Koroze- boj proti ní

Více
16 roků 7 měsíců zpět #151 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Já sem dneska na Tempře náhodou taky objevil, že mám podběh vyplněnej montážní pěnou a schnilej není, aspon ne tak, aby to bylo poznat. Neplnili to už náhodou ve výrobě?

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #152 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Koroze- boj proti ní
předek podle mě jo mám to tam taky ale schnilí to není raději do toho liju olej

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 7 měsíců zpět #153 od kyjo
Odpověděl kyjo pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Moje, teď už dvacetileté Típko jsem koupil před deseti lety.Zanedlouho jsem zjistil, že na řadu přijde céóóčko.Po podebrání plastizólu šroubovákem u napojení prahů s podlahou se svítilo.Po léta boje s korozí se mi nejlépe osvědčila mastnota.Dutiny nejdříve prostříknu konzervačním olejem Konkor.Ten má úžasnou schopnost navzlínat i mezi sbodované plechy.Potom tam stříknu nějaký hustější olej, do kterého občas přimíchám resistin Car pro zahuštění.Tímto stříknu i spodek auta. Proceduru občas zopakuji, hlavně před zimou.Chrobák, kterého poctivě obrousím, odrezím a natřu po čase ožije.Chrobák, kterého rozmastím je v klidu. Minule jsem dokonce při montáži zadního blatníčku pohladil spodní lem dlaní plné vazelíny a blatníček jsem tam pěkně mlasknul. Mám čerstvou technickou a řekli mi že na svůj věk vypadá auto dobře.Díky mastnotě.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #154 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Koroze- boj proti ní
No montážní pěna se určitě od výroby nedávala.
Někdo to tam musel nacpat.
Montážní pěna má takovou blbou vlastnost. Je pórovitá a drží vlhkost. Voda navzlíná i tam kde člověk nechce a pěkně to hnije :(
Dneska jsem s tím bojoval celý den a musel jsem vyvařit i úchyt nápravnice.
Když jsem chtěl nápravnici sundat, vypadl mi celý šroub i s matkou a částí podběhu. :( No a taky pěna bestiálně hoří a mám po ruce hasičák protože už mi to pěkně začalo hořet :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 7 měsíců zpět #155 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Koroze- boj proti ní

No montážní pěna se určitě od výroby nedávala.
Někdo to tam musel nacpat.

Podle mne davala, protoze jsem mel dve tipka a obe tu penu tam meli.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #156 od kyjo
Odpověděl kyjo pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Na montážní pěnu jsem narazil jen v nosnících u motoru a je tam z výroby na snížení přenosu vybrací.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #157 od petr1978
No tak to jsem z toh blázen :?
Všede kde je ta montážní pěna to hnije jako zběsilé.
Ve předu mi to rpohnilo až do kabiny a je shnilý komplet celý nosník.
No až to dodělám, dám do galerky nějaké fotky jak to vypadalo a jak to vypadá po vyvaření.
Navíc mě zaráží, že montážní pěna má sice utlumit zvuk, ale co ta vlhkost kterou stahuje?

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 7 měsíců zpět #158 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Teď o víkendu jsem s kamarádem odebral jedno Tipo do věčných lovišť a mělo tu pěnu i ve sloupcích, když se řezaly tak to pěkně smrdělo :wink:

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #159 od jirkaR
no pěna tam je určitě od výroby neviděl jsem tipo které by ho tam nemělo jinak pro jistotu jsem to raději kontroloval ale jelikoš už si druhý co píše že měl schnilej nosník začínám mít strach že nás buide víc a víc

Fiat Tipo

Více
16 roků 7 měsíců zpět #160 od petr1978
No to teda fandím všem co tam tu pěnu ještě mají :(
Nejspíš budouve stejné situaci jako já, když se jim tam někudma dostane voda :(
Určitě tam už cpát pěnu spátky nebudu a vydloubu ji všude kde to pujde aby tam volně mohla protákat voda. Asi to bude znamenat vetší hluk, co tlumila ta pěna, ale zase to budu moci vystříkat antikorozním příravkem a byde tam moci volně protékat voda z dutin ven když se tam náhodou dostane.
Jen uvažuji jak ji dostat ven tam kde to není ještě kompletně shnilé. Řezat nosníky se mi kvůli tomu určitě nechce.
Nemáte někdo nějaký postup?

Více
16 roků 7 měsíců zpět #161 od jirkaR

Určitě tam už cpát pěnu spátky nebudu a vydloubu ji všude kde to pujde aby tam volně mohla protákat voda. Asi to bude znamenat vetší hluk, co tlumila ta pěna, ale zase to budu moci vystříkat antikorozním příravkem a byde tam moci volně protékat voda z dutin ven když se tam náhodou dostane.
Jen uvažuji jak ji dostat ven tam kde to není ještě kompletně shnilé. Řezat nosníky se mi kvůli tomu určitě nechce.

jenom dodám když jsem sundával nápravnici tak mi s nosníku vyteklo spousty vody ted tam leju olej který protýká celým nosníkem

Fiat Tipo

Více
16 roků 7 měsíců zpět #162 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Koroze- boj proti ní

No tak to jsem z toh blázen :?
Všede kde je ta montážní pěna to hnije jako zběsilé.
Ve předu mi to rpohnilo až do kabiny a je shnilý komplet celý nosník.
No až to dodělám, dám do galerky nějaké fotky jak to vypadalo a jak to vypadá po vyvaření.
Navíc mě zaráží, že montážní pěna má sice utlumit zvuk, ale co ta vlhkost kterou stahuje?

Protože nikdo nepředpokládal, že to tady budeme lepit i po nezřídka patnácti letech i víc. Protože takový auta už jsou tam dávno ve šrotu, a taky je tam teplejc. :evil:

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #163 od stiglitz

Budu za blba. Jak se k těm nosníkům dostat? Dá se to prolejt olejem i když tam pěna je?

stiglitz.
/////

Více
16 roků 7 měsíců zpět #164 od stiglitz

Moje, teď už dvacetileté Típko jsem koupil před deseti lety.Zanedlouho jsem zjistil, že na řadu přijde céóóčko.Po podebrání plastizólu šroubovákem u napojení prahů s podlahou se svítilo.Po léta boje s korozí se mi nejlépe osvědčila mastnota.Dutiny nejdříve prostříknu konzervačním olejem Konkor.Ten má úžasnou schopnost navzlínat i mezi sbodované plechy.Potom tam stříknu nějaký hustější olej, do kterého občas přimíchám resistin Car pro zahuštění.Tímto stříknu i spodek auta. Proceduru občas zopakuji, hlavně před zimou.Chrobák, kterého poctivě obrousím, odrezím a natřu po čase ožije.Chrobák, kterého rozmastím je v klidu. Minule jsem dokonce při montáži zadního blatníčku pohladil spodní lem dlaní plné vazelíny a blatníček jsem tam pěkně mlasknul. Mám čerstvou technickou a řekli mi že na svůj věk vypadá auto dobře.Díky mastnotě.

Tomu věřím taky. Stoprocentně.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 7 měsíců zpět #165 od stiglitz
Je vidět, že kritický roky přicházejí. A já teď dělám na autě pořád něco, letos do něj tak deset litrů nasypu, a nechci o něj přijít. Budu bojovat. Vezl jsem kámoše, nevěřil že je patnáct let starý. Jak s těmi nosníky? Dá se to nějak navrtat, aby vytekla voda? A pak to prolejt? Kdyby bylo sucho jako loni, tak by to mohlo vyschnout, kdyby vytekla ta pos... voda? Pak tam nacpat převodovej olej s tím resistinem a petrolejem.

stiglitz.
/////

Vygenerováno za 0.550 sekund