Rezonátor
Co lam.sonda,nedělá to nějaké problémy?
db Drag Racing
DRUHÝ VÍCEMISTR ČR 2007
Street A
www.ahifi.cz
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Prodej použitých i nových náhradních dílů Fiat Tipo
Prodej nových ND na všechny osobní automobily za velice příznivé ceny
Italiano Bastardo
takže dělá kravál
Hlavně ale zvyšuje výkon
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
reknu ti to takhle.. rezonator je k tomu aby prodejci tuning doplnku meli z koho tahat penize ....z hlediska vykonu se mi bohate osvedcila 60mm trubka od svodu az po koncovej home made absorbcni tlumic...
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
To je celkem logický, že čim více uděláš cestu propustnou, tím bude lepší odvod výfukových plynů. Ale zase jen do určité doby. Asi to bude chtít i nějakej protitlak.
no ten rezonator plynum nedela zadnej odpor... je delanejjako pruchozi tlumic... ten hlucnejsi je defacto trubka s difuzorem..
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Je to opravdu pružnější tlumič,ale trubkou ho nenahradíš.To je celkem logický, že čim více uděláš cestu propustnou, tím bude lepší odvod výfukových plynů. Ale zase jen do určité doby. Asi to bude chtít i nějakej protitlak.
no ten rezonator plynum nedela zadnej odpor... je delanejjako pruchozi tlumic... ten hlucnejsi je defacto trubka s difuzorem..
Odpor tam musí být,však si zkus oddělat výfuk,nebudeš mit žádnej výkon.
Proč v závodních autech používají rezonátory a ne trubky.
Výfuk je dost důležitá část auta.
db Drag Racing
DRUHÝ VÍCEMISTR ČR 2007
Street A
www.ahifi.cz
Dokážeš porovnat hladinu vnitřního hluku v autě v původním provedení a s rezonátorem. Přemýšlím o tom, protože mám kat venku, ale mám strach aby to nebyl bolehlav od kraválu uvnitř autaJá ho mám.Mám lambdu ve svodech,takze pohoda.
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
To je celkem logický, že čim více uděláš cestu propustnou, tím bude lepší odvod výfukových plynů. Ale zase jen do určité doby. Asi to bude chtít i nějakej protitlak.
Tohle je iritě pravda. Příliš velká propustnost výfuku může být na škodu. Sice ti rychle půjdou otáčky na volnoběh nahoru, ale sníží se ti kroutící moment a do kopce se auto trápí. Znam to z vlastních zkušeností. Slyšel jsem, že rezonátor dá ten potřebný odpor do vyfuku a tím se ladí výfuk. Taky když má výfuk velkou propustnost, lambda to vyhodnotí jako chudou směs a začne krmit motor přespříliš.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
pánové, myslíte si, že půjde dát rezonátor i na 1,9 TD?
Rezonator das aj na TD, ale neviem, ci to ma zmysel, pretoze priechodnost vyfukovych plynov je zavisla na turbe. Na TD sa vacsinou dava len trubka (niekedy fakt len trubka, bez tlmicov a vsetkeho ineho).
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti