Tipo špatně startuje s teplým motorem.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #76 od Pawel
Vali:

Kolik tě stálo čidlo nasávaného vzduchu a kolik paliv.čerpadlo???(značka?)
a popřípadě to mají?

Díky :wink:

Tipo 1,6 i.e.57KW- 11/1991 SX

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #77 od Vali
čerpadlo značka Bosh - cena 3200 s DPH cca, nebo 3100. Mají to na netu, např. www.elicat.cz. Ale seženeš to prakticky na hodně místech, kde prodávají díly, na objednávku.
čidlo nasávaného vzduchu jsem já nesháněl, to dodal RS z vlastních zdrojů. Nové si myslím už sehnat nejde, na vrakáči cca standard cena 500 ks, ale blbé je, že nevíš, co kupuješ. Možná při troše štěstí i to čidlo půjde sehnat novéí,ale moc bych tomu nevěřil, zkus se poptat, když budeš brát to čerpadlo, ale cenu ti neřeknu.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
14 roků 10 měsíců zpět #78 od Funman
Cena čerpadla v POP-ARTu je od cca 1500,- do 2500,- Kč
Viz odkaz:
www.pop-art.cz/POP-ART/AhxPagFltPrd.aspx...02803&ArtRc=3904

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
14 roků 10 měsíců zpět #79 od Pawel

čerpadlo značka Bosh - cena 3200 s DPH cca, nebo 3100. Mají to na netu, např. www.elicat.cz. Ale seženeš to prakticky na hodně místech, kde prodávají díly, na objednávku.
čidlo nasávaného vzduchu jsem já nesháněl, to dodal RS z vlastních zdrojů. Nové si myslím už sehnat nejde, na vrakáči cca standard cena 500 ks, ale blbé je, že nevíš, co kupuješ. Možná při troše štěstí i to čidlo půjde sehnat novéí,ale moc bych tomu nevěřil, zkus se poptat, když budeš brát to čerpadlo, ale cenu ti neřeknu.

Tak čerpadlo bych měl za 1400,-(neorigo) ale čidlo stojí nové 3000,- 8O
Zkusím vrakáče..

Díky.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #80 od Pawel
Nevíte jestli to čidlo nasávaného vzduchu jsou pro včechny 1,4 a 1,6 stejný??

Více
14 roků 10 měsíců zpět #81 od Funman

Nevíte jestli to čidlo nasávaného vzduchu jsou pro včechny 1,4 a 1,6 stejný??

Musíš přímo na svojí motorizaci, nejsou totiž stejný.
Já jsem si například na mojí bývalou 1,6 DOHC to čidlo repasoval doma sám...

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...

Více
14 roků 10 měsíců zpět #82 od Vali
myslím si, že na OHC by ta čidla měla být stejná u 1,4 a 1,6. Ruku do ohně bych za to nedal, ale na druhou stranu u některých modelů byly přehozené konektory napájení vstřiku a kontakt z odporu. To by ti potom nejelo vůbec, kdyby to bylo naopak.

Takže je lepší jít podle motoru, když už to bereš z vrakáče.
Jinak ty jsi tvoje čidlo měřil a je špatné??
Matně si vzpomínám, že jsme to čidlo bral na vrakáči a dal jsem stovku nebo dvě. To pětikolo jsem pomotal z krokomotorkem, sorry:)
Víc mu nedávej, max 200, ale zkus ho ukecat na kilo.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #83 od Pawel

myslím si, že na OHC by ta čidla měla být stejná u 1,4 a 1,6. Ruku do ohně bych za to nedal, ale na druhou stranu u některých modelů byly přehozené konektory napájení vstřiku a kontakt z odporu. To by ti potom nejelo vůbec, kdyby to bylo naopak.

Takže je lepší jít podle motoru, když už to bereš z vrakáče.
Jinak ty jsi tvoje čidlo měřil a je špatné??
Matně si vzpomínám, že jsme to čidlo bral na vrakáči a dal jsem stovku nebo dvě. To pětikolo jsem pomotal z krokomotorkem, sorry:)
Víc mu nedávej, max 200, ale zkus ho ukecat na kilo.

Brácha to čidlo proměřoval ohmetrem a některý kontakty prý nic neukazovali.
tak snad tomu rozumí,je byvalý automechanik :D

Zkusím se na vrakáči zeptat i na čerpadlo,ale to bude asi u všech strarých Tip stejný problém.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #84 od Funman

Brácha to čidlo proměřoval ohmetrem a některý kontakty prý nic neukazovali.
tak snad tomu rozumí,je byvalý automechanik :D

A zkoušel to měřit při různých teplotách? Zahříval ho?

Robert

Více
14 roků 10 měsíců zpět #85 od michal_tipar
kup si za dvacku termistor a ten tam nabastli, není potřeba být inženýr strojař, abys někam na čepičku vstřiku dvousložkovým lepidlem přilepil termistor a k němu připájel dráty od toho původního čidla a máš jistotu, že bude fungovat na 100%. Někde tu tuším býval i návod jak na to a další byl jak opravit podobným způsobem čidlo teploty vody.
Ten termistor sem už kupoval, napamatuju si z hlavy hodnotu ale je to halířová položka...

NTC termistor, podle hodnot z grafu bych to odhadoval na 2k2 (2200 ohmů) měřeno při 25°C
www.gme.cz/cz/k164nk002-2-p118-008.html

Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!

Více
14 roků 10 měsíců zpět #86 od Funman
Tady je ten návod na repas toho čidla nasávaného vzduchu:
fiattipo.net/download/navody/NavodTeplCidlo.pdf

Robert

Více
14 roků 10 měsíců zpět #87 od Vali
pokud můžu doporučit, tak čerpadlo z vraku neber. Ad 1) budou chtít neskutečný peníze (za těch 1400 když koupíš tak pohoda) Ad2 s největší pravděpodobností nebude stejně fungovat.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #88 od jakub
Odpověděl jakub pro téma Startování fiat tipo 1,3i
Ahoj všem mám takový problém se startováním. Ráno nastartuje v pohodě ale jakmile dojedu někam pár km a chcípnu to, tak už to nechce naskočit, baterka točí ale nenaskočí. Nevím si rady. Ráno naskočí a odpoledne už semu nechce. Skuste mi pleas poradit co můžu vyzkoušet.
Děkuji všem mnohokrát. :wink:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #89 od pegas77

Ahoj všem mám takový problém se startováním. Ráno nastartuje v pohodě ale jakmile dojedu někam pár km a chcípnu to, tak už to nechce naskočit, baterka točí ale nenaskočí. Nevím si rady. Ráno naskočí a odpoledne už semu nechce. Skuste mi pleas poradit co můžu vyzkoušet.
Děkuji všem mnohokrát. :wink:

se to resi porad dokola, me tohle delalo cidlo otacek motori (snimani polohy klikovky) je na magneticke bazi a studeny funguje a zahraty pak uz ne melo by mit hodnotu kelem 1kohmu zahraty asi bude mit nekonecne nebo zkrat, jauz mam za 8 let 2 x meneno,

Více
14 roků 10 měsíců zpět #90 od jakub
Děkuji za odpověď, ještě jedna otázka co třeba svíčky, rozdělovač jsem čistil a zdá se v poho.mám zkusit vyměnit ty svíčky, může to být i takovou maličkostí? :wink:

Vygenerováno za 0.085 sekund