Vstriky
to spalovanie na modro, bude najskor cerpadlom, tak sa to chova ak je spatne nastavene, striky sa nezvyknu znicit tak nahle, ale postupne.Pani a nenasiel by sa predsa nejaky odkaz na trisky mam tipo 1,7d a stala sa taka vec: pocas jazdy cca 60kmh islo zrazu auto este ze s vyradenou rychlostou na max. vykon. Strasny modry oblak dymu, v panike po vytiahnuti klucov motor zhasol. Keby som mal nohu na plyne vyzeralo by to ako keby bol na podlahe ale nemal som ,mal som co robit aby som to ubrzdil a zastal. Po kontrole vyzualnej ked som na nic neprisiel co sa stalo som nastartoval a dosiel domov. Od vtedy ale auto dooooost dymi na modro a bojim sa stym behat. CO VY NATO ?? Poradte. Motor ale ma zvuk ako predtym a ide.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Fiat TIPO 1,7D r.1989/93 skoro vsetko vymenene........
No to je fakt Nejak som sa unahlilturbo to asi nebude,lebo pise ze ma motor 1.7d a ten turbo nema....
Kto vie, ako by sa spraval motor bez turba, ak sa do sania dostava motorovy olej vo vacsom mnozstve, napriklad cez odvetranie klukovej skrine. Mozno by sa taky motor tiez dokazal sam odrovnat.
Fiat Croma TDid
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
Takze pani dnes som bol s mojim fiatikom v servise a zistilo sa ze mam vela oleja ktory vytlacilo do sania a tym padom bolo pri spalovani tolko dymu. Kedze som sa pytal co stym tak my poradili ze mam odpustit z oleja. Ja som kupil radsej 5l oleja a filter a caka ma vymena oleja. Nebudem predsa odpustat stary olej. Tak a modro to bude dymit este pokym nespali olej vo vyfuku. hmmm co vy nato...?
No, přečetl jsem si to až teď, ale hned mě napadly dvě možnosti toho do MODRA zabarveného dýmu. První je, že bys tam u benzinky místo nafty nalil benzín, ale snad nejsi blondýnka (nic proti blondýnkám) a druhá možnost je to, že to spaluje větší množství oleje. V podstatě to motoru moc nevadí, ale vadí to katalyzátoru (pokud ho tam máš), ten by takhle po delší době mohl odejít
nemate nekdo nahodou link kde se daj levne sehnat vstriky na diesela? a jsou take iste na 1.9 i na 1.7?
Já kupuji díly v ADH, zatím spokojenost (mají originály i repliky) tak jsem nic jiného nehledal
Ale chodím přímo na prodejnu, tak nevím, jak jim funguje ten e-shop, resp. zásilkový prodej
http://www.adh.cz/default.asp
Jenže vniveč, nemám ji a už jsem z toho fakt zoufalej
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
To Libenak: Hele koukám, že toho dost víš. Nevíš náhodou kde sehnat hlavu na tipo 1.9 TD ? Nemohu ji nikde pořád sehnat a najezdil jsem spoustu kilometrů a provolal spoustu peněz
Jenže vniveč, nemám ji a už jsem z toho fakt zoufalej
Hmm, to nevím, mám tipouše 4. rok, ale motor zatím slouží bez problémů, takže tohle jsem zatím neřešil.
Ale některé i použité díly motorů a převodovek mají občas tady http://www.fiat-centrum.cz/800/index.html
měnili mi tam vidličku a táhla k převodovce a dávali příčné rameno na přední nápravu (z použitých dílů)
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
No napsal jsem jim tam mail, tak se uvidí, ale moc nevěřim tomu, že by ji měli a když náhodou jo, tak za těžký peníze
No, je fakt, že nejlevnější nejsou, ale zase mají fiaťáckou certifikaci, takže jsem neměl strach jim tam dát měnit rozvody. Ikdyž si za to vzali 8.000 - ale byly v tom obě kladky, řemen (samozřejmě nové) + práce. A ještě mi přitom trošku seřídili brzdový systém, takže je to stále levnější než v Motortecu (autorizovaný prodejce a servis Fiat/Alfa/Lancia v Brně)
Jo a celý motor se pohybuje okolo 6000 - 7000,-Kč záleží na stavu a tak. Ale jsou to fakt jen holý motory byz ničeho. Daj se sehnat i levnější přes někoho známého. Ty ceny jsou asi tak podobné.