Koroze- boj proti ní

Více
16 roků 7 měsíců zpět #166 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Jinak mám všechno zdravý.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #167 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Pak to auto bude jak olejnička, radši bych s tim nějakou dobu neparkoval ve městě před bengárnou :)

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #168 od stiglitz

Pak to auto bude jak olejnička, radši bych s tim nějakou dobu neparkoval ve městě před bengárnou :)

No to si myslím že ti co tu slouží by si toho možná ani nevšimli. Jinak ale když kouknu po parkovištích na plac, na ty fleky, třeba my tu máme Lidl ani ne rok, ale ty fleky na tý zámkovce, no viděl jsem Sierru, přijeli tím dvě ženský, hnusně nalíčený, ale bílý, nadávali si sprostě a jak tak čekám v autě, a koukám na tu hirošimu, vidím asi každých deset vteřin - kap - kap... Ty ženský, podle všeho matka s dcerou se z toho soukali jedněma dveřma. Bylo to dílo, ale ty byli tak sprostý, bylo tam spousta výraziva ze zoologicko - gynekologickýho slovníku, a jedna natáhla a hodila hemra, u ženský jsem to viděl podruhý v životě.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 7 měsíců zpět #169 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Koroze- boj proti ní
:total:

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #170 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Koroze- boj proti ní
z motorovýho prostoru se tam dostaneš jsou tam zevnitř díry jak pětikoruny do nich naper olej ale nevím jestli je nemáš zašpuntovaný dole to zase vykape tak se připrav na bordel ale nosník je naštěstí v cajku včera jsem to kontroloval

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 7 měsíců zpět #171 od peto12
Odpověděl peto12 pro téma Re: Koroze- boj proti ní

koukni sem www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=27987 tady prodavaj zadni podběhy na fiat tipo z plastu. No ja na to koukal jak z jara. Vubec nevim kam to prijde!!!!

už jsem na to kdysi koukal podle mě je to nějaký nesmysl

jinak k těm dírám jak vypadají prahy?

To sú zadné podblatníky. Sériovo sa nevyrábali. Ja som si ich kúpil pred 2 rokmi v Polsku. Je to veľmi dobrá vec.

Tempra 1,9 TD 66 kw SX r.v 1990 155000 km.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #172 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Koroze- boj proti ní

No to teda fandím všem co tam tu pěnu ještě mají :(
Nejspíš budouve stejné situaci jako já, když se jim tam někudma dostane voda :(
Určitě tam už cpát pěnu spátky nebudu a vydloubu ji všude kde to pujde aby tam volně mohla protákat voda. Asi to bude znamenat vetší hluk, co tlumila ta pěna, ale zase to budu moci vystříkat antikorozním příravkem a byde tam moci volně protékat voda z dutin ven když se tam náhodou dostane.
Jen uvažuji jak ji dostat ven tam kde to není ještě kompletně shnilé. Řezat nosníky se mi kvůli tomu určitě nechce.
Nemáte někdo nějaký postup?

Budu za blba. Jak se k těm nosníkům dostat? Dá se to prolejt olejem i když tam pěna je?

No když jsem to rozebíral tak děr je v nosníku jako v ementálu. Jen nevím jestli jsou originál nebo od koroze :lol:
Po celé délce motorovém prostoru jsou aspoň tři (je jich tam ve zkutečnosti víc, ale některé jsou slepé) a pak je jedna pod palobní deskou uvnitř, kde je zakrytá jen nějakou samolepící hliníkovou fólijí.
Ale fakt nevím, jestli tam ten olej naliješ a jestli se včude dostane. Asi bych nejprve vyškrábal kus té montážní pěny aby tam blezlo víc oleje, nalil bych tam víc oeje a zašpuntoval. Olej by se měl vlivem tepla, vzlínací schopnosti a pohybu dostat skoro všude. Akorát by to mělo nejpeprve pořádně vyschnout od vody, olej navodě plave.
Tak lovu zdar :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 7 měsíců zpět #173 od jirkaR
no nějaké tam od výroby jsou tuším že na každé straně dva ale tu pěnu nevyškrábneš leda to něčím vyleptat :twisted:

Fiat Tipo

Více
16 roků 7 měsíců zpět #174 od stiglitz
když udělám na svářecím drátu háček, nepůjde to postupně vyškrábat?

stiglitz.
/////

Více
16 roků 7 měsíců zpět #175 od jirkaR

když udělám na svářecím drátu háček, nepůjde to postupně vyškrábat?

no to nevím zkusit to můžeš :wink: ale je tam na houno přístup alespon u mě

Fiat Tipo

Více
16 roků 7 měsíců zpět #176 od MAXO1973
Odpověděl MAXO1973 pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Tak som prešiel túto tému a našiel som veľa receptov na antikorózne prípravky 8O , sám som nemal o tom ani šajn.... Tak som pred pár dňami zašiel za bývalým susedom (lebo záhradu som nedávno predal), je 101 rokov starý a dodnes ešte chodí do garáže ku svojej , skoro rovnako starej Aerovke, ktorú má od nova 8O . Je atomechanik a s autami začínal ako učeň v roku 1921, má teda 87 rokov skúseností. On jednoznačne odporúča neupravovanú ropu!!! riedenú trochou petroleju (len kde ju zohnať!?) - obsahuje takmer všetko, čo sa tu spomínalo - od olejnatých látok cez minerálne vosky a asfalt :) , nariedenú nastriekať do dutín a prístupné miesta naviackrát natrieť štetcom..., zalezie to vraj aj do hĺbky kovu.
Vraj sa cez to hrdza roky nedostane a je to po čase aj mechanicky odolné, urobí sa po prischnutí pružná asfaltová škrupina, vraj to len pár dni trochu smrdí... :D :D :D
P.S. Nemáte niekto kámoša zo Saudskej Arábie - dobrovoľne odskúšam! :lol:

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
16 roků 7 měsíců zpět #177 od stiglitz
No... Valím oči.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 7 měsíců zpět #178 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma koroze
jo staří mistři. já mám kámoše z Íránu, tak se ho na tu ropu poptám, třeba má místo zahrady ropné pole :lol:

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #179 od stiglitz
Jestli je někdo z Moravy tak stačí pana Komárka se zeptat.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 7 měsíců zpět #180 od MAXO1973
Odpověděl MAXO1973 pro téma Re: Koroze- boj proti ní
Na slovensku v Korňanoch na Kysuciach majú také malé prírodné ropné jazierko :D (vyčítal som na internete, lebo ináč sa zohnať nedá, kedysi vraj predávali v lekárňach na zábaly - asi za prvej ČS republiky) , ak je niekto z okolia, zbieraj fľaše - beriem 2 litre :lol: - vážne :lol:

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI

Vygenerováno za 0.562 sekund