krokomotorek

Více
16 roků 5 měsíců zpět #1 od rob1975
krokomotorek vytvořil uživatel rob1975
ahoj! kluci nemáte někdo doma funkční krokomotorek(regulátor volnoběžných otáček)? ten můj odešel a to mi dělalo to škubání a zhasínání motoru při dojezdech.dnes jsem ho rozebral a nezjistil nic co by tam bylo na první pohled poškozené tak bude asi v háji samotný motorek.pokud někdo ví kde se dá sehnat třeba nový za rozumnou cenu(na netu jsem ho viděl za 3000)budu rád.jo jěště je to 1.6 55 kw r.v.94
- jsem z okr. příbram kdyby byl někdo poblíž, jinak budu muset zkusit vrakoviště

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #2 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: krokomotorek
Na krokomotorku se nadá skoro nic pokazit, maximálně když se ti prálí cívky. Zkus multimetrem proměřit kontkty co jsou na tom krokomotorku. Jen to prostě proťkej a sleduj odpor. Každý ten kolík s nějakým dalším musí mít nějaký odpor. Pokud to tak je, krokomotorek je O.K. Zkus ho prostříknout WD 40 a mělo by to pomoct. Spíš bych hledal problém někde jinde. Někde v kabelech nebo nějaký řídící prvek. Může to bý i lambda. Když je zasraná, nestíhá reagovat v nízých otáčkách a chcípá motor. Taky čidla teploty. Koukni na svíčky v jakém jsou stavu. Měly by mít jemný šedý povlak. Pokud bude černý, máš bohatou směs a hladal bych tam.
Tím jsem jen chtěl řísi, že krokomotorek je dost spolehlivá součástka na to aby se jen tak pokazila.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 5 měsíců zpět #3 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: krokomotorek
...já mám doma komplet vstřik i s krokomotorkem... Prodám to jen jako celek...

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
16 roků 5 měsíců zpět #4 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: krokomotorek

Na krokomotorku se nadá skoro nic pokazit, maximálně když se ti prálí cívky. Zkus multimetrem proměřit kontkty co jsou na tom krokomotorku. Jen to prostě proťkej a sleduj odpor. Každý ten kolík s nějakým dalším musí mít nějaký odpor. Pokud to tak je, krokomotorek je O.K. Zkus ho prostříknout WD 40 a mělo by to pomoct. Spíš bych hledal problém někde jinde. Někde v kabelech nebo nějaký řídící prvek. Může to bý i lambda. Když je zasraná, nestíhá reagovat v nízých otáčkách a chcípá motor. Taky čidla teploty. Koukni na svíčky v jakém jsou stavu. Měly by mít jemný šedý povlak. Pokud bude černý, máš bohatou směs a hladal bych tam.
Tím jsem jen chtěl řísi, že krokomotorek je dost spolehlivá součástka na to aby se jen tak pokazila.

nedávno jsem svíčky měnil a byl na nich skutečně takový středně šedý povlak.dá se z toho usuzovat že bude lambda v pořádku :?: protože já mám skutečně problém v nízkých otáčkách.

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
16 roků 5 měsíců zpět #5 od rob1975
Odpověděl rob1975 pro téma Re: krokomotorek
já byl na diagnostice a lambda byla v pořádku,ale ukazovalo to chybu právě na egulátor volnoběžných otáček respektive špatně fungoval ten mikrospínač co je na něm ta pružinka,jinak cívky svíčky kabely má v pořádku

Více
16 roků 5 měsíců zpět #6 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: krokomotorek
Já ho mám taky špatný a je to zřejmě mechanická závada.. :roll:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #7 od petr1978
No Lambdu by měli poznat na diagnostice, ale ta něco stojí. Jinak jestli je lambda zacpaná se poznává v domácích podmínkach hrozně blbě.
Jako prevenci a nápravu než něco začít montovat bych zkusil nalít dvojtou dávku čističe vstřikovacích syszémů a ještě na to na Shellce nabrat nádrž kvalitního benínu a zkusit jezdit. Někdo to dokonce je shcopné pročistit lambda sondu tak aby ještě chvíli pracovala. S lambdou jsem byl na diagnostice kde mi borec napojil celý motor, nechal ho běžet a asi po 15 minutách podrobně prostudoval graf. Zjistil právě to, že lambda špatně reaguje v nízkých otáčkách, a proto mi zdechá motor na křižovatce když dojíždím (samozřejmě, že to nemusí být tento případ). Vyměnil jsem lambdu a byl klid. Lmbda se zabese často když je v motoru víc oleje než má být, nebo jde hodně oleje do palování. Nejlepčí na tom bylo, že za tu diagnostiku nic nechtěl.
Diagnostika pro mě není načtení chyb z řídící jednotky, ale kompletní proklepnutí motoru a kontrola jeho součástí. Načtené chyby nic neřeší když s tím pak neumí pracovat.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 5 měsíců zpět #8 od bery1970
na diagnostiku už prdím,stála mě haldu peněz a stejně nic nezjistili.to už je lepší tu lambdu koupit i kdyby to nebylo ní,aspoň máš novej díl.charles tady psal že origo sežene za 1400 :?: hele co by to mělo udělat když tu lambdu odpojím,já to totiž udělal a auto jede úplně stejně :?:

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 5 měsíců zpět #9 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: krokomotorek

na diagnostiku už prdím,stála mě haldu peněz a stejně nic nezjistili.to už je lepší tu lambdu koupit i kdyby to nebylo ní,aspoň máš novej díl.charles tady psal že origo sežene za 1400 :?: hele co by to mělo udělat když tu lambdu odpojím,já to totiž udělal a auto jede úplně stejně :?:

přesně to samé po odpojení žádná změna

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10 od petr1978
Tak když lambda neběží, mělo by se to zlepšit :? Tak to jsem s radama v pr.... :( V podstatě to může být spoustou věcí a na dálku to nepoznám :(

Více
16 roků 5 měsíců zpět #11 od bery1970
dnes jsem tu lambdu měřil,dle toho návodu tady a vykazuje správné hodnoty,přitom jestli je zapojená nebo odpojená se prakticky nijak neprojevuje :roll:

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 5 měsíců zpět #12 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: krokomotorek

dnes jsem tu lambdu měřil,dle toho návodu tady a vykazuje správné hodnoty,přitom jestli je zapojená nebo odpojená se prakticky nijak neprojevuje :roll:

To muze take znamenat, ze je k.o. a tim padem nijak neovlivnuje chod motoru.
V kazdem pripade to ma vliv na spotrebu - mas ji cernou a svicky taky?
Pokud ano, mas bohatou smes a lambda je vadna.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #13 od bery1970
svíčky jsem měnil a ty staré byly šedé takže spalování asi ok.
ale spotřeba 10 litrů což je dost takže nevim.podle měření je lambda dobrá

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 5 měsíců zpět #14 od petr1978
Jestli máš tak vysokou spotřebu, tak asi někde problém bude. Co takhle vůle ventilů? Kolik máš volnoběžné otáčky při zahřátem motoru? Nemáš někde díru ve výfuku? Máš v pořádku kostry k motoru?

Více
16 roků 5 měsíců zpět #15 od bery1970
kostry jsou určitě ok ty čistím,díru ve výfuku nevim nijak to neřve a vůle ventilů je asi na servis.ale jestli se to dá nějak jednoduše poznat tak napiš

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Vygenerováno za 0.555 sekund