termostat

Více
16 roků 11 měsíců zpět #166 od skypan
Odpověděl skypan pro téma termostat

Myslím,že bych si to dokázal udělat,nejhorší by bylo asi odlejt hliník.
Možná ho koupit jako tyč.Mám malej soustruh a vívody by se přivařili Tigem.Ale šikovnej člověk kterej má frézku by byl lepší.
Začnu o tom přemejšlet,přecijen osadit to termostatem s Favorita kterej má skoro těch 90 by nebylo zas tak marný.

jj Já se bohužel k hlíně(duralu) nedestanu,jenom k plechu(taky by to šlo)museli by se,ale stejně frézovat osazení na termo. z plného mat.zbytek by se dal zplechu+trubyčky na vývody,taky sem otom už přemýšlel.. :lol: co2 mám v práci a invertor doma....,ještě jak budou vypadat plánkyjestli nám je ukážeš????neboj(tonna 85) ctím nápad a patent 8) :D

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #167 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: termostat
dneska jsem se ptal známého jak to udělat,on mi rovnou řekl,že by 800 za termostat nedal.Říkal,že žigul má těleso termostatu mezi hadicí.To by se dalo taky udělat a nemuselo by to bejt hned nalepený u motoru,ale třeba 5 cm za původním termostatem.Přičemš by se musel původní termostat vyřadit s provozu aby byl pořád otevřený,jinač vívody na topení a k pumpě by zustali.Když to funguje na žigulu.Tak Tipo by s tím nemělo mít žádnej problém.

Myslím si,že je to další návrh jak mít vyndavací termostat za nějakejch 100Kč

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #168 od skypan

dneska jsem se ptal známého jak to udělat,on mi rovnou řekl,že by 800 za termostat nedal.Říkal,že žigul má těleso termostatu mezi hadicí.To by se dalo taky udělat a nemuselo by to bejt hned nalepený u motoru,ale třeba 5 cm za původním termostatem.Přičemš by se musel původní termostat vyřadit s provozu aby byl pořád otevřený,jinač vívody na topení a k pumpě by zustali.Když to funguje na žigulu.Tak Tipo by s tím nemělo mít žádnej problém.

žigul(pro přiblížení)myslím pokud si ještě dobře vzpomínám,měl taky takovej plechovej nesmysl
(termostat)na(tuším-li správně)třech hadicích...

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
16 roků 11 měsíců zpět #169 od Jenda
Je to možný,ale termostat by se dal dát jen na jednu hadici,nebo se pletu?
Nebo myslíš že by to pumpa honila všemi směry?
Motor potřebuje uzavřít akorát přívod do chladiče a na tu přívodní hadici by se dalo těleso s termostatem.
Já myslím,že by to mohlo fungovat. :idea:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #170 od skypan

Je to možný,ale termostat by se dal dát jen na jednu hadici,nebo se pletu?
Nebo myslíš že by to pumpa honila všemi směry?
Motor potřebuje uzavřít akorát přívod do chladiče a na tu přívodní hadici by se dalo těleso s termostatem.
Já myslím,že by to mohlo fungovat. :idea:

musel bych ten termo,mít v ruce nebo vidět..fakt už je to dlouho co sem měl žigulíka,jen si pamatuji,že to byl mosaz válec se třemy vývody visející na hadicích kousek od motoru :?

Více
16 roků 11 měsíců zpět #171 od Jenda
Ano,o tom známej taky mluvil,bylo to prej takoví mosazný vajíčko.Já to taky už nepamatuju,žigula jsme měli s kámošema,ale už je to asi 9 let.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #172 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: termostat

žigul(pro přiblížení)myslím pokud si ještě dobře vzpomínám,měl taky takovej plechovej nesmysl
(termostat)na(tuším-li správně)třech hadicích...

Já jsem žigula měl taky a já měl termostat přímo na hadici, jak byl vývod z bloku motoru, tak bylo asi tak 15 cm hadice, potom hlíníkovej válec což byl termostat a zase hadice šla dál do chladiče....a novej stál cca 500,- ale komplet celej ten válec

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #173 od Charles
Prosím mohu se zeptat, jak to vypadá s tim, co se tu řešila ta kapalina na zlikvidování odkapu vody z chladícího systému :?:
Jak jsem vyměnil termostat, tak asi můj chladič už nevydržel ten větší tlak a roztrhnul se, mám to zavařený a zalepený, ale stejně to trochu teče, tak bych to zkusil tam dát, jestli by to přestalo...jinej chladič na 1.6 jsem ještě nesehnal a pořád se nedaří :cry:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 11 měsíců zpět #174 od Jenda
dneska jsem koupil tyčinku co se dává z venčí a je pak tvrdá hmota jak kamen a projistotu ještě v tekutom stavu co se leje dovnitř.Ale zatím sem to nevyzkoušel a dal jsem tam před 14 dněma chladič z regaty z benzína.CHladí dobře.
Přes zimu to nějak přežiju a zatím si zapatlám origo chladič.

Tyčka mě stála 100 a v tekutom stavu 80Kč
Taky tam měli nějakej prášek co se dá do chladícího systemu,ale ten sem nechtěl.Obával jsem se že by mi to vyžralo pumpu.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #175 od skypan

dneska jsem koupil tyčinku co se dává z venčí a je pak tvrdá hmota jak kamen a projistotu ještě v tekutom stavu co se leje dovnitř.Ale zatím sem to nevyzkoušel a dal jsem tam před 14 dněma chladič z regaty z benzína.CHladí dobře.
Přes zimu to nějak přežiju a zatím si zapatlám origo chladič.

Tyčka mě stála 100 a v tekutom stavu 80Kč
Taky tam měli nějakej prášek co se dá do chladícího systemu,ale ten sem nechtěl.Obával jsem se že by mi to vyžralo pumpu.

tu pumpu to nevyžere!!!,alepřestane těsnit ten těsnící kroužek dosedající na vrtuli pumpy!!! :lol:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #176 od Jenda
Já vím,ale takhle to zní dramaticky :D a potom by tak jako tak následovala víměna.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #177 od skypan

Já vím,ale takhle to zní dramaticky :D a potom by tak jako tak následovala víměna.

a stojí kotel korunek :lol:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #178 od Charles
No právě mi nabízeli ten prášek, ale nechtěl jsem ho, protože to odsrala i pumpa v pitomym traktoru, kterej jinak vydrží všechno ;)
A nemůžu sehnat ten chladič, novej sice bych mohl mít hned, ale 3500,- fakt na něj nemám....jakej jinej by tam pasoval :?:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #179 od Jenda
Teoreticky jakej koliv s fiata,dole na držák to tak nějak sedne a hlavně,fiat má oba dva vívody na stejný straně.
Já tam původně chtěl dát ze š120 ale nakonec jsem sehnal za 300 z regaty

Více
16 roků 11 měsíců zpět #180 od tom.podluzak
Odpověděl tom.podluzak pro téma Re: termostat
uz jsem to psal mam ten pripravek ale odmitam platit postovne ne kvuli penezum ale protoze nase obecni posta funguje podle jahodovych dnu pani postmistrove

Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04

Vygenerováno za 0.546 sekund