Autobaterie
To nezni moc dobreBude se ti přebíjet, vařit a nakonec ti to bouchne a zasereš si motorový prostor kyselinou.

Už je pryč: Tempra 1.6i.e., 1993
Stilo MW 1.9 JTD 115, 2005
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Zitra za svetla kouknu, co tam mam.
Kterou RJ mas namysli? Nebo spise u ktereho auta, jestli u toho v popisu tak tam neni nic co by se mohlo zlobit.
Díky, to jsem potřeboval vědět.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
- jumbo
Kouk jsem do manualu a nenasel jsem tam, jakou baterku mam pouzit. Je tam jen, ze mam pouzit "originalni baterii Fiat se spravnymi charakteristikami" 8O
Zitra za svetla kouknu, co tam mam.
Já ti to zjistím a dám vědet.
- jumbo
Zkus prohledat anebo se zeptat tady:
www.fiatclub.eu/?session_id=guest
To sendador: Tak Stillo ve svých análech nemám.
Zkus prohledat anebo se zeptat tady:
www.fiatclub.eu/?session_id=guest
jen se nám tady moc nesvěřuj, co všechno máš v análech,...

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 -

ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek

. Od toho tam je přece ten regulátor na altíku, ne? Ten reguluje napětí a ampéry v síti nebo ne?
jj, není nad inteligentní regulátor, který vyhodnotí baterii a podle toho pak dobíjí..
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
budeš se divit,ale inteligentí regulátory už asi do některých vozú davají,já mám napsáno na altíku i mmj.65-110A,takže asi opravdu alt.dobíjí podle stavu zatížení sítě a aku.
. Od toho tam je přece ten regulátor na altíku, ne? Ten reguluje napětí a ampéry v síti nebo ne?
jj, není nad inteligentní regulátor, který vyhodnotí baterii a podle toho pak dobíjí..
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
a sem sní nadmíru spokojen,hlavně umí dlouho startit,což se mi v těchto mrazech osvěčilo,a ani nevadí kdyš v mrazech dlouho,třeba týden stojí.
přeci jenom pro tenhle motor do lokomotivy potřebuje alespon 600A na drc.aby to sním pohnulo
měl sem v Švedovi ze začátku aku.(no name) asi 68Ah,ale ta uměla dát jenom asi 380 A a na začátku zimy to už začínalo bejt znát(i kdyš byla rok stará) a tudjiž celkem v pořádku.
jináč Varty(a tuším že i Bosche) vyrábí v Čr.a to v České Lípě,měl sem tam kamoše .
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Bude se ti přebíjet, vařit a nakonec ti to bouchne a zasereš si motorový prostor kyselinou.
Predpokladam, ze jsi si opet delal srandu. Nebo toto prohlaseni myslis vazne?
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
I tak se to da rict. Daleko vetsi problem slabsi baterie je startovaci proud. Ty mas dle manualu doporucenou baterku 70Ah 450A. Slabsi baterii riskujes ze ji pri startu upalis kontakty nebo ze proste diky startovacimu proudu ji poklesne napeti tak, ze te elektronika odstrihne od pokusu o start. Proste je treba se drzet toho co doporucuje vyrobce. Delaji se sice slabsi baterky s vyssim startovacim proudem, ale cenove te to vyjde uz stejne jako levnejsi silnejsi baterka. Tak proc ji tam nedat ze? Vyvarujes se problemum zimnich startu gor u dehta nabiteho elektronikou.Takze kdybych tam mel slabsi mene kapacitni baterku, tak by byl jediny problem, ze bych ji moh rychleji vyzdimat?
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

- jumbo