čístění pístků

Více
16 roků 11 měsíců zpět #16 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: čístění pístků
Pak to asi má i lepší odskok!

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #17 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: čístění pístků

Chlapi, vyplňte ty prachovky zevnitř vazelínou! V továrně renovujeme brzdy, vím o čem mluvím, nestane se že by to pak rezivělo. Ten píst.

jo s tím počítám grafitovou

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 11 měsíců zpět #18 od stiglitz
Ono to totiž v prostoru mezi prachovkou těsnícím kroužkem pístu rádo reziví. Je tam vzduch.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 11 měsíců zpět #19 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: čístění pístků
No ono to taky reziví zevnitř když je stará nebo vyhřátá brzdová kapalina.
Jinak pístky jsou lehce ven kompresorem, ale bacha na prsty ať nejsou v dráze pístu.Už jsem si jeden prst pístem přibouchl. Pěkně to bolelo a nehet lezl dolů 3 měsíce. Taky je dobré mezi píst a prasátko dát tenčí desku tam kdy jsou destičky aby se pístek nepoškodil.
Vazelína je dobrá věc, dokonce i zatěsní menší nerovnosti :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 10 měsíců zpět #20 od stiglitz
To je pravda, to jsi spal s rukou nahoře, viď, oni to doporučujou strhnout ale toho jsem se bál jako čert kříže když mi v tom škubalo, to bylo fakt super ani zaboha jsem si nemohl představit že s tím půjdu na chirurgii. Mě to na lisovně přirazila stokilová forma k jeřábu, ale to jsem si myslel že se po....! Mezi ten píst a ty "uši" dát něco, třeba kousek překližky, a vyvarovat se pošrábání toho pístku.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 10 měsíců zpět #21 od jirkaR

To je pravda, to jsi spal s rukou nahoře, viď, oni to doporučujou strhnout ale toho jsem se bál jako čert kříže když mi v tom škubalo, to bylo fakt super ani zaboha jsem si nemohl představit že s tím půjdu na chirurgii. Mě to na lisovně přirazila stokilová forma k jeřábu, ale to jsem si myslel že se po....! Mezi ten píst a ty "uši" dát něco, třeba kousek překližky, a vyvarovat se pošrábání toho pístku.

no tak ten doraz asi nevadí hlavně nesmíš škrábnout tu jezdící stranu aby to neprosakovalo

Fiat Tipo

Více
16 roků 10 měsíců zpět #22 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: čístění pístků

no tak ten doraz asi nevadí hlavně nesmíš škrábnout tu jezdící stranu aby to neprosakovalo

Raději vadržet tu bolest než si nechat trhat nehet. Když ti vtrhnou nehet, tak ti poškodí nehtové lůžko a nehet už nikdy nenaroste jak před tím. Na chirurgii už taky od toho upouští. Naposledy mi do nehtu jen nevrtaly dítky aby vypustily tu krev a snížili tlak pod nehtem.
Každopádně nesmí se poškrábat těsnící plochy na pístku:)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 10 měsíců zpět #23 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma brzdy
když už se to zvrtlo v dikusi o chirurgii, i já přidám trošku. mě pětkrát strhávali nehet na palci u nohy a pohoda. ovšem když přestane působit umrtvení a pak tím zafačovaným palcem do něčeho kopnete to je pak boléééést. s tím lůžkem je pravda mě ho upravili tak že mám palec o půl cáku kratší. zpět k brzdám vzduchem bych to netlačil, mě se to vždy povedlo vytlačit šlapáním bez toho aby vystřeli nebo jsem si přicvakl prst

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #24 od jirkaR
no jak jsem psal mužeš ho tahat ven kleštěmi ale jne za ten vršek pístku v

Fiat Tipo

Více
16 roků 10 měsíců zpět #25 od stiglitz
Celej povrch pístu je de facto pracovní plocha, Budweg dělá písty se super chromem. ale podle mých zkušeností vydrží míň než ten chrom od nás, čili Lucas, i když má super odskok oproti Lucasu, vždycky je něco za něco. I na našich pístech Lucas je ale chrom, i když ne tak silná vrstva - a tam se to měří v mikronech 8O , no teď děláme pro Budweg a jsou tam písty Lucas, a teď se bude dělat asi z pístů jež dodal Budweg a tak si myslím že veškerý debaty jakej si koupit náhradní díl, jestli firma ta nebo jiná jsou tady úplně o ničem. A vytěžovaný tělesa jsou taky různý, pánove. Je ale fakt že pokud tomu dáš to co to má mít, a máš super lidi tak je to asi jedno. Každopádně na repas třmen poskytujeme záruku jako na novej. :wink:

stiglitz.
/////

Více
16 roků 10 měsíců zpět #26 od stiglitz
Ještě tohle, dodáváme veškerým světovým automobilkám, od VW po naši vlastní potřebu, čili TRW. Jenom se vymění krabice. Jo. A máme veškerý osvědčení atd... včetně Q1 od Forda.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 10 měsíců zpět #27 od radluk
Odpověděl radluk pro téma Re: čístění pístků
stiglitz:
cili nove pistky do kotoucovek na Tipo jdou sehnat v pohode jo? 8O :?:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #28 od stiglitz
Dodáváme nový třmeny, respektive renovovaný. Samotný písty nevím, ale asi se to dá sehnat taky.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 10 měsíců zpět #29 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma brzdy
pístky se dají sehnat taky, ale stojí polovinu co celý třmen. myslím že jsem je viděl u www.MJauto.cz

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #30 od stiglitz
Jestli mají v pořádku povrch od drážky prachovky dolů, tak bych se na to vyprdnul. Rezavej zbytek nemá na funkci vliv. Živočicháře už vůbec ne. :twisted:

stiglitz.
/////

Vygenerováno za 0.521 sekund