tipo 1,4 nejede

Více
16 roků 3 měsíců zpět #76 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Pokud skáčeš, než se ohřeje, opravdu to nejvíce vypadá na to čidlo vody....
Kéž by výměna čidla vody u mě vše vyřešila :cry: :cry:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #77 od Katka
Odpověděl Katka pro téma Re: tipo 1,4 nejede
Chlapci, proběhlo přezkoušení. Tj. koupila jsem Valvoline, klapka prostříknutá, kolega s ohmetrem proměřil co uměl, v pořádku. Byl zcela vypadený konektor " čidla chladící kapaliny" - uvozovky tam mám proto, že kolega to tak nazývá, ale není si jistý, zda je to opravdu ono. Každopádně to bylo odpojené. Auto startuje krásně, venku 35°C, takže žádný div, ale zátěžový test provedu až ráno o půl 6 , jak pojedu do práce za chladna. Hýbání s káblíkáma taky zítra, dnes nezbyl čas.

Tipo 1,4 i.e; 1989

Více
16 roků 3 měsíců zpět #78 od Katka
Zdravím všechny.
Tipko pěkně startovalo ráno za studena celé 4 dny, drželo se na volnoběh, nezdechalo, ale včera a dnes jedu ve starých kolejích. Viz mé poznámky předtím - bez nohy na plynu nenastartuju a po rozjezdu raději nezpomalovat. Chová se nepředvídatelně Tipo darebné.

Tipo 1,4 i.e; 1989

Více
16 roků 3 měsíců zpět #79 od Katka
Ahoj, podávám další pravidelné hlášení o stavu vozidla.
Investovala jsem 1500 Kč do nákupu nové cívky. Ujedu 10 km, zastavím a rozjedu se až po 4 hodinách. Zkoušeno každých 30 minut. Nehodí jiskru, až vystydne. To je neuvěřitelné, že jsem zde na foru začala s problémem studených startů a končím s tím, že nestartuju za tepla....
Vzhledem k tomu, že nemám už nikoho kdo by byl ochoten se mě v autě povrtat a v servisech na nic nepřišli, tak kdo Tipko chcete.
V tuhle chvíli je to příliš nespolehlivé auto, jet nikam nemůžu neb už neodjedu, ( pohledala jsem zde, že i po výměně snímače otáček problém teplé starty přetrvávaly).
Technická od 12.6.2008, od června je nové: topení, kabely, palec, víčko, teď cívka, baterka z dubna 2007, startér z léta 2007.

Tipo 1,4 i.e; 1989

Více
16 roků 3 měsíců zpět #80 od Katka
Doplnění: najeto 130 000 km

Tipo 1,4 i.e; 1989

Více
16 roků 3 měsíců zpět #81 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: tipo 1,4 nejede

Doplnění: najeto 130 000 km

Téda Káťo, se divím, že Tě to tak dlouho bavilo opravovat, mě by už z toho šiblo, škoda, že nejsem tak technicky znalý, abych dokázal pomoci. Kupodivu Ti nepomohlo ku prospěchu ani forum... Asi to bylo fakt hodně špatný... Tak držím palce, aby nové auto už bylo ok. :)

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Více
16 roků 3 měsíců zpět #82 od Vali
No nemyslím si, že v tuto chvíli je to rozumný tah. Když jsi do toho dala tolik peněz. Nicméně stále dokola jedna jeiná věc, proč kupuješ zcela nové díly?? Heslo je prvně měřit a pak měnit. Když už né měřit,. Tak nekupovat nové.
S těmi teplými starty a snímačem otáčkem, že nebyla změna, byl beztak příspěvek ode mě. Nicméně, u mě to rozhodně změnu způsobilo. Jezdím s tím 14 dní a zatím jsem startnul vždycky.
To Jiří Fiala: Já závadu heldal 2 roky, vyměnil co šlo a stejně jsem autopryč nedal. Stále nevěřím, že jsem vyhrál,ale prostě v dané chvíli už nejde zpět.

Pokud koupíš jiné levnější auto, stejně začínáš od znovu a nevíš co s tím je. Nevím kde přesně bydlíš,ale pokud můžu poradit, tak u tebe se závada projevuje pravidelně a tedy né jako u mě, kdy byl problém to na měřácích změřit, když to samože závada neprojevila.

Nevím jak to máš daleko, nicméně jedinej servis, kde jsem byl a komu věřím, že na to přijdou, hlavně nehádají,ale opravdu vědí je František Hecl v Litovli.
tady je link, možná mají pobočky i jinde, to nevím:
www.hetcl.cz/

Více
16 roků 3 měsíců zpět #83 od Vali
Tak moje chyba, už jsemsi v podpisu všiml, kde přibližně bydlíš, je to cca 100km. Nicméně se mi nechce věřit, že poblíž tebe nikdo nebydlí, co ostatní klubáci????

Více
16 roků 3 měsíců zpět #84 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: tipo 1,4 nejede
já 3 roky ted už to vypadá že tobude vyřešeno chce to vydržat a vysrat se na servisy FIAT :!:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 3 měsíců zpět #85 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: tipo 1,4 nejede
To Katka :Odpoved mas v tom druhem tvem vlakne.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #86 od Ali-m
Odpověděl Ali-m pro téma Tipo 1.4
Ahoj, koupil jsem si Fiat Tipo 1.4 r.v. 1990 a mám s ním problém. Motor nastartuje bez problému, otáčky nekolísají ale při jízdě pokud se dostanu nad 2000 otáček se zahltí benzínem a zdechne....takže pokud nechci jezdit 30km/h tak je auto prakticky nepojízdné:o) Už si ale nevím rady, vyměnily jsme snímač škrtící klapky, digiplex, celý střikovač, svíčky a pořád nic....už mě to popravdě nebaví, protože pořád kupuju po vrakáčích díly a auto furt nejede. Pokud někdo víte co dělat, tak napište, jinak nabízím Tipo na nahr. díly :) Předem díky

Více
16 roků 3 měsíců zpět #87 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: tipo 1,4 nejede

No nemyslím si, že v tuto chvíli je to rozumný tah. Když jsi do toho dala tolik peněz. Nicméně stále dokola jedna jeiná věc, proč kupuješ zcela nové díly?? Heslo je prvně měřit a pak měnit. Když už né měřit,. Tak nekupovat nové.
S těmi teplými starty a snímačem otáčkem, že nebyla změna, byl beztak příspěvek ode mě. Nicméně, u mě to rozhodně změnu způsobilo. Jezdím s tím 14 dní a zatím jsem startnul vždycky.
To Jiří Fiala: Já závadu heldal 2 roky, vyměnil co šlo a stejně jsem autopryč nedal. Stále nevěřím, že jsem vyhrál,ale prostě v dané chvíli už nejde zpět.

Pokud koupíš jiné levnější auto, stejně začínáš od znovu a nevíš co s tím je. Nevím kde přesně bydlíš,ale pokud můžu poradit, tak u tebe se závada projevuje pravidelně a tedy né jako u mě, kdy byl problém to na měřácích změřit, když to samože závada neprojevila.

Nevím jak to máš daleko, nicméně jedinej servis, kde jsem byl a komu věřím, že na to přijdou, hlavně nehádají,ale opravdu vědí je František Hecl v Litovli.
tady je link, možná mají pobočky i jinde, to nevím:
www.hetcl.cz/

Naprosto souhlasím, já jen podoktnul, že hrát si takto, že je o nervy, mě to čeká možná také, ale zatím jede autíčko dobře, jen ta podlaha... teď budu dnes na tom pracovat, ale nevím, zda to projde technickou, všichni straší a straší, ale já nevěřím, že by to bylo až tak špatný, trocha kitu, maličko afaltu a bude, časem to vyměním celé za novou, autíčko se mi líbí a i když mě to bude stát peníze (kterých moc není) tak to za to stojí. Heh lepší než nějakém "zlodějům" dávat 2tisíce za technickou a emise (úplatky asi tady hrají větší roli). No a když neprojdu tak co, mám na to další měsíc si s tím hrát.

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Více
16 roků 3 měsíců zpět #88 od rs
To Ali_m:
Zceho usuzujes ze se ti svicky zalijou benzinem?Jsou mokre kdyz je vytahnes?
Jak se auto chove na neutral,da se vytocit do vyssich otacek?Pokud se da vytocit aniz by chcipl nemas ucpany privod vzduchu nebo zalepeny nebo mokry filtr?
Radek

Persona non grata.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #89 od Katka
Ahoj.!
Vali, Radku, Jiří: Díky za vaše názory. To že Tipo nabízím není, že je mě to jedno, nemůže být už jen kvůli investicím. Emocionální vztah :) Nevím co s ním. Elektroservis dvakrát - nic. Fiat servis - však jsem to zde popsala. Jediný kamarád co se mě v autě vrtal - je to pro něj záhada. V mém okolí jsou lidi, co mají nová auta, s kterýma jezdí jen na garančky. Další, jiný, servis? Můj bratr v sobotu auto odvezl za nějakým kamošem do Boskovic, údajně je to znalý ex-Tipkař. Vytisklé jsem mu poslala vaše poznámky. Tento týden to bude zkoumat.
Bydlím v Bystřici nad Pernštejnem.

Tipo 1,4 i.e; 1989

Více
16 roků 3 měsíců zpět #90 od rs
Jo tak tam to znam.Kotelna na biomasu.Pokud se nepodari opraviti tak napis nejak se snad domluvime.Vali to nema ani tak moc daleko.
Radek

Persona non grata.

Vygenerováno za 0.534 sekund