Ake ziarovky?

Více
15 roků 9 měsíců zpět #31 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Ake ziarovky?
mě bohužel před týdnem jedna Osram NB praskla :( měl jsem je rok a měsíc, teď mám jednu obyčejnou. Přemýšlím, že bych taky koupil nějaké silnější a nebo vůbec bych možná dal xenon 6000K, aby svítily bíle. Další věc, co mě čeká na jaře je nové natažení kabelů k žárovkám, protože jsou opravdu už hodně vyhřátý a maj docela odpor. Prostě naše auta nebyly dělané na celodenní svicení a tohle všechno trpí, navíc ty kabely k žárovkám se mi zdají opravdu malého průřezu, to znamená že se musí zahřívat, dám tam aspoň 2 mm2, snad to bude lépe svítit i s normálními žárovkami ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #32 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Ake ziarovky?
...no to Ti vydržali celkom dlho dokup si len jednu sú aj po kusoch...

...Ja som to dnes porovnaval a tie 100W svietia tak isto silno ako tie Osramy...hmm...asi ich zase len znova kupim lebo tieto strašne hrejú...a 2 nasobny odber ani nehovorím...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 9 měsíců zpět #33 od Charles
až na ni někde narazím, tak koupím, zatím to lámat přes koleno nebudu....ale myslím si, že výměna kabelů udělá hodně. Viděl sem co udělala výměna na Jendově 127ce, předtim jsi nic neviděl, svítilo to jak bludičky a na žárovky šlo jen 9V, daly jsem nové kabely a řekl bych, že mu to svítí více jak moje tipo :? takže to udělám taky, tim nic nezkazim a třeba víc uvidim ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 9 měsíců zpět #34 od bjukemen
...no to je jasne že to pomôže len do toho nech sa darí...

...Ja som tiež chcel meniť kable len to už stihol urobiť niekto predomnou,tak som sa na to vykašlal dal som iba keramicke pätice...

...ale stale mam dojem že origo svetla svietia dosť slabo ale to bude tým že mam Depo...inak Ja som vybral zo svetiel tie ochranne klobučiky čo su vo svetle aby neoslnovalo,myslim že sa svietivosť trochu zvyšila a neoslnuje to...(a ked ich nemusí mať fabia)

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 9 měsíců zpět #35 od bjukemen
...mate niekto skusenosť z NARVA RANGE POWER...???

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 9 měsíců zpět #36 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Ake ziarovky?
No nevím jak u vás, ale mně se na Tipu zdají kabely, že mají celkem dobrý průřez. Možná kecám, ale je taky možné, že se dávali různě silné podle roku výroby. Taky si je klidně vyměnil za nové, ale zdá se mi, že nemám důvod a navíc protahovat nový kabel husím krkem není zrovna echt krásná práce. Jinak pokud chceš echt dobře svítit, přidej relé hnedka před světla, el.magnetické vstupy relé napoj na ty staré kabely. Je to sice fušerácká práce, ale poměrně dobře tím odstraníš odpor vodičů. Jo a když už budeš tahat nové kabely, zkus sehnat keramické patice, ale nezapomeň mrknout na sílu vodiče a toho fastonu uvnitř. Kdyžtak to nějak vykuchat a napojit ten faston přímo na tvoje nové vodiče.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

• User_69
15 roků 9 měsíců zpět #37 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Re: Osram

bjukemen napsal:

...tiež som ich mal hovoril som o nich ale jedna sa mi vypalila po 3 mesiacoch tak som sa naštval a vyšmaril som ich...ako sa Ti s nimi pozera za mokra...???...niektorím uživatelom sa za dažda nepačili...

edit:je zaujímave že čo som mal Ja tieto osrami tak sklo na nich išlo do zelena ako je to možne ked má byť modré...???

Za mokra jsou v pohodě, nemám s tím žádný problém.
A to zelené světlo to se mi taky nějak nezdálo, ale je to vidět, jen když se díváš na auto z venku, světla mají takyový zelenožlutý nádech.
Při jízdě nic nepozoruju.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #38 od Charles
Já teda nevim co máte s tím zeleno ŽLUTYM světlem?? Mě svitíly úplně krásně bíle s lehoučkým nádechem do modra.... proti obyčejným žárovkám absolutně nesrovnatelný, ty svýtily žlutě a mizerně jak svičky :lol:

Více
15 roků 9 měsíců zpět #39 od bjukemen
...zrejme sa to liši kus od kusa mne svietli tiež kadejako len nie tak ako by som chcel...a inak najlepšie su Philips Extreme Power niekde som videl test na nete a mali dokonca vyssiu svietivost ako tie osramy night o 4 percenta...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 9 měsíců zpět #40 od esox25
Odpověděl esox25 pro téma Re: Ake ziarovky?
Aká je vlastne priemerná životnosť žiaroviek. Vie to niekto. Mám osram cool blue, 4000kelvin. Jedna ešte svieti, ale druhá skončila po roku používania. Mne sa to zdá dosť málo, ale v mototechne mi povedali, že to je bežné.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #41 od bjukemen
...neudava sa na krabičke nahodou životnost v hodinach...???...mam dojem že je menšia takmer o polovicu...všetko nesie so sebou obeť tenšie vlakno...čo už...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 9 měsíců zpět #42 od Charles
No kdyby ta žárovka se rozsvítila jen jednou a svítila pak stále, tak věřím, že těch xx tisíc hodin udělá, ale když pořád zhasínáš a nebo rozžínaš, tak to jí zkrátí život hodně (náraz proudu - ten většinou tu žárovku odpálí).
Další velká blbost je startování s rozsvícenými světly, jednak to bere baterce potřebnou energii pro startér a potom pro žárovky je to taky dost pecka, když nejdřív bliká od startování a pak dostane šlupku v podobě 14V z altíku (otec odrovnal asi před 14dny takhle obě žárovky najednou H7 cool blue, když startoval, zablikaly a bylo po nich).

Potom jak tu psal bjukemen o 4% vyšší svítivost, to není takový rozdíl, abys to poznal, já jsme s těmi Osramy byl spokojen, jen kdyby ta jedna potvora nezdechla. Já zatím zůstanu u klasiky, ale uvidíme časem, třeba taky zkusim xenony ;)

Více
15 roků 9 měsíců zpět #43 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Ake ziarovky?
Jestli vám vydržely žárovky rok, tak to je solidní. Já to měním pořád, protože hodně najezdím. Si připadám jak žárovkovej chirurg. Ale pokud se můžu podělit o své zkušenosti, tak nejlevnější - základní žárovka Philips H4 má životnost zhruba 2x vyšší než žárovky distribuované společností Filson.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

• User_69
15 roků 9 měsíců zpět #44 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Re: Ake ziarovky?

No kdyby ta žárovka se rozsvítila jen jednou a svítila pak stále, tak věřím, že těch xx tisíc hodin udělá, ale když pořád zhasínáš a nebo rozžínaš, tak to jí zkrátí život hodně (náraz proudu - ten většinou tu žárovku odpálí).
Další velká blbost je startování s rozsvícenými světly, jednak to bere baterce potřebnou energii pro startér a potom pro žárovky je to taky dost pecka, když nejdřív bliká od startování a pak dostane šlupku v podobě 14V z altíku (otec odrovnal asi před 14dny takhle obě žárovky najednou H7 cool blue, když startoval, zablikaly a bylo po nich).

Potom jak tu psal bjukemen o 4% vyšší svítivost, to není takový rozdíl, abys to poznal, já jsme s těmi Osramy byl spokojen, jen kdyby ta jedna potvora nezdechla. Já zatím zůstanu u klasiky, ale uvidíme časem, třeba taky zkusim xenony ;)

Jak jsem psal, mám je 1 rok a fungují 100% startuju zásadně s rozsvícenýmy světly, protože to u Fiata jde. Vemte si, že ostatní musí kupovat automatické rozsvěcení světel, kteé i s montáží stojí kolem 600Kč (jak kde) Baterku jsem koupil 73Ah, takže něco vydrží...

Více
15 roků 9 měsíců zpět #45 od Charles
jo to poznáš až bude jednou baterka náhodou slabší a jak se ti rozsvítěj světla a než natáhne čerpadlo, tak ti žárovky sežerou z baterky šťávu a nenatočíš ;)
cožpak je takovej problém otočit kolečkem po nastartování? Já to mám už naučený, sednu do auta natočim, mezi tim dám rádio a zapnu pás, rozsvítim a jedu... jako je to každýho věc, mě je to jedno. taky jsem se žárovkama problém neměl a minulou sobotu prostě najednou jedna nesvítila The End :lol: nenaděláš nic

Vygenerováno za 3.081 sekund