termostat

Více
17 roků 1 týden zpět #16 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: termostat
Na netu jsem našel tohle (viz. odkaz) a nevim co to je, to je jen vnitřek, kterej se dá přehodit, aby se nemuselo kupovat celý tělo :?: bo co to je za šmjd :?:

www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageCmb.asp?PrdRc=1496

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 týden zpět #17 od joki
Odpověděl joki pro téma Re: termostat
Pri tej cene za termostat si myslím,že by nebolo marné vybrat ten starý
"ak tam samozrejme je".Vyskušat ho . Typujem tak pol na pol že bude len zanesený nejakým vodným kameňom alebo bordelom.Navod ako ho odskúšat som videl v múdrej knihe.-fiat tipo

jj

Více
17 roků 1 týden zpět #18 od Charles
No právě že ta cena mě zaráží a pro mě, studenta :cry: , to není zrovna málo...proto taky vždy hledám co nejpřijatelnější řešení, asi to ne vždy je úplně nejlepší, ale co se dá dělat :evil: ...taky bych rád, kdyby ten termostat šel opravit a nemusel se celej měnit i když je možné, že to vyčištění by bylo zase pouze nouzové řešení a při tom stáří dílu by stejně byla nutná výměna :!:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
17 roků 1 týden zpět #19 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: termostat
Na motor 1.6 OHC sem ho kupoval za 450,- na HPE (1.6 16v) už za 1400,-
Chce to prošmejdit všechny různý obchody. Ceny jsou občas rozdílné..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 1 týden zpět #20 od zryb
Odpověděl zryb pro téma Re: termostat
V princípe si myslím, že ak máš teplý chladič, termostat je ok, keby nebol a neotvoril sa, auto ti zovre a chladič je možno letný, vtedy neprepustí vodu do chladiča, ak sa pomaly zohrieva skus poklepať po ňom, možno sa len zasekol, a možno ostáva pootvorený, potom je zrelý na výmenu.

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991
Tempra 1,6 ie SX.cat 57KW 1992 Abarth

Více
17 roků 1 týden zpět #21 od Charles

Na motor 1.6 OHC sem ho kupoval za 450,- na HPE (1.6 16v) už za 1400,-
Chce to prošmejdit všechny různý obchody. Ceny jsou občas rozdílné..

Prosím hoď mi sem nějaký odkazy na e-obchody, já znám jen asi 3 :!:
díky moc ;)

Více
17 roků 1 týden zpět #22 od Dresik

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 1 týden zpět #23 od Charles
Ještě blbej dotaz, co je to za označení "1.6 2ACT" :?: Páč na těch stránkách jsem se s tim už setkal, ale nevim co to je za označení

Více
17 roků 1 týden zpět #24 od tom.podluzak
Odpověděl tom.podluzak pro téma Re: termostat
neco jsem zaslechl ze tam davaji termostat ze skody 100 teda mezi hadice celej odlitek jo chtel jsem se zeptat montaz toho termostatu jak dlouho to trva cca mam original

Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04

Více
17 roků 1 týden zpět #25 od Charles

neco jsem zaslechl ze tam davaji termostat ze skody 100 teda mezi hadice celej odlitek jo chtel jsem se zeptat montaz toho termostatu jak dlouho to trva cca mam original

No pokud půjde vše hladce, tak jsi za půl hodinky hotovej....musíš vypustit vodu, vyměnit ho, a opět nalejt vodu a nakonec ještě odvzdušnit systém ;)

Více
17 roků 1 týden zpět #26 od Charles
Tak jsem si zrovna obědnal novej termostat ;) .... v pátek by měl být doma, tak budu zase mít co dělat...snad se to už konečně vychytá a bude to fajn 8)

Více
17 roků 1 týden zpět #27 od Dresik
Jasný je to pak fajn. Motor se rychle ohřeje a nebude tolik trpět :)
Výměna jednoduchá. Jak se psalo- sundat hadice, sundat termostat, odstranit původní těsnění, dát nové (je přiložené většinou k termostatu) a znovu nasadit. Ja to těsnění, pokud je papírové natírám ještě zlehka třeba hilomarem.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 1 týden zpět #28 od Charles
a ten "hilomar" je taková ta červeno hnědá sračka, já tomu říkám silikon, nebo to je zase něco jinýho :?:
Jinak nevim pořádně co jsem to obědnal, myslim že to je jen ten vnitřek,ale i tak to snad bude stačit

Více
17 roků 1 týden zpět #29 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: termostat

Já si myslim, že ho mám taky špatnej...jak se to dá vůbec poznat bezpečně :?:
Jako topí mi to docela dobře, ale zdá se miže se to ohřeje jen málo (podle teploměru na digi to jsou 4 a občas 5 nebo jen 3 čárky), jinak když šáhnu na hadice do chladiče, tak ta horní je horká že se na ní neudrží ruka a ta spodní je jen mírně teplá spíš studená. Je mi jasný že se to chladí a tak je studená, proto jsem myslel že když je termostat v háji, tak jsou teplý obě dvě...jak to je :?:
moc díky za radu ;)

myslel si spravne, termostat je v TD dvojcinny, ma dve zatvarace, jeden je na vratnej z chladica a druhy na recirkulacii pracuju sucasne, ak sa vratka otvara, tak recirk. sa zatvara.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 1 týden zpět #30 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: termostat

Na netu jsem našel tohle (viz. odkaz) a nevim co to je, to je jen vnitřek, kterej se dá přehodit, aby se nemuselo kupovat celý tělo :?: bo co to je za šmjd :?:

www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageCmb.asp?PrdRc=1496

teraz som si vsimol ze mas benzin :cry: a ten odkaz to je ten vnutrajsok, na benzine je teleso termostatu rozoberatelne, staci vymenit toto z toho odkazu.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Vygenerováno za 0.568 sekund