Autobaterie

Více
15 roků 2 měsíců zpět #31 od sendador
Odpověděl sendador pro téma Re: Autobaterie

Bude se ti přebíjet, vařit a nakonec ti to bouchne a zasereš si motorový prostor kyselinou.

To nezni moc dobre :? Podivam se, co tam vubec mam za baterku. Od koupe auta furt startuju bez problemu, takze jsem to neresil...

Už je pryč: Tempra 1.6i.e., 1993
Stilo MW 1.9 JTD 115, 2005

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #32 od sendador
Kouk jsem do manualu a nenasel jsem tam, jakou baterku mam pouzit. Je tam jen, ze mam pouzit "originalni baterii Fiat se spravnymi charakteristikami" 8O
Zitra za svetla kouknu, co tam mam.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #33 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Autobaterie

Kterou RJ mas namysli? Nebo spise u ktereho auta, jestli u toho v popisu tak tam neni nic co by se mohlo zlobit.

Díky, to jsem potřeboval vědět.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

• jumbo
15 roků 2 měsíců zpět #34 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Autobaterie

Kouk jsem do manualu a nenasel jsem tam, jakou baterku mam pouzit. Je tam jen, ze mam pouzit "originalni baterii Fiat se spravnymi charakteristikami" 8O
Zitra za svetla kouknu, co tam mam.

Já ti to zjistím a dám vědet.

• jumbo
15 roků 2 měsíců zpět #35 od jumbo
To sendador: Tak Stillo ve svých análech nemám.
Zkus prohledat anebo se zeptat tady:

www.fiatclub.eu/?session_id=guest

Více
15 roků 2 měsíců zpět #36 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Autobaterie

To sendador: Tak Stillo ve svých análech nemám.
Zkus prohledat anebo se zeptat tady:

www.fiatclub.eu/?session_id=guest

jen se nám tady moc nesvěřuj, co všechno máš v análech,... :D

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 2 měsíců zpět #37 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Autobaterie
No nevím, ale zdá se mi to jako blbost, aby v dieselu při použití baterie 55Ah místo třeba 70Ah se vařila a bouchla. Od toho tam je přece ten regulátor na altíku, ne? Ten reguluje napětí a ampéry v síti nebo ne? Protože jinak by mi v autě pořád lítalo 65A, protože takovej tam mám altík. Jinak vím, že kamarád jezdil rok s darovanou baterií 44Ah v ochcávce TDi a nebyl s tím problém ani v zimě, startoval bez problémů, ale nesměl někde dlouho stát se zapnutým rádiem, to už pak byl trošku problém :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 2 měsíců zpět #38 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Autobaterie

. Od toho tam je přece ten regulátor na altíku, ne? Ten reguluje napětí a ampéry v síti nebo ne?

jj, není nad inteligentní regulátor, který vyhodnotí baterii a podle toho pak dobíjí..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 2 měsíců zpět #39 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Autobaterie

. Od toho tam je přece ten regulátor na altíku, ne? Ten reguluje napětí a ampéry v síti nebo ne?

jj, není nad inteligentní regulátor, který vyhodnotí baterii a podle toho pak dobíjí..

budeš se divit,ale inteligentí regulátory už asi do některých vozú davají,já mám napsáno na altíku i mmj.65-110A,takže asi opravdu alt.dobíjí podle stavu zatížení sítě a aku.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 2 měsíců zpět #40 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Autobaterie
12/08 kupoval tuto stříbro-olověnou baterku Bosch: www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/2-1-Autob...ator-S4-72Ah-680A-EN
a sem sní nadmíru spokojen,hlavně umí dlouho startit,což se mi v těchto mrazech osvěčilo,a ani nevadí kdyš v mrazech dlouho,třeba týden stojí.
přeci jenom pro tenhle motor do lokomotivy potřebuje alespon 600A na drc.aby to sním pohnulo
měl sem v Švedovi ze začátku aku.(no name) asi 68Ah,ale ta uměla dát jenom asi 380 A a na začátku zimy to už začínalo bejt znát(i kdyš byla rok stará) a tudjiž celkem v pořádku.

jináč Varty(a tuším že i Bosche) vyrábí v Čr.a to v České Lípě,měl sem tam kamoše .

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 2 měsíců zpět #41 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Autobaterie

Bude se ti přebíjet, vařit a nakonec ti to bouchne a zasereš si motorový prostor kyselinou.

Predpokladam, ze jsi si opet delal srandu. Nebo toto prohlaseni myslis vazne?

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #42 od sendador
Takze kdybych tam mel slabsi mene kapacitni baterku, tak by byl jediny problem, ze bych ji moh rychleji vyzdimat?

Více
15 roků 2 měsíců zpět #43 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Autobaterie

Takze kdybych tam mel slabsi mene kapacitni baterku, tak by byl jediny problem, ze bych ji moh rychleji vyzdimat?

I tak se to da rict. Daleko vetsi problem slabsi baterie je startovaci proud. Ty mas dle manualu doporucenou baterku 70Ah 450A. Slabsi baterii riskujes ze ji pri startu upalis kontakty nebo ze proste diky startovacimu proudu ji poklesne napeti tak, ze te elektronika odstrihne od pokusu o start. Proste je treba se drzet toho co doporucuje vyrobce. Delaji se sice slabsi baterky s vyssim startovacim proudem, ale cenove te to vyjde uz stejne jako levnejsi silnejsi baterka. Tak proc ji tam nedat ze? Vyvarujes se problemum zimnich startu gor u dehta nabiteho elektronikou.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #44 od sendador
Dik za strucnou a vystiznou odpoved. Zni to lip nez motor zastrikanej kyselinou :D

• jumbo
15 roků 2 měsíců zpět #45 od jumbo
To rs: srandu jsem si nedělal. už jsem to viděl.

Vygenerováno za 0.083 sekund