tipo 1,4 nejede

Více
16 roků 4 měsíců zpět #1 od Katka
tipo 1,4 nejede vytvořil uživatel Katka
Dobrý den všem a díky za tohle skvělé fórum!

Jsem roční majitelka Tipa 1,4, můj první vůz vůbec. Do práce a zpět s ním potřebuji najet 40km. Bohužel poslední dva měsíce potíže. Nejdřív se startováním, vyměnila jsem svíčky, kabely, palec, víčko. Teď to chytá pěkně, ale pokud do chvilky nešlápnu na plyn, tak auto zdechne.
Rozjedu se, šťastná že tentokrát OK , ujedu 50 - 100 metrů, stojím na stopce nebo jen přeřadím!!! a okamžitě svítí kontrolky a auto nejede. Další start a neustále šlapat na plyn, i na stopce. Občas za jízdy cuká, to dřív nedělalo.

Prosím o radu co je špatně. Vstřikování, otáčky, baterka, řidička?

Tipo 1,4 i.e; 1989

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #2 od grifith
Odpověděl grifith pro téma Re: tipo 1,4 nejede
tak mě napadá měnila jsi palivový filtr? pokud ne, je možné, že by tyto problémy mohly být způsobené právě tím. Ale je to jen jedna z mnoha možností a třeba tu někdo poradí něco jiného, přesně podle tvých symptomů :wink:

Fiat Tipo 1,6ie OHC, r.v.91, AGT, naj.188 tis.km
miláček jen kdyby trochu nezlobil
Fiat Marea 1,6 16v SX, r.v. 97, překonána hranice 155 tis.km, šlape konečně jak švýcarské hodinky

Více
16 roků 4 měsíců zpět #3 od Katka
Odpověděl Katka pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Neměnila grifithe. Dá se říct podobné potíže jako zde:
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...ht=palivov%C3%BDnila . , ale jak je auto zahřáté, tak jede pěkne nezhasíná, jen občas cukne. Za studena bez plynu pořád.

Tipo 1,4 i.e; 1989

Více
16 roků 4 měsíců zpět #4 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Pokud to dělá třeba jen za studena, tak základ zkontrolovat čidla, která mají právě s teplotou co dočinění.. Tepota vody, tepota nasávaného vzduchu.
pak by to také mohl být krokomotorek volnoběhu..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 4 měsíců zpět #5 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Jo pokud je to stříkačka, tak asi nějaké čidlo nedělá dobrotu a nebo třeba lambda odešla, jaká je spotřeba?
Ona má lambda životnost tak do 100tisíc kilometrů maximálně a potom to dělá právě třeba tohle, že pokud je auto v nižších otáčkách, špatně reaguje a vyhodnocuje směs a proto to cuká a chcípe, už jsem se s tim setkal ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

• vilímek petr
16 roků 4 měsíců zpět #6 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Pokud by to byla lambda tak zkus mrknout na svíčky,špatná(moc bohatá směs)by byla svíčka černá,tak by mohla být ta lambda v háji,pokud jsou vypálené do cihlova tak bych hledal jinde.Možná by stačilo vyčistit sprayem vstřikovací jednotku ve vnitř,klapky muže být zasviněná.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #7 od Bmw
Odpověděl Bmw pro téma Re: tipo 1,4 nejede
čau utahni lanko od plinu a budeto me se to taky stavalo :wink:

• vilímek petr
16 roků 4 měsíců zpět #8 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Tady toto nebuda plyn.lankem.Mě to dělávalo kdys něco podobného a došlo to až tam že jsem měnil lambdu a čidlo teploty chladící kapaliny.Jak jsem psal dost mě pomohlo pročistit sprayem škr.klapku,alespon se ustálil volnoběh a nelítal nahoru dolu.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #9 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: tipo 1,4 nejede
TO Katka:
Ahoj privitam te kdyz ostatni zapomneli.
Jeste prosim uved rok vyroby nebo jestli mas vicebod nebo jednobod.
Zkus nejprve mechanicke reseni.Zkontroluj lanko a promaz uchyceni aby chodilo lehce.
Zkontrolu tlak benzinu a regulator jestli reguluje jak ma(tady je preba tlakomer do 4baru a hadicku s teckem tak popros nejakeho znameho servisaka).
Rikas ze startuje napoprve a po chvilce pokud neslapnes na plyn chcitne.Ten plyn musis drzet trvale nebo staci jednou klepnout a pak to bubla bez problemu kdyz je to studene?To dalsi nasledne chcipani uz dela pri castecne zahratem motoru ano?
Zkus odpovedet pak se bude lepe radit
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #10 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Podle mne to je jednobod, protoze nevim o nejake 1.4 s MPIckem :wink:
Pokud jsem to pochopil spravne, tak problem je pouze za studena. Takze v kazdem pripade je vhodne hledat zavadu v nekterem cidle (voda, vzduch). Mozna by to mohla delat i LS, protoze by tam mela byt tridratova a ten predehrev muze mit vliv --- i kdyz Radek zas nebude souhlasit :lol: Vsechny ty cidla se daji zmerit (charakteristika NTC - se vzrustajici teplotou odpor klesa), LS presne osciloskopem, predbezne multimetrem (zda dochazi ke zmenam napeti).
Jeste jedna vec. Rozsviti se Ti kontrolka vstriku (chybova kontrolka) na palubovce? Pokud ano, problem je v elektronice, ne mechanice (palivo).

Jinak Te take vitam v klubu :wink:

Více
16 roků 4 měsíců zpět #11 od Charles

Jeste jedna vec. Rozsviti se Ti kontrolka vstriku (chybova kontrolka) na palubovce? Pokud ano, problem je v elektronice, ne mechanice (palivo).

Augi, jak ty takový odborník můžeš říci takovou blbinu, přece kontrolku vstřiku maj funkční pouze 1.6 DOHCečka (naše případy) a Katka píše, že má 1.4ku ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 4 měsíců zpět #12 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Mám ten stejnej problém! Ale jen když nastartuju 2x prošlápnu a pak jeto ok!
Čím to může být??

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
16 roků 4 měsíců zpět #13 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: tipo 1,4 nejede

Augi, jak ty takový odborník můžeš říci takovou blbinu, přece kontrolku vstřiku maj funkční pouze 1.6 DOHCečka (naše případy) a Katka píše, že má 1.4ku ;)

Je pravda, ze jsem nikdy 1.4 nijak detailne nestudoval, ale predpokladal jsem, ze i 1.4 maji kontrolku vstriku (jak ostatne vsechny auta, ktere maji RJ), aby signalizovala, ze je nekde nejaky problem.
To,ze na DOHC funguje samodiagnostika, nema s tim nic spolecneho.

Ale mozna se mylim, ze tam 1.4 a ostatni vozy s motormanagementem od Bosche/Magneti Marelli tam nemaji chybovou kontrolku. :idea:

Více
16 roků 4 měsíců zpět #14 od Charles
Ona ta kontrolka v palubovce je (většinou stejně bez žárovky zaslepená), a není k ničemu připojená, tudíž se nemůže ani rozsvítit :idea:

Více
16 roků 4 měsíců zpět #15 od mijo7
Odpověděl mijo7 pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Ahoj já bych řekl že to tady už nekdo řešil, a byl to potenciometr může být špinavý nebo prasklý běžec,nic jiného bych v tom nehledal.

Vygenerováno za 0.587 sekund