A zase alternátor

Více
16 roků 3 týdnů zpět #31 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: A zase alternátor
Vysvetleni proc to dobiji je tam taky napsano.Nebud jak Charles.
Tomu to nevysvetlim ani za boha.Vsak 4.11 budu ve chvaleticich tak ho budu muset navstivit z kladivkem a polechtat ho po cele.Jak rikal pan profesor na prumce "pane boze osvit ho nez ho zabiju". :lol: :lol: :lol:

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #32 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: A zase alternátor
Radku, Radku, kladivo nepomůže ani známé "pětikilo" a mimochodem 4.11. bys mi teda dal pěknej dárek ke jmeninám, kladivem po palici :lol: ...ty si stále nenecháš zase vysvětlit, že moje tipo nepodléhám tvým návodům, neboť jeho elektroinstalace byla hodně předělána a postižena bastlilem domácím :evil: Protože jinak by logicky měla kontrolka dobíjení svítit při odpojeném alternátoru a ne, jako je tomu u mě, pohasínat :evil: Proto se nediv, že stále mi to nemůžeš vysvětlit, neboť ani já sám to neumím nějak selským rozumem zdůvodnit, proč je tomu tak.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 týdnů zpět #33 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: A zase alternátor
Charlesi, jestli máš ten altík, vyfoť to, jestli se Ti nehodí a pošli mi ty fotky. Adresu máš v SZ. Já na to nemám žaludek.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #34 od stiglitz
Ještě tohle. Jestli odešla dioda, jak to že to chvíli jde a pak zase ne? Jestli je dioda v ...někde, tak by měla kontolka svítit furt. Jinak ještě podle článku mám altík co se dával do roku 93 ale auto je nový typ. Ve Fiatu si kdysi nechali nadiktovat číslo a spráskli ruce a řekli mi že se z toho zvencnu, protože aut jako mám já jezdí po světě jen dvěstě. Je to nějaký mezityp, ach jo.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 3 týdnů zpět #35 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: A zase alternátor

Ještě tohle. Jestli odešla dioda, jak to že to chvíli jde a pak zase ne? Jestli je dioda v ...někde, tak by měla kontolka svítit furt. Jinak ještě podle článku mám altík co se dával do roku 93 ale auto je nový typ. Ve Fiatu si kdysi nechali nadiktovat číslo a spráskli ruce a řekli mi že se z toho zvencnu, protože aut jako mám já jezdí po světě jen dvěstě. Je to nějaký mezityp, ach jo.

Ty zas musis mit neco extra, co? :lol:
Btw poslano na email.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #36 od rs

Nepropadej panice.Sundej ten plastovy krat zezadu a koukni jestli nemas poskozeny nektery z tech cinovych spoju.Nic nezkazis kdyz vemes pajku a prohrejes je.Muze to byt zaludnost zvana studeny spoj.Jen prosim pri prohrivani a dodani noveho cinu pouzij standartni cinovou pajku z olovem a primesi medi.Ne ten evropsky vymysl bez olova.Todle soudruzi v Bruselu nedomyslili.S tim se neda kvalitne pajet.

Karle prosim proved mi vysvetleni co si predstavujes pod pojmem odpojeny alternator.Pokud myslis ze odpojis ten drat od kontrolky smerem k altiku a myslis si ze jak pises bude logicky svitit tak te musim upozornit ze prave nebude logicky svitit.Nemuze svitit a to z jednoho prosteho duvodu a tim duvodem je to ze zem ji dodava prave regulator.Koukni do toho schematu a proved hluboke zamysleni(vsak ja toho elektrikare z tebe udelam).
Jeste ze mi do ouska zpiva Udo z Acceptem neb by jsi se zase urazil po odpovedi.

Persona non grata.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #37 od stiglitz
Já mám od Accept nejradši asi Russian Roulette, Já dneska nemám do ničeho chuť, zemřela nám babča, Je pravda, bylo jí 81 let, já jsem tam přišel abych vyměnil panelákovou zásuvku na kabely koaxiál - k televizi, zjistil jsem že problém je nejen v kabelu, kterej byl načatej, ale v zásuvce, tak jsem to koupil, přišel tam a babča že mi dojde pro pivo, že doma nemá nic co mi nabídnout, tak jí říkám - dones mi dvě piva, měl jsem tam ještě něco řešit na vysavači - Babča byla velice vitální člověk, na svůj věk, nakoupila si, uvařila si, vyprala si, vyluštila křížovku, pročetla si ty slepičí časáky, a pak... - žena mi volá že se asi něco stalo u stánku, že tam babička leží, že tam hned jde - no babča párkrát předtím už upadla, historie "padání" je asi deset let zpátky, vždycky to byla slabost, ani vyšetření nic neprokázala, tentokrát ji odvezla rychlá a babča byla hodinu potom po smrti. Vlastně se tam s mou matkou potkaly, máma říkala že si v klidu nakoupila, koupila dvě piva, koupila si nějaký pečivo, banány, sušenky, a pak vylezly před krám, babča povídá, dneska je nějak těžkej vzduch - a sesypala se. Tak promiňte prosím že vás otravuji, ale mám takovej smutek, bylo to rychlý, slzy mi kapou do klávesnice, no je to realita, tak promiňte..... :cry:

stiglitz.
/////

Více
16 roků 3 týdnů zpět #38 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: A zase alternátor

Karle prosim proved mi vysvetleni co si predstavujes pod pojmem odpojeny alternator.Pokud myslis ze odpojis ten drat od kontrolky smerem k altiku a myslis si ze jak pises bude logicky svitit tak te musim upozornit ze prave nebude logicky svitit.Nemuze svitit a to z jednoho prosteho duvodu a tim duvodem je to ze zem ji dodava prave regulator.Koukni do toho schematu a proved hluboke zamysleni(vsak ja toho elektrikare z tebe udelam).
Jeste ze mi do ouska zpiva Udo z Acceptem neb by jsi se zase urazil po odpovedi.

Odpojený alternátor jako bez řemenu a kabelu co dobíjí. Ale jak asi vůbec nechceš pochopit to, že mi i tak kontrolka pohasla jako normálně, když alternátor nebyl nijak poháněn, aby mohl dobíjet....doufám, že konečně jsme se domluvili.

A mimochodem, po dnešní akci už se skoro jako ten elektrikář cítím. Skoro bych se mohl dát do elektriky ve svém autě, ale to radši ne, protože by to asi už nikdy nejelo. Sice ve té 127 byla elektrika taky pěkně pobastlená, ale do mého tajemného Karpatského hradu to má daleko.

Jen doplním, že klidně napiš, co si myslíš od plic, já to umím přijmout ;) nemám potřebu se hnedka urážet nebo osočovat :)

To stiglitz: Ano, život je bohužel nefér, dobré a poctivé lidi zabíjí a svině v lidské kůži tu přežívaj věky :evil: Jinak ti závidím, že ještě máš nějakou babičku, já mám pouze jednu (která se s námi moc nechce vídat, protože se nesnense s mým tátou, páč jsou stejně tvrdé palice), dědu jsem nikdy neměl :cry:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 týdnů zpět #39 od rs

Já mám od Accept nejradši asi Russian Roulette, Já dneska nemám do ničeho chuť, zemřela nám babča, :cry:

Uprimnou soustrast.

Persona non grata.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #40 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: A zase alternátor
ToStiglitz: Take se pripojuji, uprimnou soustrast!
Prominte mi za OT v tomto vlaknu.

• vilímek petr
16 roků 3 týdnů zpět #41 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: A zase alternátor
Upřímnou soustrast.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #42 od stiglitz
Díky, chlapi, bylo to ale tak rychlý, že tomu vlastně nevěřím ani dneska. Člověk odejde z domu a už ho nikdy nevidíte. Ale pokud jde o můj konec jednou, bral bych to takhle. Konec na tohle téma. Pomalu se s tím smiřuju.

Chci se zeptat - jestli je v háji dioda, čili vede oběma směry, tak by to měl být stálý stav, a ne že chvíli to jde a chvíli nikoliv. Ne? Diody se chystám proměřit, nějak to musím zvládnout na autě.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 3 týdnů zpět #43 od alain
Odpověděl alain pro téma Re: A zase alternátor
Dioda vždy propouští v jednom směru, když je vadná tak propouští oběma směry a nebo vůbec a u alt.diod je někdy dobrá při normálním měření a při zatížení je vadná a nebo při teplotě.

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
16 roků 3 týdnů zpět #44 od stiglitz
hmmm. tak to jsi mi dal tedy najevo že to taky nemusím multimetrem zjistit. Jaké štěstí.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 3 týdnů zpět #45 od alain
Odpověděl alain pro téma Re: A zase alternátor
No to teda ne.Můžeš si to proměřit,ale při zátěži a nebo při teplotě ti to může dělat bordel.Měřák musí umět měřit diody.

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Vygenerováno za 0.525 sekund