Vstriky

Více
17 roků 9 měsíců zpět #1 od paldous
Vstriky vytvořil uživatel paldous
chlapi jak kontrolujete jestli mate dobry vstriky na dieselu? dnes mi chlapek rek ze pry uz by to pomalu chtelo na ne kouknout a nevim jak na to prisel. Nakopl jsem mu to za studena a nak se mu to nezdalo, chytlo to na prvej sup ale prej mam nastaveny cerpadlo dost na tvrdo a uz pomalu by to chtelo kouknout na ty vstriky.....Ale rad bych vedel jak na to prisel.Jak to zjistujete vy? Bez demontaze se to asi jen tak lehce neda zjistit,nebo jo?

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #2 od kanko00
Odpověděl kanko00 pro téma trisky cerpadlo...
...asi to zistil podla ucha 8O Ak je fachman tak, co to, zisti uchom.
Mne chyti 1,9 TD na sup aj v zime pri -10 C, ale sem tam bafne pri rannom starte trochu bieleho dymu 2-3 sekundy. Zhavice vymenene a tiez mi vravia o tryskach a nastaveni cerpadla... No neviem, ci sa na to dam. Je to dost korun. Spotreba dobra, startuje, nedymi :) tak co...
Alebo poradite? Mate skusenost?

Fiat TIPO 1.9 TD GT, 305.000 km

Více
17 roků 9 měsíců zpět #3 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: Vstriky
Striky sa daju odhadnut aj sluchom, ako striky klepocu, aka je spotreba, pri poriadnej akceleracii zadymi, pri studenom starte a novych svieckach ako keby vynechaval valec, toto bez demontaze, ak sa objavia taketo zvuky treba ich otestovat na tlakovej pumpe, ci rozprasuju rovnomerne a stale rovnako.
Nove striky som daval pri 200tis.km a uz cesta domov zo servisu bola pohadkova jazda.
Clovek si pomalu zvykne na ten zvuk motoru a ked sa to zlepsi je to poznat. Spotreba sa hned znizila, a vykon stupol.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 9 měsíců zpět #4 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: Vstriky
taky mě chytne na první pokus a před tydnem sem chtěl že bych taky juknul na vstřiky ale bylo mi řečeno že pokud to chytá bez problému tak at do toho vůbec nelezu

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
17 roků 7 měsíců zpět #5 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Vstriky
No protože dělám teď motor, tak přemyšlím o jiných vstřikovačích. Kolik stojí nové vsřiky ? Nebo se dají ty staré nějak pouze vyčistit ?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #6 od majster
vstrekovace sa daju zabrusit brusnou pastou, ale zivotnost je dost nizka, je to len nudzove riesenie, v kazdom pripade sa musi na tlakovu pumpu, a otestovat rozprasovanie a nastavenie tlaku kedy otvara, nove maju rozne ceny, zalezi od vyrobcu, ja som dal za bosky 1200Sk za kus, ale to uz bolo pred 5 rokami.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 7 měsíců zpět #7 od Charles
jo tak díky.....zkusim se ještě poptat, každopádně bych je potřeboval aspoň otestovat jak na tom jsou. Nový se mi taky kupovat nechtějí, protože vim, že by to byla pěkná pálka. Tak proto jsem se ptal :lol:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
17 roků 7 měsíců zpět #8 od majster
no podla toho kolko jazdis sa ta investicia vrati behom 1 roka, znizenim spotreby, mne to urobilo cca liter na 100km.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 7 měsíců zpět #9 od Charles
No právě že ta spotřeba udělá celkem dost...uvidim, zatim stejně nemám ani hlavu na výměnu, takže to je rozebraný a nejezdí to :cry: Sháním kde to jde, ale je to nelidský úkol :!:

Více
17 roků 7 měsíců zpět #10 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Vstriky
nemate nekdo nahodou link kde se daj levne sehnat vstriky na diesela? a jsou take iste na 1.9 i na 1.7?

Více
17 roků 7 měsíců zpět #11 od Charles
Má pravdu....nějakej odkaz by se hodil, nebo pokud se v tom někdo orientuje, tak jak se pohybují ceny :wink:

Více
17 roků 7 měsíců zpět #12 od majster
na 1,7 a 1,9TD niesu rovnake, dokonca ani 1,9TD niesu vsetky rovnake, zalezi aj od roku vyroby, su tam rozne tlaky, a aby to bolo dokonale, musi sa dodrzat. odporucam zajst do obchodu s cislom motora, a rokom vyroby. mne ich tiez objednavali na dvakrat, lebo podla roku vyroby to nepasovalo, podla cisla zistili, ze je tam motor dukato.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 7 měsíců zpět #13 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Vstriky
v Tipu Ducato? a jak to jezdi? podle me by to melo byt vic na tah jak na rychlost.....

Více
17 roků 7 měsíců zpět #14 od majster
jazdi to perfekt, v servise to dohladali, a vyrok bol, ze v dobe vyroby boli problemy s motormi tipo a tak montovali dukato motory, su vraj neznicitelne v tejto karoserii, zatial to plati, ma perfektny tah, chodi tichsie ako ostatne tipa co poznam, a este nebol dole ani kryt ventilov, skrutky su nedotknute.
lutujem ho predat, ale budem musiet, lebo dve fiatky su vela, aj na mna.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 7 měsíců zpět #15 od Charles
Motor z dukata není větší ? Já myslel že dukato je dodávka :roll:

Vygenerováno za 0.514 sekund