sahara a klimatizace

Více
15 roků 7 měsíců zpět #16 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: sahara a klimatizace
A není třeba to cvakání od relátka, které má spínat saharu? Nebo je od samotného kompresoru, který třeba může být spínán čidlem tlaku. Ale mám pocit, že pokud tam není max. tlak, jak má být, tak se nesepne vůbec.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #17 od flakac
Odpověděl flakac pro téma Re: sahara a klimatizace
To charles:
mel jsem pocit podle toho, jak se to chovalo, ze to ma primou souvislost s klimou, ale ted me napadlo i toto:
je možné, ze proto, ze nesepne sahara, tak se automaticky odpojuje klima, protoze by to neslo uchladit? ja to totiz zkousel jen u tepleho motoru(mel pres 100stupnu). zkusim to u studeneho, co to bude delat...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #18 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: sahara a klimatizace

To charles:
mel jsem pocit podle toho, jak se to chovalo, ze to ma primou souvislost s klimou, ale ted me napadlo i toto:
je možné, ze proto, ze nesepne sahara, tak se automaticky odpojuje klima, protoze by to neslo uchladit? ja to totiz zkousel jen u tepleho motoru(mel pres 100stupnu). zkusim to u studeneho, co to bude delat...

To ne, tak chytré to není. Jak jsem psal - když mi nešla sahara, několikrát jsem auto se zapnutou klimatizací uvařil.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #19 od Marec
Odpověděl Marec pro téma Re: sahara a klimatizace
to zvysenie spotreby je normalne. teda u starsich aut bezpodmienecne bohuzial :(

Více
15 roků 7 měsíců zpět #20 od flakac
panove, mam takovy trapny dotaz,
ktery kabel je napajeni sahary? nasel jsem 2. Muj tip je, ze ten, co vede primo od motorku, ale nejsem si jisty. jeste je totiz kabel se svorkama vlevo dole(z pohledu, kdyz stojite pred autem), k cemu je?

Více
15 roků 7 měsíců zpět #21 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: sahara a klimatizace
to flakac,
zeptám se tentokrát jako lama já tebe:

-1 kolik máš celkem ventilátorů v předu na chladiči?
-2 jak dlouho máš to auto?
-3 měřil jsi průměrnou spotřebu s klimou a taky bez klimy? podle čeho jsi zjistil že to má s klimou vyšší spotřebu?

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #22 od flakac

to flakac,
zeptám se tentokrát jako lama já tebe:

-1 kolik máš celkem ventilátorů v předu na chladiči?
-2 jak dlouho máš to auto?
-3 měřil jsi průměrnou spotřebu s klimou a taky bez klimy? podle čeho jsi zjistil že to má s klimou vyšší spotřebu?

mam tam 1 ventilator, to auto je moji pritelkyne, ma ho asi 3 roky, bylo tehdy v dost zalostnem stavu, pomalu ho davam dohromady, je zdy si prectu neco tady a podle toho spravuju. Prumernou spotrebu jsem nemeril, takze presny rozdil ti nereknu, ale ze zkusenosti vim, ze to vezme vic, otazkou je, jestli je to samo o sobe, nebo proto, ze to clovek musi vic honit, aby z toho dostal stejny vykon...ten rozdil vykonu je poznat na prvni pohled.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #23 od jipaf
pánové, ve třetím příspěvku tohoto problému, teda v mém příspěvku, jsem tušil, že to žádnou klímu nemá a vy jste řešili a řešili.... hlavně když se řeší a není co..
zbytek si už dočtete v předchozím článku...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #24 od flakac

pánové, ve třetím příspěvku tohoto problému, teda v mém příspěvku, jsem tušil, že to žádnou klímu nemá a vy jste řešili a řešili.... hlavně když se řeší a není co..
zbytek si už dočtete v předchozím článku...

jaktoze to nema klimu...a co to ma?

Více
15 roků 7 měsíců zpět #25 od jipaf
to flakac:
v předchozím článku neber nic osobně, to bylo pro ostatní, když jsem si koupil svého prvního fiata taky jsem maturoval, pře tím jsem měl Wartburga limusínu a to byl rozdíl a tenkrát při již zmiňovaném přechodu jsem neměl net a nebylo kde čerpat moudrosti, kdybys věděl co a jaké teorie já měl,.. dnes se tomu směji, žádný učený z nebe nespadl.. všichni se budeme učit.. :D :D :D

Více
15 roků 7 měsíců zpět #26 od flakac

sahara: na některých ventilátorech se stává že v některé poloze se neroztočí a stačí jenom do ní malinko postrčit a jede jako fras ale bacha na palce!!! proto když ji budeš zkoušet na krátko na baterku tak jednou pojede a jednou třeba ani ťuk - záleží podle toho v jaké poloze se zastaví vrtule-pak už jenom vyměnit
klima: to máš plnou klimu nebo na palubovce poloklimu na digitálu???

ikdyby to melo poloklimu, coz nevim, co znamena, tak to neresi muj problem...proste to blbne...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #27 od jipaf
má to digitální palubovku, tj bez klasických kulatých budíků???

Více
15 roků 7 měsíců zpět #28 od flakac

má to digitální palubovku, tj bez klasických kulatých budíků???

ne, ma to klasiku a klima se zapina knoflikem pod ventilaci...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #29 od jipaf
poloklima je to, že to nechladí ale jenom ohříva na nastavenou teplotu, a vypadá asi tak že tam je hafo tlačítek možná 12 možná 16 nemá digi a každé je pro něco, nohy, okna, vnitřní cirkulace, temp nastavení teploty, síla foukání a spousta dalších

Více
15 roků 7 měsíců zpět #30 od flakac

poloklima je to, že to nechladí ale jenom ohříva na nastavenou teplotu, a vypadá asi tak že tam je hafo tlačítek možná 12 možná 16 nemá digi a každé je pro něco, nohy, okna, vnitřní cirkulace, temp nastavení teploty, síla foukání a spousta dalších

tak to si myslim, ze nemam, pockej chvilku, skocim do garaze a vyfotim to...

Vygenerováno za 2.573 sekund