díly - EXITUS

Více
18 roků 4 měsíců zpět #86 od pavelZet
Odpověděl pavelZet pro téma Re: Koroze- boj proti ní
rád bych kdyby někdo doporučil co s tím. jinak bych s tím musel zajet do servisu..

já sem natom s korozí takto:

lemy nad zadními koly: - rez

kapota: - odřeniny od kamínků (bez rezi)

díky.

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

Více
18 roků 4 měsíců zpět #87 od pavelZet
Odpověděl pavelZet pro téma Re: Koroze- boj proti ní
brácha dával feldu na vystříkání dutin a spravení rezi, stálo to několik tisíc, vypadalo pěkně, ale za 2 měsíce vylezlo :(

říká že to v servisu strašně flákají. že berou auto jak je, ani neodmašťují a jak říkal doslova i s blatem - jak to leží to stříknou a hotovo.

tak přemýšlím co s tím. brácha říká že by s tím nic nedělal. mně je to ale líto. žeprý je to pořád mnohem lepší než felda a že to 5 let vydrží. potom že to bude stejně bezcenný auto jako šáde.

chtěl bych nějak spravit ty lemy, zamaskovat důlky v kapotě a hlavně spravit podlahu. ten gumoasfalt se strašně loupe a pod ním je to rezavý :(. chtělo by to nějaký rychlý efektivní řešení...

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

Více
18 roků 4 měsíců zpět #88 od jirkaR
no blatníky jsou zralý na výměnu a jinak gumoasfalt zásadně nepoužívat te¨n je na podlahu a podběhy k ničemu

Fiat Tipo

Více
18 roků 1 měsíc zpět #89 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Tak pánové, konečně jsem měl čas pročíst příspěvky o korozi :)
Jsem zděšen čím vším to stříkáte a kroutím nad tím hlavou :?
Tluměx je pěkný sarjat, a nejak nefunguje, pod ním klidně rez pokračuje.
Ty mastné věci taky nejsou dobrý nápad, protože všechny ty věci co popisujete jsou lehčí než voda a voda se klidně dostane na holý plech.Taky rezistin není moc dobrý, ikdyž je levný. Rezistin praská a nemá žádnou vzlínavost.Taky se pod něho dostává voda.
Dle mého názoru jsou asi nejlepší konzervační vosky. Přilne k povrchu a nepraská. Před rokem jsem kamarádovi nechal vystříkat dutiny a podvozek voskem. Auto bylo ůplně zhnilé, po nastříkání se rez zastavila. Pak jsem viděl jak chlapík dělal pokus se vzlínavostí kde právě zkoušel na rezavem plechu rezistin, tlumex a konzervační vosk. Nic z toho nevzlínalo a nemělo ochranu proti korozi jako vosk. Vosk vzlínal 10 cm a zastavil úplně korozi. Tak to jen tak na okraj.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
18 roků 1 měsíc zpět #90 od stiglitz
Na okraj mi úplně stačí to co dělá kolega a třiatřicet roků Škoda 100 v denním provozu bez koroze. Tečka.

stiglitz.
/////

Vygenerováno za 0.576 sekund