Koroze- boj proti ní
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
odrezovačem dle návodu!Tím chemicky zastaviš rezavěni ato je dost duležite!Jenom zamazat vazelinou ,špatné skušenosti.Pokut je to viditelne místo tak se da v poodě opravit-odrezovač,zaklad,vyplnˇ,barva,lak.
Kde to není vidět takj budiš -odrezovač,vazelina.Možna lepši je namichat
sajrajt -konkor,tlumex.rezistin atd. dle vlastniho uvaženi ,neni co zkazit
-stanik
Fiat Tipo
stiglitz.
/////
Fiat Tipo
- TripleX
Fiat Tipo 1.4 i.e. r.v 1994 najeto: 106 000 km
No tak gratuluju. Ale prevence je potřeba. Aspoň jednou za dva roky dutiny a spodek. Oceníš to. Pokud tedy neplánuješ prodej auta do dvou tří let.Já nemám na autě vůbec žádnou korozi takže tohle řešit nemusím
stiglitz.
/////
a benzín zatím neví co je to koroze
TIPO 1.1
ABARTH 500 ESSEESSE
MERCEDES VITO
TIPO 1.7 D přestavba na olej - EXITUS
TIPO 1.6 8V na díly - EXITUS
já sem natom s korozí takto:
lemy nad zadními koly: - rez
kapota: - odřeniny od kamínků (bez rezi)
díky.
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
říká že to v servisu strašně flákají. že berou auto jak je, ani neodmašťují a jak říkal doslova i s blatem - jak to leží to stříknou a hotovo.
tak přemýšlím co s tím. brácha říká že by s tím nic nedělal. mně je to ale líto. žeprý je to pořád mnohem lepší než felda a že to 5 let vydrží. potom že to bude stejně bezcenný auto jako šáde.
chtěl bych nějak spravit ty lemy, zamaskovat důlky v kapotě a hlavně spravit podlahu. ten gumoasfalt se strašně loupe a pod ním je to rezavý . chtělo by to nějaký rychlý efektivní řešení...
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
Fiat Tipo
Jsem zděšen čím vším to stříkáte a kroutím nad tím hlavou
Tluměx je pěkný sarjat, a nejak nefunguje, pod ním klidně rez pokračuje.
Ty mastné věci taky nejsou dobrý nápad, protože všechny ty věci co popisujete jsou lehčí než voda a voda se klidně dostane na holý plech.Taky rezistin není moc dobrý, ikdyž je levný. Rezistin praská a nemá žádnou vzlínavost.Taky se pod něho dostává voda.
Dle mého názoru jsou asi nejlepší konzervační vosky. Přilne k povrchu a nepraská. Před rokem jsem kamarádovi nechal vystříkat dutiny a podvozek voskem. Auto bylo ůplně zhnilé, po nastříkání se rez zastavila. Pak jsem viděl jak chlapík dělal pokus se vzlínavostí kde právě zkoušel na rezavem plechu rezistin, tlumex a konzervační vosk. Nic z toho nevzlínalo a nemělo ochranu proti korozi jako vosk. Vosk vzlínal 10 cm a zastavil úplně korozi. Tak to jen tak na okraj.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
stiglitz.
/////