Vstriky

Více
17 roků 7 měsíců zpět #31 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: Vstriky

Pani a nenasiel by sa predsa nejaky odkaz na trisky mam tipo 1,7d a stala sa taka vec: pocas jazdy cca 60kmh islo zrazu auto este ze s vyradenou rychlostou na max. vykon. Strasny modry oblak dymu, v panike po vytiahnuti klucov motor zhasol. Keby som mal nohu na plyne vyzeralo by to ako keby bol na podlahe ale nemal som ,mal som co robit aby som to ubrzdil a zastal. Po kontrole vyzualnej ked som na nic neprisiel co sa stalo som nastartoval a dosiel domov. Od vtedy ale auto dooooost dymi na modro a bojim sa stym behat. CO VY NATO ?? Poradte. Motor ale ma zvuk ako predtym a ide.

to spalovanie na modro, bude najskor cerpadlom, tak sa to chova ak je spatne nastavene, striky sa nezvyknu znicit tak nahle, ale postupne.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #32 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: Vstriky
Pokud to chytá, tak do vstřiků nelez. Jinak kontrolu a výměnu trysky ti udělají za 500Kč za kus. Činnost zkontroluješ taky tím, že vytošíš žhavičky a ty nesmí být upálený. A to, že jde motor natvrdo je předvstřikem. A už vůbec se ten "machr" s dobrým uchem nemůže řídit motorem co jde za studena. To jde natvrdo všechno protože je zapnutý předsuvník. Mě to chytá i v -20 na ťuknutí. A předsuvník se vypne až po ujetí tak 7km. Na léto předsuvník úplně vypínám (povolím lanko), aby to tak zbytečně nevrčelo.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #33 od yozif
Odpověděl yozif pro téma Re: Vstriky
Takze ak som to dobre pochopil tak najhosie co by ma cakalo je nove vstrekovanie a najmenej je vymena trysiek . No ale asi to nebude zle to cerpadlo v podstate ked to ide nastartovat. No a ten olej bol na vyfuku na prvom kolene co je hned pod motorom vydno to od vrchu od motora a bol aj vedla na riadeni. Bol to ale cierny spaleny olej a kde sa tam zobral je naozaj zahada? A ten odkaz kto by predsa vedel na trysky by sa nenasiel? A DAKUJEM ZA CENNE RADY.

Fiat TIPO 1,7D r.1989/93 skoro vsetko vymenene........

Více
17 roků 6 měsíců zpět #34 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: Vstriky

turbo to asi nebude,lebo pise ze ma motor 1.7d a ten turbo nema....

No to je fakt :) Nejak som sa unahlil :lol:
Kto vie, ako by sa spraval motor bez turba, ak sa do sania dostava motorovy olej vo vacsom mnozstve, napriklad cez odvetranie klukovej skrine. Mozno by sa taky motor tiez dokazal sam odrovnat.

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 6 měsíců zpět #35 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Vstriky
tolko oleja tam asi tazko dostanes,iba ak by si pri vymene riadne prelial cez max, inak kazdemu dieslu ide trocha oleja cez odvetranie do sania......

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 6 měsíců zpět #36 od yozif
Odpověděl yozif pro téma Re: Vstriky
Takze pani dnes som bol s mojim fiatikom v servise a zistilo sa ze mam vela oleja ktory vytlacilo do sania a tym padom bolo pri spalovani tolko dymu. Kedze som sa pytal co stym tak my poradili ze mam odpustit z oleja. Ja som kupil radsej 5l oleja a filter a caka ma vymena oleja. Nebudem predsa odpustat stary olej. Tak a modro to bude dymit este pokym nespali olej vo vyfuku. hmmm co vy nato...?

Více
17 roků 6 měsíců zpět #37 od libenak
Odpověděl libenak pro téma Re: Vstriky

Takze pani dnes som bol s mojim fiatikom v servise a zistilo sa ze mam vela oleja ktory vytlacilo do sania a tym padom bolo pri spalovani tolko dymu. Kedze som sa pytal co stym tak my poradili ze mam odpustit z oleja. Ja som kupil radsej 5l oleja a filter a caka ma vymena oleja. Nebudem predsa odpustat stary olej. Tak a modro to bude dymit este pokym nespali olej vo vyfuku. hmmm co vy nato...?

No, přečetl jsem si to až teď, ale hned mě napadly dvě možnosti toho do MODRA zabarveného dýmu. První je, že bys tam u benzinky místo nafty nalil benzín, ale snad nejsi blondýnka :-) (nic proti blondýnkám) a druhá možnost je to, že to spaluje větší množství oleje. V podstatě to motoru moc nevadí, ale vadí to katalyzátoru (pokud ho tam máš), ten by takhle po delší době mohl odejít :-(

Více
17 roků 6 měsíců zpět #38 od libenak

nemate nekdo nahodou link kde se daj levne sehnat vstriky na diesela? a jsou take iste na 1.9 i na 1.7?

Já kupuji díly v ADH, zatím spokojenost (mají originály i repliky) tak jsem nic jiného nehledal :wink:

Ale chodím přímo na prodejnu, tak nevím, jak jim funguje ten e-shop, resp. zásilkový prodej

http://www.adh.cz/default.asp

Více
17 roků 6 měsíců zpět #39 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Vstriky
To Libenak: Hele koukám, že toho dost víš. Nevíš náhodou kde sehnat hlavu na tipo 1.9 TD ? Nemohu ji nikde pořád sehnat a najezdil jsem spoustu kilometrů a provolal spoustu peněz :!:
Jenže vniveč, nemám ji a už jsem z toho fakt zoufalej :cry:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 6 měsíců zpět #40 od libenak

To Libenak: Hele koukám, že toho dost víš. Nevíš náhodou kde sehnat hlavu na tipo 1.9 TD ? Nemohu ji nikde pořád sehnat a najezdil jsem spoustu kilometrů a provolal spoustu peněz :!:
Jenže vniveč, nemám ji a už jsem z toho fakt zoufalej :cry:

Hmm, to nevím, mám tipouše 4. rok, ale motor zatím slouží bez problémů, takže tohle jsem zatím neřešil. :-)
Ale některé i použité díly motorů a převodovek mají občas tady http://www.fiat-centrum.cz/800/index.html

měnili mi tam vidličku a táhla k převodovce a dávali příčné rameno na přední nápravu (z použitých dílů)

Více
17 roků 6 měsíců zpět #41 od Charles
No napsal jsem jim tam mail, tak se uvidí, ale moc nevěřim tomu, že by ji měli a když náhodou jo, tak za těžký peníze :(

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
17 roků 6 měsíců zpět #42 od libenak

No napsal jsem jim tam mail, tak se uvidí, ale moc nevěřim tomu, že by ji měli a když náhodou jo, tak za těžký peníze :(

No, je fakt, že nejlevnější nejsou, ale zase mají fiaťáckou certifikaci, takže jsem neměl strach jim tam dát měnit rozvody. Ikdyž si za to vzali 8.000 - ale byly v tom obě kladky, řemen (samozřejmě nové) + práce. A ještě mi přitom trošku seřídili brzdový systém, takže je to stále levnější než v Motortecu (autorizovaný prodejce a servis Fiat/Alfa/Lancia v Brně) :wink:

Více
17 roků 6 měsíců zpět #43 od Charles
No to já nevim, já nejsem z Brna....tady někde v okolí nic takového není, jen vrakáče. Ale na můj vkus jsou vrakoviště šíleně drahý!!!!!

Více
17 roků 6 měsíců zpět #44 od yozif
Odpověděl yozif pro téma Ceny??
No len tak zo zvedavosti co je u vas POJEM sialene drahe??Neviem ceny u vas ale Tu na slovensku no konkretne v Prievidzi odkial som sa da zohnat komplet HLAVA za 5000sk komplet blok za cca 5000sk alebo komplet motor za 15000sk ale to je fakt komplet v dobrom stave nadstaveny aj so vstrekovanim. No hovorim o diesel motore. Boli to moje alternativy v pripade katastrofy. Mam na ruke aj jeden komplet motor 1,7d so vstrekovanim komplet a cca 7000sk. To su ceny tu a ako to vyzera cenovo u vas v CZ?

Více
17 roků 6 měsíců zpět #45 od Charles
No hlava na moji 1.9 TD by stála okolo 4000 - 4500,- Kč....jenže jak jsem psal, tak jsem ji nikde neshenal, to je co mi řekli, když jsem se zeptal, co by stála :!:
Jo a celý motor se pohybuje okolo 6000 - 7000,-Kč záleží na stavu a tak. Ale jsou to fakt jen holý motory byz ničeho. Daj se sehnat i levnější přes někoho známého. Ty ceny jsou asi tak podobné.

Vygenerováno za 0.499 sekund