A zase alternátor

Více
16 roků 7 měsíců zpět #16 od Pavlos2004
Odpověděl Pavlos2004 pro téma Re: A zase alternátor
Tak jsem nakonec vyměnil i ten řemen ,protože se mi zdál vytahanej a ... :P ... teď to dává 14,1 V při dálkách na volnoběh.
Takže už snad zase na chvilku pokoj 8)

FIAT Tipo 1,6 i SX - 1993 - 198000 km
Koupím Tempru SW 4x4 v dobrém stavu

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #17 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: A zase alternátor
Chlapi, prosíííím, vyndal jsem ten díl s uhlíky, nevím jak je vyměnit, prosím. :oops: :oops: :oops:

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #18 od stiglitz
Jeden je zbroušenej, má tak čtyři milimetry, druhej asi osm.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 1 měsíc zpět #19 od stiglitz
V chytré knize je pod pět milimetrů vyměnit. Je pět milimetrů málo? Jenom nikde není, jak ho dostat ven.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 1 měsíc zpět #20 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: A zase alternátor

V chytré knize je pod pět milimetrů vyměnit. Je pět milimetrů málo? Jenom nikde není, jak ho dostat ven.

kup na Fa a lehce ho pilníkem zbruš(jsou větší-silnější)zkus ho do vodítka,nesmí drhnout,ale lehce ve vodítku jezdit přez pružinu a starej uhlík obyč 220v pájkou odpájej a novej připájej,jo je problém se trefit drátkem do otvoru kde je otvor na připájení,tak malým vrtáčkem jen o něco zvětši a nech kousek koukat drátek(uhlík má být vysunutý viz kniha jak si psal)...je to piplačka,ale funguje to,sám sem to tak dělal.. :wink:
uhlíky na Fa stojí tušim asi 10k.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 1 měsíc zpět #21 od stiglitz
Pánové, děkuji všem, kteří mi radili, kteří nabídli altík, díky. Ja jej již ale nebudu potřebovat, protože jsem to dnes co? Protože jsem to dnes spravil. :D :D :D :D :twisted:

stiglitz.
/////

Více
16 roků 1 měsíc zpět #22 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: A zase alternátor

Pánové, děkuji všem, kteří mi radili, kteří nabídli altík, díky. Ja jej již ale nebudu potřebovat, protože jsem to dnes co? Protože jsem to dnes spravil. :D :D :D :D :twisted:

noo moment my sme si dali takovou práci ti poradit a ty nic joo?? :twisted: :twisted: tak nám taky hezky povez jak pak si to opravil :lol: nedělej dámu a bonzni nám to :wink:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 4 týdnů zpět #23 od stiglitz
Jeden z uhlíků koukal asi pět milimetrů, druhej osm. Konzilium ve fabrice se v zásadě shodlo že to je ještě dost. Tak . Odrbal jsem jako už tolikrát veškerej modrozelenej humáč z konektorů, a ono to zase dobíjí. Alternátor je umístěnej, jako všechno ostatní, jde na něj veškerej bordel, konektory jsou nechráněný, takže to o víkendu napravím.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 3 týdnů zpět #24 od stiglitz
Potíže jsou zpátky. :roll: Tak , potřebuji vědět kde jsou ty diody. Jsou v tý krabičce, co jsou uhlíky? Jedu do Arnoltic k rodičům a objevilo se známě světýlko. Svítí trochu, tak na třetinu jasu v porovnání s ostatními kontrolkami. proměřil jsem akumulátor, a pak nastartoval a napětí na svorkách je 14.5 V. Alternátor podle všeho tedy dobíjí. Jsem z toho jelen.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 3 týdnů zpět #25 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: A zase alternátor

Potíže jsou zpátky. :roll: Tak , potřebuji vědět kde jsou ty diody. Jsou v tý krabičce, co jsou uhlíky? Jedu do Arnoltic k rodičům a objevilo se známě světýlko. Svítí trochu, tak na třetinu jasu v porovnání s ostatními kontrolkami. proměřil jsem akumulátor, a pak nastartoval a napětí na svorkách je 14.5 V. Alternátor podle všeho tedy dobíjí. Jsem z toho jelen.

To máš úplně stejný problém jako já, ale já si nejsem jistej, jestli je to alternátorem a nebo to dělá nějakej zkrat v kabeláži. Kontrolka slabě svítí, ale altík dává 14,4V bez světel, se světly asi 14,2V :rool:
Jinak diody jsou jinde než uhlíky, když sundáš ten plastovej kryt co je zazadu altíku, tak tam jsou uhlíky a diody jsou na takovym jakoby ježkovy (asi chladiči) :) musí se to proměřit, jedna dioda bude proražená

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 týdnů zpět #26 od stiglitz
Jenže tomu předcházelo to že to chvílema šlo a pak zase ne. Teď to svítí slabě furt. Musíme překecat nějak rs, aby to rozlousknul. Ale on dělá krky.

Mě tak s.e.r.e. to auto..!

stiglitz.
/////

Více
16 roků 3 týdnů zpět #27 od stiglitz
Charlesi, to ti to začalo dělat naráz, nebo taky chvílema to šlo a chvílema ne? Mě to dělalo poprvý před dvěma roky. Pak klid doteď a až teď zase.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 3 týdnů zpět #28 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: A zase alternátor
Posli mi sz s emailem. Poslu Ti fotku rozlozeneho altiku, kdyz jsem je repasoval.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #29 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: A zase alternátor
Ach jo.
Koukni sem snad pomuze.Jsou tam i fotky.
www.fiattipo.net/modules.php?name=Downlo...addetails&lid=42

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #30 od stiglitz
Radku, já už to četl. Problém je že je to nějak zarezlý, já ten altík asi z auta nedostanu. Ale budu muset. Trocha násilí ještě není fašismus. Radku, dobíjí to ve stavu, jež jsem popsal výše? A co se tedy děje? Jakto že to dobíjí, jde to tak nějak na půl?

stiglitz.
/////

Vygenerováno za 3.139 sekund