krokomotorek
16 roků 4 měsíců zpět #61
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: krokomotorek
No, tak se do toho nechci montovat, ale do ŘJ bych nelez a vstupy bych taky neupravoval. Problém je v čidle. Prostě se při určité teplotě rozpojí čip od pinů a pak vlastně čidlo nefunguje. Pokud to běhá se starým, problém je tam. Další věc je, že to čidlo nemusí být pro Fiat tipo ale je to nějakéá nepodařená náhrada. Tak trochu o čidlech něco vím, vyrábím je a dělám na nich FMEA. FMEA je metoda na odhalovaní vad navrhovaného díly ještě v designové fázi. V čidle klidně může bát studený spoj který teplem pracuje. Opravdu se to stává dost často.
Taky je logické že se nepřenastaví klapka, když čidlo neukáže že se pženastavit má. Je přímo svázané s krokomotorekm jak jsem psal už o pak příspěvků nahoru. Moje rada je, nechat tam staré čidlo, jezdit a pozorovat jak se to chová.
Taky je logické že se nepřenastaví klapka, když čidlo neukáže že se pženastavit má. Je přímo svázané s krokomotorekm jak jsem psal už o pak příspěvků nahoru. Moje rada je, nechat tam staré čidlo, jezdit a pozorovat jak se to chová.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 4 měsíců zpět #62
od rs
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: krokomotorek
Tim myslis Failure Mode and Effect Analysis?
Hm tak to ti nezavidim.Jak neco smrdi jakosti potazmo isem tak davaj pryc.
Uprava jednotky ja jsem nepsal ze poleze dovnitr.
On uz zkousel 2 cidla cetl li jsem spravne ze by oba byla prerusena ve stejnem miste se mi nezda pravdepodobne.Drha vec on to cidlo meril a treti vec pokud by bylo vadne tak jednotka provede nahradu za cidlo cca 25°C coz tam vlastne udelal tim pripojenim toho druheho.
Tim nechci naznacit ze nemuzes miti pravdu a nejsou oba cidla vadna.Jednou se mi uz stalo ze cidlo merilo na vzduchu jak z praku ale ve vode ani prd.
Radek
Hm tak to ti nezavidim.Jak neco smrdi jakosti potazmo isem tak davaj pryc.
Uprava jednotky ja jsem nepsal ze poleze dovnitr.
On uz zkousel 2 cidla cetl li jsem spravne ze by oba byla prerusena ve stejnem miste se mi nezda pravdepodobne.Drha vec on to cidlo meril a treti vec pokud by bylo vadne tak jednotka provede nahradu za cidlo cca 25°C coz tam vlastne udelal tim pripojenim toho druheho.
Tim nechci naznacit ze nemuzes miti pravdu a nejsou oba cidla vadna.Jednou se mi uz stalo ze cidlo merilo na vzduchu jak z praku ale ve vode ani prd.
Radek
Persona non grata.
16 roků 4 měsíců zpět #63
od petr1978
No tak přeně to teď momentálně dělám právě proto, protože jsem si chtěl od kvality na chvíli odpočinout
S tím čidlem, jsem četl, že Vali tam měl jen dvě. Nyní tam má zase to staré a jezdí bez roblémů. Tak jsem to pochopil já
Jinak, ŘJ ti vyhodnotí čidlo vadné, pokud bude v hajzlu v celém rozsahu.
Už se mi to bohužel stalo a ŘJ nic nepoznala. Jen se mi při zhřátem motoru zvedly volnoběžné otáčky na nějakých 4000. No celkem prdel když ti auto samo přidává
S tím čidlem, jsem četl, že Vali tam měl jen dvě. Nyní tam má zase to staré a jezdí bez roblémů. Tak jsem to pochopil já
Jinak, ŘJ ti vyhodnotí čidlo vadné, pokud bude v hajzlu v celém rozsahu.
Už se mi to bohužel stalo a ŘJ nic nepoznala. Jen se mi při zhřátem motoru zvedly volnoběžné otáčky na nějakých 4000. No celkem prdel když ti auto samo přidává
16 roků 4 měsíců zpět #64
od Vali
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Odpověděl Vali pro téma Re: krokomotorek
Jsem na otočku doma, tak jen rychlá odpověď. čidlo jsem tam měl nové, to tam je i teď. S tím se to projevuje, druhé čidlo co jsem doma našel jsem zkusil jen na chvíli přehodit, dříve na mém autě vůbec nebylo. Zkusil jsem s tím jen startnout, nebylo hozené ve vodě. Tudíž mělo jinou teplotu, studené a v celém rozsahu jsem to nezkoušel, to bych musel přehodit do vedení to druhé a zkusit to v plném rozsahu teplot a za provozu co to bude dělat. Asi to zkusím a uvidím, když to bude dělat opět. Tak vím, že čidlem to není, max. by byla obě špatná, ale snad né ve stejné teplotě. Asi to tedy prvně zkusím nahodit, chvíli jezdit a uvidím. Nebo obě prvně pořádně poměřit poměřit. V sobotu dojedu a budu zkoušet, buď přehazovat, nebo pořádně měřit, Zatím klkuci díky moc, v sobotu jsem tu a snad budu moudřejší, teď se k tomu nedostanu.
16 roků 4 měsíců zpět #65
od Vali
Tak sjem dneska laboroval, jak sjem slíbil. Přehodil jsem čidlo za druhé, přded jeho přehozením jsem toto čidlo důkladně změřil a hodnotově by mělko být v pořádku. Je to dokonce originální díl na rozdíl od toho, co jsem vytáhl. Nicméně výsledek byl takový, jak jsme tu předpokládali. I s tímto čidlem to nestartovalo. První pokus se opravdu snažil udržel dlouho - otáčky byly tak may. 300/min, po půlmitunovém boji to padlo, pak už top jen točilo, ani neškytlo.
Dal jsem zase jen na zkoušku na konektro čidlo co jsem vytáhl, bylo chladné - taky nic, až na několikátý pokus naskočily vyšší otáčky.
Změřil jsem odpor čidla, při kterém to nestartuje je to 317 ohmů.
Nicméně co tedy dál, zkusit upravit nějak, jak jsi tu zmiňoval, tu řj. Respektive jak, nebo rovnou zkusit tu druhou, zkusil bych domluvit třeba jen půjčení.
Průser je ten, že do 14 dnů musím na technickou
Dal jsem zase jen na zkoušku na konektro čidlo co jsem vytáhl, bylo chladné - taky nic, až na několikátý pokus naskočily vyšší otáčky.
Změřil jsem odpor čidla, při kterém to nestartuje je to 317 ohmů.
Nicméně co tedy dál, zkusit upravit nějak, jak jsi tu zmiňoval, tu řj. Respektive jak, nebo rovnou zkusit tu druhou, zkusil bych domluvit třeba jen půjčení.
Průser je ten, že do 14 dnů musím na technickou
16 roků 4 měsíců zpět #66
od rs
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: krokomotorek
Jak si na tom casove pres tyden.Jsi doma nebo jedes pryc?
Provedli bychom step by step navod diagnostiky.
Radek
Provedli bychom step by step navod diagnostiky.
Radek
Persona non grata.
16 roků 4 měsíců zpět #67
od Vali
Tento týden jsem doma, k večeru po práci by to snad neměl být problém. Možná ve středu budu mimo...
16 roků 4 měsíců zpět #68
od petr1978
Taková banalní otázka. Nekoukal jsi na zapalovací modul?
To tvoje vozidlo je jedna velká záhada.
To tvoje vozidlo je jedna velká záhada.
16 roků 4 měsíců zpět #69
od Vali
No záhada je to dost velká, na zapalovácí modul jsem opravdu jen koukal, nevím, jak ho zkontrolovat. Ještě ho možná zkusím od kámoše půjčit a přehodit, ale nemylsím si, nejvíce podezřívám opravdu tu řj. Ale taky to tím být nemusí no. Jsem zvědavej, čím to nakonec bude, pravda je, že už není moc věcí, co se dá měnit.
16 roků 4 měsíců zpět #70
od Vali
To RS:
můžu se tedy optat, co provést za step by step pro posunutí se dál??
To all:
Jinak ještě menší dotaz, řj z Tempry, ikdyž je to rok 91, ale typ motru je shodný s mým by měla být ta stejná ne??
Díky za reakce
můžu se tedy optat, co provést za step by step pro posunutí se dál??
To all:
Jinak ještě menší dotaz, řj z Tempry, ikdyž je to rok 91, ale typ motru je shodný s mým by měla být ta stejná ne??
Díky za reakce
16 roků 4 měsíců zpět #71
od petr1978
ŘJ určitě stejná je, pokud sedí kód motoru.
Tak mě napadlo. Co tam máš za svíčky? Nemáš náhodou více kontaktní nebo dokonce s kruhovým jiskřištěm? A další věc jsou kabely.
Tak mě napadlo. Co tam máš za svíčky? Nemáš náhodou více kontaktní nebo dokonce s kruhovým jiskřištěm? A další věc jsou kabely.
16 roků 4 měsíců zpět #72
od Vali
To petr:
Mám tam NGK docela nové, přesně dle čísla motoru, jednokontakty, žádné okruhovky a nic podobného. Kabely jsou nové, silikonové teslácké.
Mám tam NGK docela nové, přesně dle čísla motoru, jednokontakty, žádné okruhovky a nic podobného. Kabely jsou nové, silikonové teslácké.
16 roků 4 měsíců zpět #73
od petr1978
No tak to nevím co by to ještě mohlo být V ŘJ bych nehledal, nedělalo by to jenom při nějaké specifické teplotě. Ještě mě napadla jedna věc. Zkoušel jsi vyměnit cívku? Ono se totiž stává, že při určité teplotě prostě probíjí. Už jsem to bohužel spoustukrát viděl. Chtělo by to podobné auto a zkoušet měnit díly zapalování. Některé věci zapalování bez zátěže prostě neproměříš.
16 roků 4 měsíců zpět #74
od Vali
Peťo to jsem taky měnil - cívku, včetně palce a víčka rozdělovače. No naštěstí jsem se domluvil s Grifithem, poslední věc, co jsem neměnil je řj, a digiplex - kterej sjem mu dneksa kuchnul z auta a zítra jdu na to. čím velké díky mu za půjčení
Tedy neměnil sjem ještě čerpadlo a snímač otáček, ale ten byl pro změnu v druhé autě a nic. Tak uvidíme zítra no.
Tedy neměnil sjem ještě čerpadlo a snímač otáček, ale ten byl pro změnu v druhé autě a nic. Tak uvidíme zítra no.
Vygenerováno za 3.018 sekund